Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Специална цена!

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Мъжът като загадка

Олга Маховска

Защо не иска да се жени, а след това – да се развежда?

Всяка жена поне веднъж си е задавала въпроса: „Какво, за бога, искат тези мъже?“

Отговор на този и на много други въпроси дава известният руски психолог и автор на редица книги Олга Маховска. С типичния си увлекателен стил и със задълбочения поглед на опитен специалист тя се опитва да разбули тази „тайнственост“ на съвременния мъж, като прави дисекция на неговата психология, на проблемите и терзанията му.

Освен сериозния психологически анализ, авторката предлага поредица от интервюта с неженени мъже, интересни и любопитни примери, както и много практични съвети.

„Ако прочетат тази книга, жените ще се снабдят с оръжие, с което могат да надиграят мъжете“, обещава Маховска.

Успоредно с въпроса „Защо не бърза да узакони връзката си и не вижда брака като епицентър на живота си?“, в книгата ще намерите още много интересни теми:

 • Как да познаете нарцистичния тип и класическия психопат и защо с него бракът е мисия невъзможна
 • Какво се случва в сайтовете за запознанства
 • Кое отличава сериозната връзка от флирта
 • Какви са мечтите и целите на един мъж в период на криза и защо тогава може да го спаси само любовта на една жена
 • От какво се страхуват мъжете и каква е причината понякога да „се спасяват“
 • Защо не искат да се развеждат
 • Как семейството се превърна в бизнес, а разводът ‒ във фалит с подялба на активите
 • Съвети към майките, които са решили да се разведат
 • И за десерт... шест начина да накарате мъжа си да се влюби

„В края на краищата мъжете и жените търсят път едни към други. И тази малка книга е призвана да помогне на всички тях да намерят общ език.“Олга Маховска

 • Корица: Мека
 • Страници: 192
 • Тегло: 0.300 кг
 • Издадена: 16 март 2018 г
 • Издателство: Гнездото
 • Превод от руски език: Татяна Балова
 • Виж още от Олга Маховска
 
 

Наличност: Да

Редовен Цена: 12,95 лв.

Специална цена: 9,07 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Олга МаховскаОлга Маховска е известен руски психолог-изследовател и писател, кандидат на психологическите науки и сътрудник на Института по психология към Руската академия на науките.

Тя е автор на редица изследвания и книги в областта на детската и младежката психология, по които хиляди родители възпитават децата си. Много от книгите ѝ са бестселъри и са преведени на различни езици. Първите заглавия на Олга Маховска, които излизат на българския пазар, са "Аз те чувам, разбирам и съм твой приятел, детето ми!" и "Мисли като дете, действай като възрастен".

Други сфери, обект на интересите ѝ, са семейната психология, психология на емиграцията, мултикултурни анализи и др. Две от най-нашумелите ѝ заглавия "Роби на любовта" и "Мъжът като загадка. Защо не иска да се жени, а след това - да се развежда" са част от портфолиото на издателство Gnezdoto. Творчеството ѝ включва и няколко съвременни любовни романа.

Олга Маховска провежда различни изследвания и изнася лекции по целия свят в рамките на международни научни програми на Русия, Франция и САЩ. Тя е и програмен директор на телевизионния образователен проект „Улица Сезам в Русия", провеждала е международни кръгли маси в Париж, Москва, Сиатъл, водила е собствена програма за родители.

Маховска често е канена като коментатор и консултант в различни телевизионни и радио предавания, както и в семинари и обучения. За работата си е отличена с редица международни и национални награди.

Писател, коментатор и пътешественик, в свободното си време Олга Маховска пише есета и свири на цигулка.

Откъс от книгата

Откъс от книгата "Мъжът като загадка"

 

Седем причини, поради които мъжете не искат да се женят

Първата причина е страхът от бедността и несигурността, в която израсна поколението на днешните млади мъже. Те разсъждават горе-долу така: „Себе си не мога да изхраня, а какво остава да мисля и за нея!“. Жената, децата и останалите роднини за него са бреме, което може да се избегне. Е, на двайсет години подобни страхове са обясними, но да чуеш от устата на 35 – 40-годишен мъж опасението „иска да ме хване и да ме изработи“ или „ще вляза в големи разходи“, и то още преди да е станало дума за брак... по-добре стойте настрани от подобни кидалти. (Кидалт – от английските kid (дете) и adult (възрастен) – „възрастни деца“. – Бел.авт.)

Втората причина е, че мъжете не могат да се спрат на конкретно момиче: всяко следващо им се струва по-хубаво от предишното. А все пак няма как да се оженят за всичките. На този тип мачо обикновено му „помагат“ трудните ситуации и шоковата терапия. Ако например някоя от потенциалните съпруги му съобщи, че е бременна, ентусиазмът му помръква и вече не му е до любов. Трябва да вземе трудно решение! Какво да прави? Да избяга? Да се пропие? Да предложи пари? Или да се ожени? О, само това не... В отчаянието си мъжете обикновено проявяват максимална последователност: първо се женят, после се пропиват и накрая бягат. А пари почти никога не предлагат. Виж причина първа.

Третата причина е прословутата мъжка свобода. Това е наказанието, което Бог е измислил за мъжете. И Адам е бил първият потърпевш. „Мъжката свобода“ е спомен за Рая, от който Адам се отказва, за да се утешава с Ева. Споменът за безгрижния живот в неведение и непорочност често измъчва мъжете, особено нощем след секс (преди това са изцяло погълнати от стремежа си на всяка цена да имат жената). Оттук понякога идва и желанието на мъжа тя да изчезне, след като са прекарали любовна нощ. Мъжът много добре помни това състояние на безгрижие и волност. Той иска да притежава всичко земно, и то най-доброто, но също така иска и постоянно да витае в облаците. Точно на това се дължи романтизмът на мъжете. Когато възхваляват жената, те сякаш казват: „Ако ти наистина си неземно създание, няма да ме тормозиш с примитивните си земни претенции!“. И фактически предупреждават, че са готови да се включат в играта само до мига, в който им бъде представена сметката – билетът до ритуалната зала.

Четвъртата причина е, че мъжът обича независимостта. Всички тия емоции и любовни тинтири-минтири са женски работи. А мъжът обича да завоюва, да постига важни цели, да бъде хладнокръвен и целеустремен. И да бъде независим. Ако той възприеме брака като задължение да се съветва с жена си за всяка дреболия, семейството губи за него цялата си привлекателност. А да не говорим, че след раждането на детето жената получава картбланш за всичко, сдобива се с привилегии и неоспорими аргументи в своя полза. Подобна перспектива може да го уплаши и да го накара да се отдръпне. „Има време – казва си той. – Някой друг път. Жени много, а аз съм единствен!“

Петата причина е горчивият опит на родителите, който също може да охлади желанието на мъжа. Както жените се страхуват да не ги споходи участта на майките им, така и мъжете помнят живота на бащите си. Ако бащата е водил посредствен живот и не е постигнал нищо, това плаши сина. Понякога мъжете открито говорят за тези страхове: „Готов съм на всичко, само и само да не стана нещастник като баща си“.

Шестата причина. Не иска да се жени ли? Няма такова нещо! Би го направил на драго сърце, но все има нещо, което му пречи! Причините са хиляди: тъпият началник, престарялата и изкуфяла баба, лошите наследствени фактори, кредитите, семейното проклятие... Нима искате да получите всичко това заедно с избраника си? Спокойно, той няма да го позволи... Кой би дръзнал да ви обремени с подобни грижи и проблеми? Никой почтен джентълмен не би го направил, нали? Вашият любим е истински мъж, а не някакъв си там лигльо, който е готов да се втурне към гражданското и да ви стовари всички свои житейски неразбории. Ето как се гради линията на мъжката защита.

Мъжът се държи парадоксално. Той например може да натяква, че периодично има сериозни финансови проблеми. Или да се оплаква от здравето си: „Не съм добре със сърцето, всеки момент може да ме свие!“ Хайде, опитайте се в подобна ситуация да го атакувате с приказки за брак. Но същевременно не позволява на любимата си да го напусне: „Искаш да умра веднага ли?“, „Е, нали може да останем приятели?“. Понякога те имат предвид „еротично приятелство“ – хубава връзка със секс. „И все пак това не е любов – увери ме един мой клиент. – То е просто много добра връзка без ангажименти. Защо жените непрекъснато се опитват да развалят всичко с този свой стремеж да се омъжат?“ Защото всяка жена иска да бъде единствената. Когато е готова да нарече и мъжа „свой единствен избраник“, тя иска отношенията им да са симетрични.

Седмата причина: Мама е против. Някак си не е удобно човек да се бори с мама: тя е на години, тя го е родила, отгледала го е и поне заради това той трябва да прояви уважение. Инфантилните мъже буквално се крият зад полата на майка си и представят собствените си страхове и нежеланието си да се обвържат като чувство за дълг пред майка си. „Трябва да я подготвя... Иска се малко време“; „Да не искаш тази новина да я убие?!“. Но не е лоша идея да се запознаете с родителите му, за да видите как стоят нещата. Може да се окаже, че майка му не е чак толкова зловеща фигура. Нещо повече – възможно е тя за първи път да чува, че синът ѝ има дългогодишен роман, който е време да прерасне в брак. И да се окаже, че новината не само не я убива, но я прави щастлива.

Понякога и той не знае дали иска да се жени, или не. Затова му помогнете да направи един друг списък – с неоспоримите причини, поради които трябва да се ожени. И то незабавно! Направо го изпращайте да запази час в най-добрата ритуална зала.

Съдържание

Мъжът като загадка. Защо не иска да се жени, а после - да се развежда

 

Предговор ...... 7

 

Глава 1. Да или не? ...... 9

Седем причини, поради които мъжете не искат да се женят ...... 9

Седем неоспорими причини да се оженят ...... 13

Родителските забрани. Обет за безбрачие, вплетен в сценария на живота ...... 15

Семейството като корпорация, която се разпада на всяка Нова година ...... 29

Защо звездата не ви принадлежи? Из живота на някои ексклузивни мъже ...... 37

Синдромът на безбрачието: той продължава да казва „не“ (интервюта с неженени мъже) ...... 50

 

Глава 2. На някои не им е писано нито да обикнат, нито да се оженят, нито да се разведат ...... 65

Дон Кихот и Хамлет: комплексите на безбрачието ...... 65

Нарцисизмът ‒ мирогледът на самотника ...... 85

Всепризнатият мачо може да се окаже класически психопат ...... 93

Интернет и съвременният Дон Жуан: психологическо блокиране през първия романтичен етап от връзката ...... 96

 

Глава 3. Когато мъжът е в криза, може да го спаси само любовта на една жена ...... 103

Феноменология на кризата при мъжете ...... 103

Особености на женските и мъжките кризи през призмата на един международен развод ...... 111

Какво се случва в сайта „Съученици“? Измама? ...... 120

Мъжките страхове ...... 126

Бягството на мъжете ...... 129

 

Глава 4. Развод по мъжки ...... 133

Защо не искат да се развеждат? ...... 133

Защо когато им поискат развод, вместо да вземат решение, се втурват към бръснарницата? ...... 146

Дебют в развода: мъжете и жените ...... 151

Семейството е бизнес, разводът е фалит и подялба на активите ...... 158

Статистика ...... 158

Модели на семейства ...... 172

Преди да се разведете, преценете какви са шансовете семейството ви да оцелее ...... 177

Към майките, които са решили да се разведат ...... 178

Шест начина да накарате мъжа си да се влюби ...... 185

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също:

Изцеление от страха

Изцеление от страха

Редовен Цена: 18,95 лв.

Специална цена: 13,27 лв.

Ичиго-ичие

Ичиго-ичие

Редовен Цена: 13,95 лв.

Специална цена: 9,77 лв.

Генетика и хранене: Историята на човешкия апетит

Генетика и хранене: Историята на човешкия апетит

1 Мнение(я)

Редовен Цена: 22,95 лв.

Специална цена: 16,07 лв.

Ефектът на теломерите

Ефектът на теломерите

Редовен Цена: 19,95 лв.

Специална цена: 13,97 лв.

Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота

Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота

2 Мнение(я)

Редовен Цена: 15,95 лв.

Специална цена: 11,17 лв.