Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Мумията Думи и гробницата на Ахнетут

Тоска Ментен

Добре познатият ни герой се завръща в продължението на "Мумията Думи и златният скарабей", за да създаде още една сюрия фараонски бъркотии, докато въвлича себе си и приятелите си във всякакви опасности. И, разбира се, за да ни накара отново да се смеем с глас!

Подобно на първата книга на Тоска Ментен, и втората част – „Мумията Думи и гробницата на Ахнетут”, разгръща богата палитра от теми като приятелството, толерантността към това да си различен, срещата с други култури, история и география.

  • Корица: Мека
  • Страници: 288
  • Тегло: 0.300 кг
  • Издадена: 22.02.2016 г
  • Издателство: Сиела
  • Виж още от Тоска Ментен
 

Наличност: Да

13,90 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Мумията Думи е любим герой на децата в Западна Европа от няколко години насам. Може би защото чрез нея авторката на забавни детски книжки Тоска Ментен възпитава малчуганите в тона на приятелството и толерантността към това да си различен, а освен това ги запознава и с различни култури, въвеждайки ги в историята и географията на света.

В "Мумията Думи и златният скарабей" малкият син на египетски фараон от преди 4000 години, превърнат в мумия, мистериозно оживява при пренасянето от музей в музей. Бягайки от враждебните и непознати улици на съвременния свят, Думи се озовава в леглото на обикновено холандско дете на име Гоос.

След първоначалната уплаха Гоос и малката мумия бързо стават неразделни приятели, а Думи се изправя пред нелеката задача да свиква със странните модерни порядки като училището, домашните, неодобрението на околните деца и още куп неприятности. Сега мумията Думи отново е на линия, а пакостите и смехът са гарантирани. Този път, воден от желанието си да види гробницата на дядо си (фараон Ахнетут) и да разбере какво е станало с дома му, Думи се озовава в родния Египет, където го придружават Гоос и неговият баща Клаас.

Но Египет е много различен от това, което е бил преди 4000 години, и откриването на гробницата на Ахнетут се оказва мисия невъзможна. Като за капак се случва нещо ужасяващо – Думи и Гоос са изправени пред смъртна опасност! 

Биография и факти за автора

Тоска Ментен е автор на повече от двадесет книги, които омагьосват детската публика с непринудения си хумор и нелепите истории, в които се забъркват нейните герои.

Книгите ѝ за мумията Думи (с първата от които – „Мумията Думи и златният скарабей” – холандската писателка дебютира на българската книжна сцена през 2014 г.) са изключително популярни в Белгия и Холандия, където са продадени в над 130 000 копия.

Откъс от книгата

Дарвиши се стресна насън и се събуди. Отвори очи, изправи се и погледна настрани. До него спеше новият му приятел Гоос. В другата стая спеше неговият татко – Клаас. Ръката му веднага потърси верижката със скарабея на врата му. Това беше скарабеят на Мукатагара от короната на баща му, единственото, което му беше останало от неговите родители.

Отново беше сънувал миналото. И отново почти всичко му се губеше от съня; имаше погребение, беше нещо за Хепсетсут. В последно време сънуваше всяка нощ. За магаренцето си, за баща си, за хората в Египет. Но когато се събудеше, не помнеше нищо. Той не си беше вкъщи. Никога повече нямаше да яде осолена риба с Хепсетсут.

 Нямаше никога да стане фараон и да има собствена пирамида. Сега, четири хиляди години по-късно, той беше в чужда страна, която се казваше Холандия. Даже и името му беше променено. Той не се казваше вече Дарвиши, а – Думи. Измъкна се от леглото, отиде до огледалото в банята и погледна изсъхналото си лице, с напукани устни и блестящи очи. Затвори ги. Сега в ума си видя черни плетени кичури коса, прозрачна светлокафява кожа и бели зъби. Когато отново отвори очи, погледна право в дупката, където преди време се намираше носът му.

После той се обърна и тръгна обратно към спалнята. Пъхна се отново тихо в леглото и силно стисна скарабея в ръката си.

„Тате – мислеше си той. – Тате, мамо.” Повече не можеше да заспи.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.