Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Наръчник по забогатяване

Робърт Кийосаки

Една популярна личност от телевизията често казва: "Извадете кредитните си карти и ги нарежете на парчета"! Този съвет може да е разумен за хора, които не са финансово отговорни, но е неподходящ за хора, които искат да станат богати или финансово свободни. Срязването на вашите кредитни карти само по себе си няма да ви направи богати. Това, което ще ви направи богати, е финансовото образование... За съжаление, не получаваме такова образование в училище. Ако хората имаха солидно финансово образование, щяха да знаят, че има два вида дългове - добър дълг и лош дълг. Човек със солидно финансово образование щеше да знае как да използва добрия дълг, за да забогатее по-бързо... много по-бързо, отколкото човек, който само пести пари и няма дългове.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

8,00 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Една популярна личност от телевизията често казва: "Извадете кредитните си карти и ги нарежете на парчета"!
Този съвет може да е разумен за хора, които не са финансово отговорни, но е неподходящ за хора, които искат да станат богати или финансово свободни. 

Срязването на вашите кредитни карти само по себе си няма да ви направи богати. Това, което ще ви направи богати, е финансовото образование... За съжаление, не получаваме такова образование в училище. 
Ако хората имаха солидно финансово образование, щяха да знаят, че има два вида дългове - добър дълг и лош дълг. Човек със солидно финансово образование щеше да знае как да използва добрия дълг, за да забогатее по-бързо... много по-бързо, отколкото човек, който само пести пари и няма дългове.

Откъс от книгата

ПPEДИСЛОВИЕ

Въпросът е: КОЙ НЕ ИСКА ДА СТАНЕ МИЛИОНЕР? Напоследък най-популярното телевизионно шоу по американската телевизия беше Кой иска да стане милионер? То се радваше на успех не само тук, но и по света, с директно включване в ефир на хора от различни страни по целия свят.

Всичко, което трябваше да направите, разбира се, беше да отговорите на серия от тривиалнивъпроси и с всеки правилен отговор печелите повече кеш – право към целта от един милион долара! Въпросът “Кой иска да стане милионер?” се превърна в популярна закачлива фраза навсякъде. Но нека погледнем нещата реално – от толкова много съсредоточаване на шоу програмите върху парите, забогатяването, стоково пазарните милионери и големите джакпоти в лотарията, ни остава да си зададем само един въпрос: “Кой не иска да стане милионер?” И да, възможно е да се спечелят милион долара в телевизионно шоу. Също е възможно да се спечелят и милиони долари от лотарията. И е възможно да станете милионер чрез инвестиране в ППП (първоначално публично предлагане).

Тогава може да се пенсионирате, богат до края на живота си. Всъщност, днес съществуват повече начини да забогатеете, от което и да било време от историята на човечеството. Може би това е така, защото се е зародило някакво международно безумие около идеята да забогатеем – и то колкото по-бързо, толкова по-добре. Наскоро се появявах по телевизията по повод книгата ми “Богат татко, беден татко”. Интервюиращата каза следното: - Хайде, защо не ни кажете истината? Не написахте ли книгата си чисто и просто, за да се възползвате от тази “стани-бързо-богат” лудост, която помита нацията? Нейният въпрос наистина ме изненада и аз бях почти на ръба да изгубя ума и дума. Накрая след като събрах мислите си, отвърнах: - Знаете ли, никога не съм поглеждал от такава гледна точка. Мога да разбера защо бихте си помислили, че мога да напиша книга поради такава причина. Иска ми се да мога да кажа, че съм толкова хитър.

Хитър достатъчно, че да съобразя с времето книгата си точно в този момент от историята, но се страхувам, че не съм чак толкова хитър. Написах тази книга, защото исках да разкажа историята на финансовите уроци, които научих от двамата си бащи. Когато написах книгата през 1997 година, всяка една книжарница и всеки един книгоразпространител, до които се добрахме, отказаха да я продават. В тази връзка, през 1997 телевизионното шоу “Кой иска да стане милионер?” не съществуваше. Тогава направих пауза и казах: - Всъщност, моята книга носи точно обратното послание на тези, с които боравят шоу-игрите, стоково пазарните милионери и лотариите. Тогава пак направих пауза, замисляйки се за момент и продължих отново:

- Наистина в наши дни се е появила някаква лудост, безумно желание да забогатеем бързо, ала макар книгата ми да се занимава с това как да забогатеем, в нея изобщо не става въпрос за това как да го направим бързо. Коментаторката кимна и се ухили със скептична гримаса: - Тогава щом не сте част от тази “стани-богат-бързо” мания, тогава какъв сте? Да не би да давате уроци по бавно забогатяване? Можех да почувствам нейния сарказъм и това ме предизвика.

Трябваше да се опитам да запазя самообладание пред милионите зрители, които бяха пред екраните в момента. Така че се насилих да се усмихна на заядливия й коментар и отвърнах: - Не, в книгата ми не става въпрос как може да забогатееш бързо, нито как да забогатееш бавно.

Тогава се усмихнах и я зачаках да ми зададе следващия въпрос. Тишината беше ужасяваща, но аз се държах спокойно доколкото бях способен, изчаквайки нейния следващ ход. Тя се усмихна и попита: - Тогава за какво става въпрос в книгата ви? Аз се ухилих и отвърнах: - За цената на забогатяването? - Цената? - възкликна тя. - Какво имате предвид под цената? В момента, в който тя ми зададе въпроса и продуцентът й сигнализира, че предаването е към края си. Тогава тя ме подтикна да побързам с отговора си и аз завърших интервюто със следното: - Почти всеки иска да забогатее. Проблемът е, че само минимален брой хора желаят да платят цената за това. Телевизионното интервю беше свършило. Водещата ми благодари и те пуснаха финалните реклами. Проблемът беше, че така и не отговорих каквото си мислех за това каква е цената да станеш милионер. Книгата отговаря на въпроса, на който не беше отговорено в телевизионното предаване. Кой плаща цената? В Америка Министерството на Здравеопазването, Образованието и Социалните грижи съпътства хората от двадесет до шестдесет и пет годишната им възраст. Техните открития били следните: До възраст шестдесет и пет години на всеки 100 човека имало: 1 богат 4 замогнали се добре 5 все още работещи, защото им се налага 54 справящи се с помощта на семействата си или социални грижи 36 мъртви Освен това, повече от 35 процента от единия процент хора, които се смятат за богати, са наследили състоянието си, както и голяма част от четирите процента по-заможни.

В допълнение, списание “Форбс” определя като богат всеки с доход над 1 милион долара годишно. По време на икономическия бум през последните 10 години на двадесети век имаше увеличение на броя на богатите и заможните хора. И все пак остава въпросът, какво са направили първите 5 процента на богатите, което останалите не са? Каква е била разликата в цената, платена от тези 5 процента, която останалите не са платили? Голямата къща означава ли, че сте богати? Когато бях млад, с богатия ми татко минахме с колата покрай къщата на един мой съученик, която се намираше в много богат квартал. Попитах го дали бащата на моя съученик беше богат. Богатият ми татко се усмихна под мустак и отговори: - Високодоходна работа, голяма къща, хубави коли и разточителни ваканции не значат, че си богат. Всъщност може да значат точно обратното. Прахосническият начин на живот не означава, че си умен или добре образован. Това може да значи точно обратното. Повечето от нас са достатъчно мъдри да разберат какво е имал предвид богатият ми татко с това твърдение. И все пак, аз мисля, че една от причините толкова много хора да са предани играчи на лотарията е желанието им да имат голяма хубава къща, скъпи коли и всички останали играчки, които парите могат да купят.

Докато в лотарията е възможно човек да се сдобие с милиони, то в действителността шансовете му са съвсем малки. Точно както една голяма къща не означава задължително, че сте богат, така и седенето без работа в гледане на шоу-игри или залагането на вашите щастливи числа не е цената, която повечето от първия един процент са платили, за да станат богати. Каква е цената на това да станеш милионер? Има много различни начини за забогатяване. Да спечелиш от лотарията или в шоу-игра са само два примера. Може също да забогатеете чрез подлост, като станете професионален мошеник или ако се ожените за милионер. Много хора дейно търсят милионери, за които да се оженят.

Разбира се, бъдете предупредени: всеки начин за придобиване на голямо богатство върви има някаква цена, която не винаги е измервана в пари. Цената на седенето без работа в гледане на шоу-игри и играенето на лотария е, че мнозинството от тези зрители никога няма да забогатеят... а това е една твърде неприемлива цена. Има по-добри начини за забогатяване, с много по-добри шансове за успех, ала повечето хора не желаят да платят цената. Всъщност, има няколко начина за забогатяване, в които шансовете са на страната на човека, почти сигурно гарантиращи, че ще забогатее, ала отново проблемът е, че повечето хора не желаят да платят цената. И ето защо според Министерството на Здравеопазването, Образованието и Социалните грижи, само един от сто човека всъщност забогатява в най-богатата страна на света. Те искат да бъдат милионери, но не желаят да платят цената. И така какво точно имаше богатия ми татко предвид под цената? Използвайки различен пример за обяснение на концепцията за цена най-добре изразява тази идея.

Какво ще стане ако кажа:

- Иска ми се да имам тяло като Арнолд Шварценегер.

Първото нещо, което повечето от вас ще ми отговорят е:

- Обувай си маратонките и тичай по 5 километра на ден, тренирай във фитнеса по три часа на ден и спри да се тъпчеш с пица.

На което аз щях да отвърна:

- Няма ли друг начин да имам тяло като това на Арнолд?

Ето това е, което имам предвид под цената. Милиони хора биха искали да имат страхотно тяло, но много малко са готови да платят цената за това. И затова рекламите, които обещават: “Ще отслабнете без да се налага да спирате да ядете това, което обичате. Просто трябва да вземете това малко вълшебно хапче” или “Можете да изглеждате като този прекрасен модел без упражнения и диети”, правят толкова много пари.

Без значение дали са пари, секси тяло, страхотни връзки, щастие или каквото и да е, което ние желаем, защото сме хора, Медисън Авеню ще изскочи с рекламна кампания, която обещава най-лесния и бърз начин да получите това, което искате. За съжаление, повечето от рекламираните продукти са абсолютно неефикасни, но вината не е в тях, а в хората, които ги купуват с цел да улеснят живота си, защото те не желаят да поработят или да платят цената. Често споменавам за 385 доларовия курс за инвестиране в недвижимо имущество, който си закупих от рекламно-информационен телевизионен канал преди много години.

Спомням си как седях пред телевизора в къщи, сменяйки каналите, когато попаднах на този рекламен канал. Рекламата ме окуражи да отида на безплатен вечерен семинар в хавайския Хилтън комплекс, хотел на плажа на Уайкики, точно до общината, където живеех и аз. Обадих се да си направя резервация за безплатния семинар, посетих го. Тогава се записах и за 385 доларовия уикенд семинар. Аз все още служех към военноморските сили по това време, затова поканих един приятел, пилот, да дойде с мен на семинара. Той го намрази веднага, заяви, че това е абсолютен грабеж и губене на време и помоли за парите си обратно.

Когато се върнахме в ескадрона той ми каза: - Знаех си, че ще бъде маскарад. Не трябваше изобщо да те слушам. Моето преживяване бе напълно различно. Напуснах семинара, взех книгите и касетите, четох и слушах, и направих милиони долари от информацията, която получих на този семинар. Както един приятел ми каза години по-късно: - Проблемът на твоя приятел е, че той е бил прекалено умен и не е извлякъл нищо от курса. Ти си бил достатъчно глупав да повярваш на инструктора, да го последваш и направиш това, на което те е научил.

Днес, аз продължавам да препоръчвам на хората да се записват на семинари, за да се учат на основите на купуването на недвижимо имущество, започване на бизнес, инвестиране в стоки и т.н. Често чувам обратно от публиката: - И какво ако курса не е сполучлив? Ако само ми вземат парите? Ако не науча нищо? Освен това, не искам да поправям тоалетни или да имам среднощни обаждания от разни наематели.

Когато чуя такива коментари, обикновено отговарям така:

- Тогава е най-добре наистина да не посещавате семинара. Той определено ще бъде загуба на време и на пари за вас. Досегашният ми опит ми е показал, че много хора търсят отговори, които да направят животите им по-добри в някакво отношение.

Проблемът е, че когато намерят тези отговори, те не ги харесват... така както аз не харесвам отговора: “Спри да се тъпчеш с пица и почни да блъскаш във фитнеса по три часа на ден.” С други думи, докато не харесам отговора, който получавам, нямам и най-малкия шанс за успех да развия тяло като това на Арнолд Шварценегер.

Причината, поради която повечето хора никога няма да станат богати е просто, защото те не харесват отговорите, които получават. И по мое мнение проблема не е в самите отговори, а в цената, която върви с тези отговори и която всъщност не се нрави на никой.

Както богат татко казва:

- Повечето хора искат да забогатеят. Ала те просто не искат да платят цената.

Сега, в тази книга, аз дискутирам цената на това да станеш богат без да си подъл, неморален, мошеник или да трябва да се ожениш за богаташ. Вие ще научите как да станете богати и да се радвате на охолен начин на живот. Ала това си има цена... и както моя богат татко често ми казваше: - Цената на дадено нещо не винаги може да се измерва в пари. Аз споделям отговорите и цената, която съм платил. Ако не харесвате отговорите ми или тези на богатия татко, запомнете, че има повече от един начини да забогатеете... винаги ще има нова лотария и шоу-игри, които задават въпроса: “Кой иска да стане милионер?”

Биография и факти за автора

Робърт  КийосакиРобърт  Кийосаки е американец от японски произход, роден през 1947 година на остров Хава

Той и е инвеститор, предприемач и преподавател.

Робърт Кийосаки е най-известен като автор на “Богат татко, беден татко” – книгата за личностно финансово развитие № 1 на всички времена, която предизвика и промени начина, по който мислят за парите десетки милиони хора по света.

Робърт е канен редовно в предавания като “Шоуто на Лари Кинг”, “Шоуто на Опра” и много други предавания и публикации. С вижданията си за парите и инвестирането, които често противоречат на конвенционалната мъдрост, Робърт си спечелва репутацията на човек, който говори откровено, непочтително и смело.

Богат татко, беден татко” е най-дълго задържалият се бестселър и от четирите списъка, които дават сведения на “Пъблишърс уикли” – “Ню Йорк таймс”, “Бизнес уик”, “Уолстрийт джърнъл” и “Ю Ес Ей тудей” – и две години подред носеше названието “Книга за парите № 1 на “Ю Ес Ей тудей”. Това е третият от най-дълго задържалите се бестселъри от типа “how to” на всички времена.

Превеждана на 51 езика и предлагана в 109 страни, поредицата на Богатия татко е продала над 28 000 000 екземпляра по света и заема доминираща позиция в списъците с бестселъри в Азия, Австралия, Южна Америка, Мексико и Европа. През 2005 година Робърт е приет в Залата на славата на Amazon.com като един от заемащите горните 25 места в този списък на бестселъри автори. В поредицата на Богатия татко вече има 27 книги.

Робърт списва рубриката “Защо богатите стават по-богати” за Yahoo! Finance и ежемесечната рубрика “Богата възвръщаемост” за списание “Entrepreneur”.

В книгите на Кийосаки ще откриете и много практически примери и съвети. В “Наръчник по забогатяване”, “Наръчник по инвестиране”, “Пенсионирайте се млади, пенсионирайте се богати”, “Преди да напуснете работа” той учи хората как и къде да инвестират парите си, кои покупки ни правят по-богати и кои - по-бедни, кои са “добрите” и “лошите” заеми. Обръща внимание на “финансовите навици”, които е важно да развием.

Дори да не сте готови да се откажете от сегашната си работа и да се впуснете в нещо напълно ново и непознато, книгата “Увеличете финансовия си IQ” ще ви накара да преосмислите много от зградените и вече представи за парите. 

Интересна е и книгата ”Богато дете, умно дете”, предназначена за родители, които искат да предадат на децата си “уроците на Богатия татко”, осигурявайки му добър финансов старт в живота. 

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.