Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ДНИ НА КНИГАТА В ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО! - 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВОТО!
"ЕДИН ДЕН ПРОЧЕТОХ КНИГА И ЦЕЛИЯТ МИ ЖИВОТ СЕ ПРОМЕНИ." ОРХАН ПАМУК

Промоцията е валидна от 17 до 30 април 2018 г.!

 

 

Мислещият човек

Джеймс Алън

Ако се намираш тук, където са те довели вчерашните ти мисли. Утре ще бъдеш там, където ще те отведат днешните.

Животът ни изцяло зависи от нашите мисли. Това е основната идея в тази книга, използвана десетилетия по-късно и в "Тайната" на Ронда Бърн.

Истината винаги може да бъде казана с прости думи. Според Джеймс Алън нашата сила е в умовете ни. Веднъж открита, за нея няма граници - тя оформя характера, направлява действията, предоставя възможностите. И променя живота ни към добро.

  • Корица: Мека
  • Страници: 86
  • Тегло: 0.110 кг
  • Издадена: 2013 г
  • Издателство: Skyprint
  • Виж още от Джеймс Алън
 

Наличност: Да

5,90 лв.

 

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Джеймс Алън (1864–1912) е „литературната загадка“ на ХХ век. Макар неговата творба „Каквото мисли човек“ да се е превърнала в класика и бестселър в целия свят, за самия автор се знае твърде малко.

Известно е, че е роден в Лестър, Англия. Баща му е заможен човек, но неблагоприятните икономически условия го разоряват и през 1878 г. фалира, а година по-късно е убит при трагични обстоятелства. Джеймс е принуден да напусне училище на петнадесет години, за да издържа семейството. По-късно Алън се оженва и става личен секретар на ръководителя на голяма английска компания. На 38 години достига момент, който той сам нарича кръстопът в живота си.

Под влиянието на творбите на Толстой Алън осъзнава, че животът, посветен на печеленето на пари и харченето им за несериозни неща, е твърде безсмислен. Напуска работата си и заедно със съпругата си отива да живее в малка къща на югозападното крайбрежие на Англия, където се отдава на съзерцание и размисъл. Именно тук, в Илтракоум, Алън се заема да осъществи своята мечта за доброволна бедност, духовна самодисциплина и живот, посветен на простите неща, както учи неговият духовен наставник Толстой.

Откъс от книгата

ПРЕДГОВОР

 

От „Мислещият човек“ можете да почерпите гений, сила и магия. Тя се е доказала като една от най-добрите и вечно актуални книги за самопомощ в най-добрия смисъл на тази дума. По-подходящ термин би бил „самоокриляване“ – или „самореализация“. Тази книжка ни показва, че всеки от нас има заложби за велики дела и ни дава средствата, за да ги постигнем.

Истината винаги може да бъде казана с прости думи, а изречена по този начин, да окаже огромно влияние върху нас и коренно да промени живота ни. Истината може буквално да ни освободи  от ограниченията, които сами сме си наложили. Джеймс Алън ни доказва, че ключът към личната ни сила е в умовете ни, и ни дава инструкции как да използваме този ключ, за да достигнем до такива успехи и постижения, каквито не сме си представяли.

Аз открих „Мислещият човек“ преди двайсетина години и до днес тя постоянно е с мен. Това е най-силната книга, която съм чел, и е променила коренно живота ми. Препрочитал съм я десетки пъти – често, когато имам нужда от вдъхновение, я вземам и отварям на случайна страница. Докато простичките, но гениални думи на Джеймс Алън бавно проникваха в подсъзнанието ми, моят живот постепенно се промени към по-добро. Аз вече не правя неща, които не искам да правя; вече се занимавам само с това, което обичам. Благодарение на „Мислещият човек“ открих призванието, мисията и целта на живота си. Осъществих мечтите си за успех и реализация.

Думите на Джеймс Алън (с когото нямаме роднинска връзка, съвпадението на имената е случайно), са могъща пътеводна сила в живота ми и сега за мен е огромно удоволствие да ги споделя с вас.

Редактирах книгата съвсем леко, като съм сменял думи, звучащи архаично или променили значението си с времето. Но това не променя принципите, описани в нея. Те са универсални и важат за всички хора независимо от пол, възраст, раса, религия, социален статус и образование.

 

Не знам дали Джеймс Алън е познавал будистката философия, макар че от написаното може да се предположи, че е изучавал както западната, така и източната мисъл. Преди 2500 години Буда е учил, че има осем велики пътя към освобождаване и съвършенство, към един „духовен свят на безупречна красота и съвършен мир“ – както го описва Джеймс Алън. Тези пътища са: правилен поглед към нещата, правилно мислене, правилна реч, правилно действие, правилен начин на живот, правилно намерение, правилно усилие и правилна концентрация. Книгата е гениален обзор на пътя на правилното мислене и заедно с това засяга още няколко от другите пътища.

Разбира се, напълно възможно е Джеймс Алън да е достигнал до своята мъдрост изцяло чрез западната мисъл и собствените си разсъждения. За него е известно твърде малко и, доколкото съм запознат, никой не знае източниците на невероятните му прозрения и съвети.

„Мислещият човек“ започва с едно кратко стихотворение – „Умът е силата върховна...“. В традицията на тибетския будизъм всяка книга започва по този начин и, ако читателят не разбере стихотворението, значи няма смисъл да продължава да чете следващите страници, понеже то съдържа цялата мъдрост, концентрирана в тях. Това важи и за „Мислещият човек“. Ако разберете уводното стихотворение, значи сте разбрали същината на книгата и сте намерили ключа към личната реализация. Ключа, който може да освободи гения, силата и магията във вас.

Наслаждавайте се на прекрасния дар на Джеймс Алън. В това скромно пакетче той е опаковал едно непреходно, неизмеримо съкровище.

 

Марк Алън

Новато, Калифорния

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: