Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

НЛП за решаване на проблеми в бизнеса

Сид Джейкъбсън

“НЛП за Решаване на Проблеми в Бизнеса” е първата книга, която подробно прилага НЛП техники за решаване на проблеми в бизнеса и демонстрира ефективни НЛП стратегии, които ще ви помогнат да постигнете плановете си за кариерно развитие. С нея преминава през процеса на определяне на СФЕРАТА и изграждане на подходящото състояние. Тя ви дава възможност да създадете приложими, ефективни и полезни решения на бизнес проблеми.

  • Корица: Мека
  • Страници:336
  • Тегло: 0.400 кг
  • Издадена: 2012 г
  • Издателство: Сиела
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

23,90 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Как да решаваме успешно проблеми в бизнеса със силата на НЛП

Един текст, който учи как да използваме Невро-лингвистичното програмиране, за да намираме интересни и ефикасни решения. Сред въпросите, поставени за обсъждане, са: 

Как да разчертаем един проблем, за да намерим по-бързо решението му;
Как да преобразуваме проблемите в постижими цели; 
Как да извадим полезното от решен проблем, така че да го използваме в бъдеще;
Как да определяме и да извикваме вътрешни състояния, идеални за решаване на различни проблеми;

В основата на този текст има въображение и метод, които се свързват в изключителни инструменти, предназначени да ни научат да осъзнаваме и създаваме нови начини за решаване на проблеми.

"НЛП за Решаване на Проблеми в Бизнеса” е първата книга, която подробно прилага НЛП техники за решаване на проблеми в бизнеса и демонстрира ефективни НЛП стратегии, които ще ви помогнат да постигнете плановете си за кариерно развитие. С нея преминава през процеса на определяне на СФЕРАТА и изграждане на подходящото състояние. Тя ви дава възможност да създадете приложими, ефективни и полезни решения на бизнес проблеми.

„Полезно допълнение към набора инструменти на всеки бизнес консултант.” - Списание Рапорт

Откъс от книгата

Въведение Към читателя, който се развива 

„НЛП за решаване на проблеми” подходяща ли е за теб?

Наскоро имах възможност да слушам една блестяща антроположка на име Дженифър Джеймс, която предупреждаваше многобройна група специалисти в областта на обучението и развитието да не практикуват „мениджмънт по бестселър”. Навярно по отношение на тази книга няма защо да се притеснявам. Също така няма причина да мисля, че тя ще влезе в противоречие с коя да е от парадигмите, с които в момента работите (или поне се правите, че работите). Независимо дали сте си поставили за цел да покажете отлични постижения, TQM (Цялостно управление на качеството), CQI (Непрекъснато повишаване на качеството), обучаваща се организация, цялостен реинженеринг на процеси (може би за да се захване с някой от другите), или поредната нова структура за развитие на управлението, книгата, която държите в ръцете си, ще ви помага и подкрепя.

Всички бизнес и управленски парадигми неизменно имат нещо общо помежду си – разчитат на конкретен инструмент. Мозъкът ви. Бизнесът в никакъв случай не зависи изцяло от сметките, колкото и да ви убеждават в противното (не ви ли писна от „Три сигурни начина да реализирате продажба...” или „Ако направите еди-какво-си, целият ви живот ще се преобърне наопаки за една нощ, сякаш с магическа пръчка, и ще започнете да тънете в неподозирано благополучие, а на жената и децата ще купите луксозен кемпър”...) За жалост ще ни се наложи да се научим да мислим как да се справяме добре, поне в обозримо бъдеще. Когато това се промени, ще ви информирам своевременно.

Да разбиеш кода

Помня, че като малък обичах шпионски филми. В най-любимите ми все се намираше по някой герой с микрофилм, миниатюрен като глава на топлийка, в който бе начертана схемата на най-новото оръжие. Разгледан под микроскоп, тя изглеждаше като йероглифи от изгубена цивилизация. Спецовете в лабораторията задължително обещаваха „да разбият кода” и да хванат лошите. И обикновено успяваха. В НЛП съм разбивал доста кодове. Те са свързани с начина, по който хората мислят и трупат познания. Хубавото в разбиването на кодовете е не само това, което откриваш първия път, ами и че можеш да го правиш пак и пак, винаги, когато ти се наложи. Ето за това е тази книга. Тя не е бързо решение на проблемите ви. Не е списък, където пише, „ако проблемът ви е свързан с трима идиоти, компютър и инат, отидете на стр. 17.” Тук става дума за разбиването на кода на собствените ви мисловни процеси, за да ги използвате така, както са били създадени.

През това време ще трябва да си отговорите на доста въпроси. Не забравяйте, че тук става дума за много повече от разрешаване на настоящия ви проблем, макар това определено да е една от целите. Веднъж разбили кода на мисловните си процеси, онова, което откриете там, ще бъде на ваше разположение, за да го използвате цял живот при решаването на проблеми, в творческото си мислене и пр. 

Освен това не твърдя, че няма какво повече да се каже по този въпрос. Това е просто фаза в еволюцията на тази мисловна система, в мисленето. Разполагаме с достатъчно познания, за да съчетаем част от тях в подходяща форма, която да стои добре в книга (има още много, което според мен се научава далеч по-добре в час, на семинар или под напътствията на консултант). Може да ви се струва сложно, ако това е първото ви съприкосновение с тази област на познанието. Не забравяйте, че само няколко години по-късно ще ви изглежда толкова елементарно и ясно, даже детинско, както става с повечето неща, които научавате, докато се развивате. Това е и целта. 

Макар всички ние, които се занимаваме с НЛП, да знаем, че тези неща работят, в никакъв случай не бихме искали от вас да ни се доверите сляпо. Когато научим нещо, ние непрекъснато изпробваме откритото и наученото, включително върху себе си. Ако нещо е повлияло добре на нас, го предаваме нататък, за да видим на колцина други ще се отрази благотворно. В процеса на работа се случва да установим, че на някои хора или при някои неща това просто не въздейства. Тогава се залавяме да усъвършенстваме методите. Лично аз използвам от години процесите, за които ще стане дума тук. Тази книга е моята покана да се присъедините към мен в продължителния процес на откриване, усъвършенстване и развитие.

 

Биография и факти за автора

Сид Джейкъбсън 

Сид Джейкъбсън  работи в сферата на НЛП от 1978 г. и е сред първите треньори, сертифицирани от Обществото за НЛП. Макар да започва да работи като психотерапевт, той се занимава задълбочено с НЛП като изследовател, треньор и консултант на професионалисти, болници, училища, клиники, бизнеси, обществени и частни организации, както и на спортисти – професионалисти и аматьори. Има докторска степен по клинична психология и е признат за експерт в прилагането на НЛП в обучението и тренингите, автор е на тритомника, озаглавен „Мета-чение” (Meta-Cation) – класическа поредица за приложението на НЛП в сферата на обучението, - както и на редица книги, доклади и статии върху НЛП. Основател и ръководител на „Саут Сентръл Инститют ъв НЛП” в Ню Орлиънс, където живее със съпругата си Синди.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.