Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Специална цена!

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Никога вече съзависим

Мелъди Бийти

Думата „съзависимост“ е непозната на много хора, без да говорим колко необичайно ще им прозвучи. Терминът се появява на психотерапевтичната сцена в края на 70-те години на ХХ век. Първоначално се използва за хора, чийто живот е силно повлиян от взаимоотношенията с човек, пристрастен към химични вещества. Днес вече не става въпрос за хора, които съжителстват с алкохолик или в чието обкръжение има наркоман. Поведението на всеки пристрастен – към алкохол, опиати, хазарт, секс, храна и т.н. – оказва осезателно влияние на неговите близки. Все повече хора от различни социални групи страдат от съзависимост – роднини на хора с хронични заболявания или умствени нарушения, родители на деца с поведенчески отклонения, приятели на безотговорни личности, на работохолици и т.н. Тезата на Мелъди Бийти е, че сърцевината на проблема е в самия съзависим. Той е позволил поведението на друг да го ръководи и в желанието си да се справи с проблема, се самоограничава, руши психиката си и постоянно изпитва чувство на гняв и вина, ненавиждайки дори себе си.

  • Корица: Мека
  • Страници: 333
  • Тегло: 0.270 кг
  • Издадена: 2004 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Мелъди Бийти
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

Редовен Цена: 14,00 лв.

Специална цена: 7,00 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Думата „съзависимост“ е непозната на много хора, без да говорим колко необичайно ще им прозвучи. Терминът се появява на психотерапевтичната сцена в края на 70-те години на ХХ век. Първоначално се използва за хора, чийто живот е силно повлиян от взаимоотношенията с човек, пристрастен към химични вещества. Днес вече не става въпрос за хора, които съжителстват с алкохолик или в чието обкръжение има наркоман.

Поведението на всеки пристрастен – към алкохол, опиати, хазарт, секс, храна и т.н. – оказва осезателно влияние на неговите близки. Все повече хора от различни социални групи страдат от съзависимост – роднини на хора с хронични заболявания или умствени нарушения, родители на деца с поведенчески отклонения, приятели на безотговорни личности, на работохолици и т.н. Тезата на Мелъди Бийти е, че сърцевината на проблема е в самия съзависим. Той е позволил поведението на друг да го ръководи и в желанието си да се справи с проблема, се самоограничава, руши психиката си и постоянно изпитва чувство на гняв и вина, ненавиждайки дори себе си.

Мнозина смятат – и с основание – съзависимостта за болест. Нима не е вярно, че често реагираме спрямо хора, които се опитват да съсипят живота ни, съсипвайки самите себе си? Авторката ни убеждава, че има начини да си помогнем, да се освободим от примката на съзависимостта. Тя говори за най-важната и тъй пренебрегвана отговорност – да се грижиш за себе си и независимо от обстоятелствата да се запазиш като пълноценна личност.

Биография и факти за автора

Мелъди Бийти не претендира да бъде професионален писател или експерт по психотерапия. Тя лично е преживяла горчивата болка на проблемите, които разглежда, и това подплатява с автентичност нейните размисли и идеи. За потребността от „Никога вече съзависим“ говори фактът, че много скоро след появата й от нея са продадени три милиона екземпляра и заглавието се задържа повече от три години в списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“. Тя е автор и на „Отвъд съзависимостта“, „Езикът на освобождението (дневни медитации за съзависими)“ и „Наръчник за съзависими“.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.