Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Монахът, който продаде своето Ферари

Робин Шарма

Промени живота си! Отвори път за мечтите си! И ще посрещнеш щастието!

"Монахът, който продаде своето ферари" е историята на Джулиан Мантъл, адвокат със звездна репутация, чийто небалансиран стил на живот е причина за почти фатален сърдечен удар в претъпканата съдебна зала. Физическият срив води до духовна криза и Джулиан е принуден да преразгледа живота си и да потърси отговор на най-важните въпроси.

С надежда да намери щастие и удовлетворение той се впуска в една изключителна одисея. Пътешествието му го отвежда дълбоко в Хималаите и там намира могъща система, чрез която освобождава потенциала на ума, тялото и душата, и се научава да живее с повече страст, цел и спокойствие.

Тази вдъхновяваща приказка съчетава блестящо духовната мъдрост на Изтока с най-новите принципи на успеха от Запада и показва стъпка по стъпка пътя към живот с повече смелост, баланс, изобилие и радост.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

10,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

„Завладяващ разказ, колкото приятен, толкова и поучителен.“ Паулу Коелю.

Книгата е световен бестселър и е издадена на повече от 18 езика. Впоследствие всички книги от серията “Монахът, който продаде своето ферари” се превръщат в бестселъри в Северна Америка, където са продадени над 250 хиляди копия. В култовата поредица са Вдъхновение за всеки ден от Монаха, който продаде своето ферари“, „Семейна мъдрост от Монаха, който продаде своето ферари“, „Открий съдбата си с Монаха, който продаде своето ферари“, „Уроци по лидерство от монаха, който продаде своето ферари“.

Биография и факти за автора

Робин Шарма Канадският автор Робин Шарма е един е най-известните и уважавани експерти по лидерство, мотивация и личностно развитие в света. Той се е посветил на мисията да помогне на организациите да изграждат хора, които да бъдат лидери без титла, за да постигнат успех в този период на големи промени.

Книгите на Шарма, като Монахът, който продаде своето ферари и „Наръчник по величие“, са в списъка на бестселърите в целия свят и са се продали в милионен тираж на повече от седемдесет езика. Те са любимо четиво на рок звезди, кралски особи и корпоративни директори.

Робин Шарма е роден през 1965 г. в Канада.

Професионалната си кариера той стартира в областта на правото. Придобива правоспособност за адвокат и известно време работи като такъв. Но независимо от материалните придобивки, които му носи адвокатската практика, той постепенно осъзнава, че „сърцето е празно“. В края на краищата Шарма зарязва адвокатството и започвайки да търси отговори на различни въпроси за смисъла на живота, през 1995 г. издава първата си книга “MegaLiving”. Отпечатва я сам в близкия копирен център и провежда първия си семинар - пред 23-ма души, от които 21 са негови роднини…

По повод неуспеха на първата си книга Робин Шарма казва:

“Не бях разочарован. Имах огромно желание да направя нещата по-добре. Всъщност редактирах книгата 3-4 пъти и се опитах да я направя възможно най-добра. Харесваше ми това, което правя, наслаждавах се на писането. И така започнах да пиша втората си книга.”

Обединявайки западните формули за постигане на успех и максимална работоспособност с източната мъдрост за усъвършенстване на разума, тялото и духа, Шарма започва да помага на хората да подобрят качеството си на живот.

И идва големият пробив - втората книга на Робин Шарма “Монахът, който продаде своето ферари”, която той също отпечатва и издава сам. Годината е 1999-а. Тогава един ден случайно на нея попада изпълнителният директор на авторитетно издателство HarperCollins - Ед Карсън.

Следва феноменалният успех на книгата. Тя е издадена на повече от 18 езика, а канадският клон на издателството HarperCollins получава предложение да се заснеме филм по нея. Впоследствие всички книги от серията “Монахът, който продаде своето ферари” се превръщат в бестселъри в Северна Америка, където са продадени над 250 хиляди копия. В култовата поредица са Вдъхновение за всеки ден от Монаха, който продаде своето ферари“, „Семейна мъдрост от Монаха, който продаде своето ферари“, „Открий съдбата си с Монаха, който продаде своето ферари“, „Уроци по лидерство от монаха, който продаде своето ферари“.

В резултат на световния успех на “Монахът, който продаде своето ферари”, започват да канят Робин Шарма да говори на различни публични събития, а в последствие и редица фирми се обръщат към него, за да говори пред служителите им. Така възниква и компанията на Шарма Sharma Leadership International Inc. , която започва да управлява цялостната реализация на продуктите му -  участия в семинари, книги и консултации.

Сред клиентите му са компании като Nike, FedEx, IBM, GM, Microsoft, Kraft Foods, KPMG, Panasonic и много други, както и организации като НАСА, Университетът Йейл и Организацията на младите президенти. Освен това, Шарма е и персонален наставник на редица бизнес личности, сред които милиардери, изпълнителни директори и известни предприемачи. Неговата работа оказва влияние на над 4 милиона души в 50 държави.

Робин Шарма често е канен за лектор на различни конференции и семинари, като е бил на една сцена с влиятелни и успешни хора като Джак Уелч, Стивън Кови, Кен Бланчард, Дийпак Чопра, Бил Клинтън и др.

Шарма е и съосновател на иновативен онлайн ресурс, който помага на американските ветерани от войната да се реинтегрират в цивилния живот.

Освен това, той активно се занимава и със своята благотворителна организация - Фондацията за деца "Робин Шарма", която помага на деца от бедни семейства да постигнат своите мечти. Той дарява част от приходите си за тази кауза.

Други популярни заглавия на Шарма, посветени на лидерството и мотивацията са Светецът, сърфистът и корпоративният директор“, „Лидерът, който нямаше титла“, "Кой ще заплаче, когато умреш" и др.

Робин Шарма е спортсмен, занимава се с триатлон и таекуондо и е запален скиор. „Карането на ски е прекрасен житейски учебник. Както и в живота, ние се учим най-добре на трудните писти, а не на леките.“ – смята Шарма.

За да да свалите безплатна аудио програма за това как да бъдете лидер без титла, посетете популярния блог на Шарма.  

Откъс от книгата

"...Повечето хора внасят толкова токсични отпадъци в плодородната градина на ума си: тревоги и грижи, съжаление за миналото, размишление за бъдещето и страхове, които сами си измислят и които опустошават вътрешния им свят... Но най-удивителното е, че деветдесет и пет процента от тези мисли са същите, които си си мислил предишния ден!... Някои се тревожат за провалили се връзки или за финансови проблеми. Други се терзаят от спомени за недотам идеалното си детство. Трети се измъчват от още по-дребни неща: колко груба е била продавачката в магазина или колко злонамерено им се е сторило подхвърленото от някой колега. Хората, които използват ума си по този начин, позволяват на тревогата да открадне жизнената им сила... Тези хора никога не разбират, че управлението на ума е най-важната част от управлението на живота... Онова, което действително разграничава винаги жизнерадостните и оптимистични хора от непрекъснато нещастните, е начинът, по който възприемат и преработват обстоятелствата в живота си... Каквото и да ти се случи в живота, само ти имаш способността да избереш как ще реагираш на него... Китайският йероглиф, означаващ "криза", се състои от два знака: единият означава "опасност", а другият – "възможност"... В живота няма грешки, а само уроци. Не съществува такова нещо като негативно преживяване, а само възможности да растеш, да учиш и напредваш по пътя към себевладеенето... Съветвам те да престанеш да преживяваш събитията като позитивни или негативни... Всяко събитие ти предлага уроци... Без тях ще си останеш завинаги на същото място... Повечето хора се развиват най-много в резултат на най-трудните си преживявания... В тази Вселена няма хаос. Зад всичко, което някога ти се е случило и зад всичко, което някога ще ти се случи, има някаква цел... Всяко преживяване носи поуки. Затова престани да се преувеличаваш дребните неща. Наслаждавай се на живота."

***

"...Ако искаш да усилиш мускулите на ръката си, за да постигнеш повече, трябва да ги тренираш. Ако искаш да стегнеш мускулите на краката си, първо трябва да ги упражняваш. По същия начин можеш да постигнеш прекрасни неща с ума си, стига да му дадеш възможност... Ако искаш да водиш по-спокоен, изпълнен със смисъл живот, мислите ти трябва да бъдат по-спокойни и смислени... Помни – или ти контролираш ума си, или той контролира теб... Процесът е много прост: ако някаква нежелана мисъл заеме фокусната точка на съзнанието ти, веднага трябва да я замениш с друга, положителна мисъл... Първата стъпка е да осъзнаеш, че мислиш тези потискащи мисли. Самопознанието е началото на себевладеенето. Втората стъпка е да разбереш веднъж завинаги, че колкото е лесно да позволиш да те обземат мрачни мисли, също толкова лесно е да ги смениш с жизнерадостни. Затова, когато си потиснат, мисли противоположно. Мисли целенасочено, че си жизнерадостен и енергичен... Мисли позитивни неща. Кажи една благодарствена молитва за всичко, което притежаваш. Разшири списъка на нещата, за които трябва да си благодарен. Послушай хубава музика. Гледай как слънцето изгрява и ако можеш и имаш желание, направи една кратка разходка сред природата... Повечето хора, с които съм разговарял, нямат представа, че притежават силата да контролират всяка конкретна мисъл в ума си всяка секунда от всяка минута на всеки ден. Те вярват, че мислите се случват от само себе си и не осъзнават, че ако не отделиш време, за да започнеш ти да контролираш мислите си, ще бъдеш контролиран от тях. Когато започнеш да се съсредоточаваш само върху добрите мисли и отблъскваш лошите мисли чрез силата на волята си, ще видиш, че те много бързо ще изчезнат... "

***

"Тайната на щастието е проста:  открий онова нещо, което истински обичаш да правиш, и после насочи цялата си енергия в него... Щом веднъж откриеш каква е работата на живота ти, твоят свят ще оживее. Всяка сутрин ще се събуждаш с безкраен запас от енергия и ентусиазъм. Всичките ти мисли ще бъдат съсредоточени върху определена цел. Няма да имаш време да губиш време. Следователно няма да разпиляваш скъпоценните си умствени сили за незначителни мисли. Автоматично ще заличиш навика да се тревожиш и действията ти ще станат много по-ефикасни и по-продуктивни...
Единствените граници в живота ти са тези, които си поставяш сам... Започни да живееш, като освободиш цялата си енергия и не ограничаваш ентусиазма си. Гледай как слънцето изгрява. Танцувай под дъжда. Стани такъв, какъвто си мечтал да станеш. Направи нещата, които винаги си искал да направиш, но не си направил, защото си успял да измамиш самия себе си, че си прекалено млад, прекалено стар, прекалено богат или прекалено беден...
Отдели време да помислиш както ти пречи да постигнеш живота, който наистина искаш и дълбоко в себе си знаеш, че можеш да имаш. След като веднъж определиш какви са слабостите ти, следващата стъпка е да се изправиш лице в лице с тях и да атакуваш страховете си... Страхът не е нищо друго, освен умствено чудовище, създадено от теб самия, негативен поток на съзнанието... Усетиш ли, че страхът надига грозната си глава, моментално го смачкай. Най-добрият начин е да вършиш точно това, от което се страхуваш. Разбери анатомията на страха. Той е твое собствено творение. И като всяко друго творение можеш да го разрушиш също толкова лесно, колкото си го създал..."

Колко от нас харесват истински това, което правят? А колко от нас усещат скритото дълбоко в себе си неудовлетворение от големия компромис, наречен "работа", изместил голямата мечта, наречена "призвание"? Има хиляди причини, които ни тласкат към тази самоизмама: финанси, дълг "обществено мнение", страх, неувереност в собствените способности... Но има една причина, заради която си струва да обърнеш гръб на всичко това и да последваш сърцето си. И тази причина е побрана цялата в простичката дума "Щастие".

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.