Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: -25%; -30% ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ ПРОМОЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Лятото е по-прохладно с книга в ръка!

 

 

Начин да бъдеш

Карл Роджърс

„Когато създаваме психологичен климат, позволяващ на човек да бъде – независимо дали е клиент, студент, работник или участник в група, – ние не го въвличаме в някаква авантюра. Ние го приобщаваме към нещо, с което е пронизана цялата жива природа – тенденцията да бъдеш повече от това, което си в момента, в по-голяма степен да станеш такъв, какъвто би могъл да станеш. Вярвам, че така сме в съзвучие с мощната съзидателна тенденция, създала нашата вселена – от малката снежинка до огромната галактика, от нисшата амеба до най-чувствителните и надарени индивиди. Ние се докосваме до нашата способност да трансцендентираме себе си, да откриваме нови и по-духовни направления в човешката еволюция. Така мога да формулирам философската база на личностно центрирания подход. Тя обяснява моето очарование от жизнеутвърждаващия начин да бъдеш.“

 

Наличност: Да

19,00 лв.

 

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Карл Роджърс е една от най-влиятелните личности в историята на психологията и психотерапията. Той е сред лидерите на движението за хуманистична психология, което в средата на миналия век смело се обявява за „трета сила в психологията“ наред с психоанализата и бихейвиоризма. Роджърс дръзва да се противопостави на тези два непререкаеми авторитета. Той предизвиква революция в психотерапията, създавайки нов модел без диагнози, без анализи и интерпретации, без експертни съвети и предписания. Вместо това в „личностно-центрирания подход“ на Карл Роджърс се разчита на мъдростта на човешкия организъм и на неограничения вътрешен потенциал за справяне и израстване, присъщи на всеки. Този потенциал може да бъде реализиран винаги когато съществува подходящ психологичен климат, включващ искреност, безусловно приемане и емпатия, смята Карл Роджърс.

Откъс от книгата

Предговор

В началото на преподавателската си кариера Карл Роджърс се сближава с група студенти по психология. Тогава той още не е навършил четирийсет години. Това става малко след въвеждането на магнетофоните и студентите слушат с вълнение запис на терапевтично интервю. Роджърс непрекъснато спира записа и връща лентата, за да посочи местата, в които интервюто поема в погрешна посока, или за да наблегне на моментите, в които клиентът отбелязва значителен напредък.

Това е единият от образите на Карл Роджърс, които откриваме в „Начин да бъдеш“. А има още много. Представете си друга сцена – от времето, когато Роджърс е вече с двайсет години по-възрастен.

По време на научен симпозиум, посветен на Елен Вест, пациентка с психично заболяване, която се е самоубила преди няколко десетилетия и е представлявала сериозен интерес за психолози и психиатри, Роджърс стъписва аудиторията с дълбочината и силата на изказването си. Той говори за Елен Вест така, сякаш я е познавал добре, сякаш тя току-що се е отровила. Изразява не само съжалението си заради нейния пропилян живот, но и гнева си към лекарите, които със своята дистанцираност и стремеж към точна диагноза са превърнали пациентката просто в обект. „Как са могли да постъпят така? – пита Роджърс. И продължава с разсъжденията си: – Ако са знаели, че подобно отношение, при което човекът се възприема като обект, пречи на успешното лечение, ако са се отнесли с нея като към личност, ако са рискували, ако са се опитали да се потопят в нейната реалност, в нейния свят, може би са щели да я избавят от убийствената ѝ самота.“ ....

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: