Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Моето бебе от 1 ден до 3 години - книга 1

Ан Бакюс

Години наред хиляди български родители отглеждат бебето си с тази книга.

Тя продължава да е търсен, необходим приятел и съветник, истинска енциклопедия за неповторимите преживявания на всички майки и бащи, които очакват рожбата си и имат нужда от помощ и напътствия.

Книгата е практичен наръчник, който придружава родителите и детето през първите 36 месеца от живота му. Какви са настъпващите промени в света на малкото бебе, етапите на хранене, какво да правят, когато то плаче, каква е ролята на играчките, на родителските гласове, на четенето и пеенето, и най-вече – как да се грижат за него съобразно собствените му нужди.

  • Корица: Мека
  • Страници: 640
  • Тегло: 0.400 кг
  • Издадена: 04.2016г
  • Издателство: Слънце
  • Виж още от Ан Бакюс
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

15,99 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Издателство „Слънце“ предлага на читателите си обновеното и преработено издание „Моето бебе от 1 ден до 3 години“ от френската авторка Ан Бакюс, фронтмен на поредицата „Книги за родители“.

Години наред хиляди български родители отглеждат бебето си с тази книга. Тя продължава да е търсен, необходим приятел и съветник, истинска енциклопедия за неповторимите преживявания на всички майки и бащи, които очакват рожбата си и имат нужда от помощ и напътствия.

Книгата е практичен наръчник, който придружава родителите и детето през първите 36 месеца от живота му. Какви са настъпващите промени в света на малкото бебе, етапите на хранене, какво да правят, когато то плаче, каква е ролята на играчките, на родителските гласове, на четенето и пеенето, и най-вече – как да се грижат за него съобразно собствените му нужди.

В книгата се предлага и специална глава с практични съвети при различни заболявания на малкото бебе, коментар на документите, които майката получава в родилното отделение и от педиатъра, задължителен и препоръчителен български имунизационен календар, полезна информация в трудните моменти от отглеждането на детето.

„Моето бебе“ е книга, основана на обичта, нежността и търпението на младите родители!

Издателството изказва благодарности на проф. д-р Боряна Слънчева, завеждащ Клиниката по неонатология в „Майчин дом“, консултант на обновеното издание, която адаптира медицинската част на книгата за българските читатели. 

Биография и факти за автора

Ан Бакюс е световно признат авторитет в областта на детската психология и педиатрия, майка е на две деца. Дълги години с книгите си тя подготвя и българските родители за тяхната нова отговорност и ги съветва за всички проблеми, които възникват след раждането на тяхната първа рожба.

Не исках да напиша поредната книга по този въпрос, исках да предложа на читателя своеобразен наръчник за родители, които са убедени, че не трябва да робуват на модата, а да се вслушват в самото дете. Като майка писах книгата със съзнанието, че бих искала и аз да разполагах с нея по времето, когато се роди първото ми дете – споделя Ан Бакюс.

Откъс от книгата

 И ето, то най-сетне е в обятията ви... Вие сте във възторг! Бебето ви си има всичко: две ръчички, две крачета, по десет пръстчета... И е най-красивото на света! Гладичко, пухкаво, розово...

Не е ли такова? Е, ще стане след няколко дни. Засега вероятно...

•   Кожата му е покрита с белезникав и лепкав слой, наречен верникс . Той предпазва епидермиса му и е помогнал по-лесно да бъде издърпано по време на раждането. При измиване този слой пада, но е по-добре да го оставите да изчезне от само себе си, което става след ден или два.

•   Тенът му е жълтеникав. Това е т.нар. жълтеница на новороденото, която е резултат от разрушаването на някои излишни червени кръвни телца. Обичайната и форма не изисква лечение. След няколко дни кожата на бебето придобива естествения си розов цвят. Някои новородени имат белези по рождение - обикновено тъмнолилави петна в задната част на главата, гръбчето или дупето, които в повечето случаи изчезват между шестия и осемнайсетия месец.

•   Главата му е голяма, леко деформирана, асиметрична или конусообразна. Изглежда много по-едра в сравнение с глава на възрастен човек, защото, съотнесена към тялото на новороденото, представлява една четвърт от неговия ръст. Освен това черепните кости все още не са се затворили и леката деформация може да се дължи на натиска по време на раждането. Тя ще се изправи сама.

•    Има гъста черна коса и косми по раменете, по гръбчето, по ушите или челото. Среща се често, но всички тези косми ще изчезнат след няколко седмици.

•   Има малки бели точици по нослето, лунички по лицето или тила. Те също ще изчезнат - белите точици малко по-бързо, а скоро косата ще покрие луничките.

•   Очите му са сини или тъмносиви. Това не означава, че бебето ви ще има сини очи. Ще минат няколко месеца, понякога година или две, преди очите на детето ви да придобият окончателния си цвят.

Всички тези белези не бива да ви безпокоят: те са естествени и обикновено изчезват от само себе си. Вашето бебе наистина е неповторимо. То ви  вижда, чува, обича да го галите, разпознава вашата миризма. Ако при раждането видът му ви изненада, то помнете, че само след няколко дни ще се превърне в най-красивото бебе на света.

Веднага след раждането

Поставили са бебето върху корема ви - то цялото е лепкаво, дишането му току-що се е нормализирало. Положете го по коремче плътно върху себе си - главата му е до гърдите ви, а крачетата му са свити. Лекичко и нежно го галете по гръбчето. Ако е възможно, нека първият му контакт със света да бъде с вас, неговата майка, с вашата кожа и ръка, а не с акушерката или с пелената. Ако бащата присъства на раждането, той също може да участва в първото опознаване, като постави ръката си близо до вашата.

Плътно до вас

•    Вашето бебе отново чува ударите на сърцето ви, съпътствали го през целия период на износването. За неговото спокойствие и чувството му за сигурност е изключително важно да открие познатия ритъм и „навън".

•    Поставено на гърдите ви, бебето надушва ва-шата телесна миризма и много бързо се проявява рефлексът му за гушкане в мама или тати.

•   Ако вие и таткото му говорите, наричате го по име, то ще опознае вашите гласове, чиито вибрации е усещало още преди да се роди. Разбира се, сега те звучат по-различно, отколкото ги е долавяло в утробата, но понеже интонацията и тембърът са същите, бебето ще ги разпознае.

Първите грижи

След това детската медицинска сестра или акушерката ще отнесе вашето бебе за няколкоминутен преглед и манипулации - отпушване на дихателните и храносмилателните пътища, поставяне на капки в очите, разпознавателна гривничка на ръчичката му. Може и да изкъпят бебето пред вас. И ако всичко е наред, след час или два ще останете двамата сами и ще можете на спокойствие да се опознавате.

През следващите часове

Ако раждането е преминало нормално, бебето остава за около два часа при майката в родилната зала. Ако е в кувъоз, помолете да го преместят близо до вас, така че да го достигате. Може да се изненадате, че вашето бебе е будно, кротко и съсредоточено. Сякаш вече е забравило „бурята", от която е излязло. В този момент новороденото е напълно готово да възприема вашия поглед, докосването ви, гласа ви. Не се съмнявайте, че то разбира как го посрещате.

Взаимно настройване

Така понякога специалистите наричат връзката, която се изгражда между новороденото и майка му и баща му. Настройването започва още със самото раждане.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.