Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Специална цена!

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.

 

Най-добрият от всички възможни светове. Разказ за философите, за Бога и за злото

Стивън Надлър

Разказ за диалога, състоял се през ХVІІ в. между трима някогашни приятели, чиято съдба за кратко ги е събрала в Париж и ги е разделила – както географски, така и идейно. Тези трима са гениалният немски философ и математик Готфрид Вилхелм Лайбниц и френските католически свещеници Антоан Арно и Никола Малбранш – блестящи интелектуални фигури, едни от най-великите философски и теологически умове на съвремието. Дебатът между тях траел години и бил поддържан с писма, съчинения, критики върху произведения, бележки по полетата на книги и устни реплики, предадени от очевидци. Един изключителен дебат върху множество теологични, морални, духовни и политически проблеми.

  • Корица: Мека
  • Страници: 237
  • Тегло: 0.410 кг
  • Издадена: 2010 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Стивън Надлър
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

Редовен Цена: 20,00 лв.

Специална цена: 7,00 лв.

 

Историята на една изключителна жена, разказана от нея самата - "АВТОБИОГРАФИЯ" ОТ АГАТА КРИСТИ - най-интересната книга, написана от великата писателка!

Промоцията е валидна само при поръчка онлайн!

 

Промоцията е валидна само при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Важна част от дебата е проблемът за злото – проблем, който с особен драматизъм занимава умовете на учените през края на ХVІІ век. Философите и теолозите се измъчвали над нерешимостта на интелектуалната задача: как да съпоставят очевидния факт, че светът е пълен с грях и страдание – с непоклатимата вяра, че вселената е създадена от мъдър и състрадателен Творец? Всъщност в центъра на проблема за злото стои един още по-фундаментален проблем:как да се схваща правилно идеята за природата на Бог и Неговата власт? Дали Той трябва да бъде мислен като един безкрайно добър, мъдър, всемогъщ и всезнаещ Бог, чието поведение подлежи на разбиране и обяснение? Дали злото не е част от огромна мозайка, чийто смисъл не е дадено на човек да прозре? Или Бог е непознаваемо, недостъпно за определение битие, Бог, който просто Е – отвъд разума, отвъд понятията, една всемогъща воля, неподлежаща на разсъждения според човешките идеи за красота, добро, зло, справедливост, възмездие?

Интересното в книгата е, че тя не само следва изключително фините интелектуални движения на тези блестящи философски умове, не само, подобно на съвременен детектив, изследва светлите петна и сенките, страховете, страстите, „престъпленията“ и личните демони на тези знаменити мъже, но същото прави и с читателя. Тя не дава отговори, но разклаща „установеното познание“ на съвременния човек, придърпва ума, привикнал да ходи по открити пътеки – към непознати и усойни дебри.

Биография и факти за автора

Професор по философия и по юдейски изследвания в Университета в Уисконсин-Медисън, където е и декан на философският факултет. Изнася лекции и в Станфордския университет, в Университета в Чикаго и във Висшето училище по хуманитарни науки в Париж. Оглавява и центъра „Спиноза“ в Университета в Амстердам.

Неговите научни интереси са съсредоточени върху философските идеи и школи от ХVІІ век, по-специално върху идейното наследство на Декарт и картезианството. Проучванията му обхващат и творчеството на средновековните римски и еврейски мислители-философи, предшественици на модерното хуманитарно знание.

Автор е на книгите „Арно и картезианската философия на идеите“, „Малбранш и идеите“, „Животът на Спиноза“, „Спиноза и неговата ерес:безсмъртието и еврейското съзнание“, „Увод към етиката на Спиноза“ и др. „Най-добрият от всички възможни светове“ е най-новата му книга, излязла през 2008 година.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.