Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Мисли и афоризми

Шри Оробиндо

Промените, които виждаме днес, са интелектуални, морални, физически в своя идеал и намерение - духовната революция изчаква своя час и междувременно създава вълни тук и там. Шри Оробиндо ни казва, че човекът е преходно същество, и че от цялото страдание на света ще се подаде едно същество от светлина, способно да проявява Божественото.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

22,00 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Промените, които виждаме днес, са интелектуални, морални, физически в своя идеал и намерение - духовната революция изчаква своя час и междувременно създава вълни тук и там. Докато не дойде тя, смисълът на другите не може да бъде разбран, а до тогава всички обяснения на настоящите събития и прогнози за бъдещето на човека са напразни неща. Понеже нейната природа, сила, случване са това, което ще определи следващия цикъл на човечеството ни.

Европа се гордее със своята практическа и научна организация и ефикасност. Аз чакам докато организацията й стане съвършена, тогава едно дете ще я разруши.

Не се отблъсквай от уродливостта на света, той представлява ранена отровна змия, която с гърчене се плъзга към една предопределена смяна на кожата и съвършенство. Изчакай, защото залогът е божествен, и от тази низост Бог ще се подаде брилянтен и възтържествуващ.

Шри Оробиндо ни казва, че човекът е преходно същество, и че от цялото страдание на света ще се подаде едно същество от светлина, способно да проявява Божественото. Така, всички тези, които не са удовлетворени от света, така както го знаем, знаят, че техният стремеж не се издига напразно и че светът се променя. Ако отдаването и усилието са придружени с аспирация, нещата ще се движат по-бързо.

Биография и факти за автора

Шри ОробиндоШри Оробиндо е индийски революционер, философ, писател и духовен учител. Роден с името Оробиндо Гхош в Индия на 15-ти август, 1872 г. Аравинд.  Той е син на английския възпитаник д-р Кришнан Д. Гхош. На седем годишна възраст Оробиндо се мести в Манчестър, Англия, за да изучава Гръцки и Латински език. Последните три години в Св.Павел прекарва в четене на литература, и по-специално английска поезия. Получава награда по литература (Butterworth Prize), награда по история (Bedford Prize) и стипендия за един от местните колежи, както и за Кралския колеж в Кембридж.

 

През 1893, на 21 години, се завръща в Индия. Ангажира се сериозно с революционна дейност и се посвещава на независимостта на Индия.

 

В периода 1902 - 1910 година се занимава активно среволюционна дейност, прекарва година в затвора, където в килията получава поредица от духовни преживявания, променили посоката на живота му.

 

След кратък политически устрем,  в който става един от лидерите на ранното движение за Независимост на Индия от Британско господство, Шри Оробиндо се обръща към изследването на фините сфери на човешкото съществувание и като резултат от това се оформя един нов духовен път, наречен от него Интегрална йога. 

 

През 1914 г., след 4 години усърдни занимания с йога в Пондичери, Шри Оробиндо създава Ариа - месечна рецензия от 64 страници. През следващите шест и половина години публикува най-важните си писания, които се появяват написани на части.

 

Шри Оробиндо е заявил, че човекът е преходно същество. Той твърди, че човекът е в едно преходно съществувание. Той не е последен. Стъпката от човек до свръх-човек е следващото наближаващо осъществяване в еволюцията на земята. 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.