Анотация на книгата
Подробности
Семпла, ароматна и вкусна – такава е норвежката храна. За тази непозната за нас кулинарна нация може да се пише много, защото през последните години именно норвежките майстор-готвачи са сред шампионите на най-престижните готварски форуми. И това не е случайно – те използват стари изпитани рецепти и „бабини“ методи на готвене, съчетавайки ги с „новите“ за Европа подправки и продукти, за да създадат почти съвършения вкус на ястията си. Вероятно заради суровия климат местните хора са се научили с малкото налични природни храни да готвят вкусно и здравословно.
Днес, когато наблягаме на морската храна като естествен елемент от рационалното хранене, можем да научим много от жителите на тази впечатляваща северна страна. В книгата ви предлагам част от рибните специалитети на Норвегия, за да можем да обогатим нашето родно меню с нови вкусове.
Добър апетит!
Иван Звездев
Норвежкият съвет за морските храни е ораганизацията, която се грижи за популяризирането на норвежките морски продукти в чужбина. Всяка година Съветът организира и провежда над 500 събития в 25 страни с основна цел насърчаване на консумацията на норвежка риба и морски продукти.
Мнения за книгата
СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ
Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.