Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 

 

Министерство на храната

Джейми Оливър

Тази книга е за всички хора, които твърдят, че никога не са можели да готвят и никога няма да се научат. Според Джейми Оливър готвенето е основно и естествено умение, което всеки човек трябва да притежава, за да се грижи за себе си, за своето семейство и приятели. Той е подбрал множество рецепти, които всички обичаме, и ни представя най-лесните начини за приготвянето им. С помощта на ясни инструкции и много снимки на всеки етап от процеса на готвене пред вас ще се открие един нов свят на страхотна храна.Независимо дали сте неуверен начинаещ или опитен готвач, който просто харесва семплите рецепти, от тази книга ще разберете как да приготвяте някои наистина вкусни и обичани от всички ястия. А след това научете рецептите и ги предайте нататък!

  • Корица: Твърда
  • Страници: 360 / цветни
  • Тегло: 1.200 кг
  • Издадена: 5.11.2015 г
  • Издателство: Хермес
  • Виж още от Джейми Оливър
 

Наличност: Да

34,99 лв.

ПРОМОПАКЕТ: КРЪСТОПЪТ

ПРОМОПАКЕТ: ПОДАРИ НАДЕЖДА

ПРОМОПАКЕТ: ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...




Анотация на книгата

Подробности

Добре дошли в моето МИНИСТЕРСТВО НА ХРАНАТА!

„Тази книга е вдъхновена от всички хора, които съм срещал и които са твърдели, че никога не са можели да готвят и никога няма да се научат. За мен, разбира се, подобен начин на мислене е огромно предизвикателство и ми действа като червена кърпа, размахана пред бик, защото вярвам, че готвенето е основно и естествено умение, което всеки човек трябва да притежава, за да се грижи за себе си, за своето семейство и приятели.

Написах тази книга, за да уверя вас или човека, за когото я купувате, че можете бързо и лесно да се научите да готвите. Затова подбрах множество рецепти, които всички обичаме, и ви представям най-лесните начини за приготвянето им. С помощта на ясни инструкции и много снимки на всеки етап от процеса на готвене ще ви поведа към един нов свят на страхотна храна.

Независимо дали сте неуверен начинаещ или опитен готвач, който просто харесва семплите рецепти, позволете ми в тази книга да ви науча да приготвяте някои наистина вкусни и обичани от всички ястия. НЕКА ГО НАПРАВИМ!“

Джейми Оливър

 

Ако сте мислили, че никога няма да се научите да готвите, то повярвайте ми, че благодарение на тези рецепти, придружени с богат снимков материал, съвсем скоро ще сътворите някои много вкусни ястия. Усвояването на такова основно умение – като приготвянето на хубава храна – ще промени живота ви, защото ще спестите пари, ще се забавлявате много и вие, семейството и приятелите ви ще започнете да се храните по-здравословно. Всеки може да се научи да готви.

А веднъж щом се научите да готвите, защо да не предадете новите си умения и на близки и приятели? Започнете още днес: научете рецепта и я ПРЕДАЙТЕ НАТАТЪК! 

Какво е Министерство на храната?

По време на Първата световна война и малко след това съществувал сериозен недостиг на храна и мнозина гладували. Затова, когато избухнала Втората световна война, правителството знаело, че трябва да се предприеме нещо, за да се избегне това да се случи отново, и така основало Министерство на храната. То било създадено по две основни причини: да се подсигури достатъчно храна навсякъде и да се запознае обществото с ползите от правилното хранене, за да са всички здрави и годни за военна служба. Служителите от Министерството на храната били изпратени при хората – на работните им места, във фабриките, в аристократичните клубове, на местните пазари. И това било постигнато просто като мобилизирали хиляди жени, които можели да готвят, а след това ги разпратили по всички краища на страната, за да предават знанията и уменията си на обществото. Така хората се научили как да използват хранителните си дажби правилно, а това подобрило начина им на хранене и качеството им на живот.

Жалко е, че жестоката война става причината хората да обърнат внимание на здравето си, но в наши дни сме изправени пред съвременна война с влошаващото се здраве и увеличаващия се процент на затлъстяване на населението. Въпреки рецесията и големия брой кредити, всички трябва да се научим да приготвяме обикновена, питателна, икономична, вкусна и здравословна храна. И веднъж придобили тези знания, трябва да ги предадем нататък – на семейството, приятелите и колегите си, за да разширим кръга.

Какъв е планът?

В книгата „Министерство на храната“ авторът посочва, че иска всеки от нас да се ангажира лично с инициативата предай нататък, като обещае да научи по една рецепта от всеки раздел. Той препоръчва да ги усъвършенстваме у дома, а след това ги предадем нататък, като научим още поне двама човека (за предпочитане дори четирима) да ги приготвят. За успеха на тази инициатива, е необходимо да накараме хората да обещаят, че те на свой ред ще предадат нататък наученото.

Защо е необходимо да предадем нататък?

Истината е, че в момента върлува една от най-сериозните епидемии, свързани с храненето. Но този път, тя не е свързана с недостига на храна, а с прекомерната консумация на вредни храни. Важно е да се вземат спешни мерки!

Качествената храна и добрите хранителни навици не са белег за изтънченост, всеки може да се храни добре, независимо от бюджета, с който разполага, но само ако умее да готви.

Биография и факти за автора

Джейми Оливър Джейми Оливър започва да готви на осем години в ресторанта на родителите си „Крикитърс“ в Клейвъринг, Есекс. Тъй като училището не му върви, той напуска, за да се занимава по-сериозно с кулинария. След завършване на готварска школа Джейми започва работа в прочутия лондонски ресторант „Нийл Стрийт“, а след това в „Ривър Кафе“, където е забелязан от екипа на телевизионна продукция. 

Именно тогава е поставено началото на кариерата на Оливър в телевизията, което води и до написването на кулинарните книги. 

Първата телевизионна поредица, която той води, се казва „Голият готвач“ и има за цел да разкрие тайните на добрата храна. Шоуто е отличено с няколко награди, а Джейми печели симпатиите на зрителите с вродения си чар и непринуденост. Последвалите няколко успешни кулинарни програми и съпътстващите ги книги, превърнали се в тотални бестселъри, са постижения, с които биха се задоволили повечето готвачи. Но не и Джейми Оливър. Към края на 2001 г. той поема огромно предизвикателство. 

В желанието си да даде своя принос за развитието на кулинарната индустрия, Джейми решава да открие ресторант, в чиято кухня специално да обучава необразовани и безработни млади хора. Впоследствие инициативата се превръща в традиция и готварските курсове се ръководят от благотворителната фондация „Джейми Оливър“. 

Кулинарната революция на Джейми 

Три години по-късно Джейми Оливър се впуска в най-мащабното начинание в кариерата си, провокиран от ниското качество на храната в училищните столове във Великобритания. Той отива в училищата, за да информира и мотивира децата и работещите в кухнята да избират здравословната храна вместо вредните полуфабрикати, които учениците често консумират. Джейми организира национална кампания „Храни ме по-добре“ и събира онлайн петиция в подкрепа на здравословната храна в училищата. 

Амбициозният готвач се обръща с исканията си към Министерския съвет и оттам отпускат 280 милиона лири, за да се подобри качеството на храната в училищните столове във Великобритания и да се повиши квалификацията на работещите там. За обществената си дейност Джейми печели не само редица престижни отличия, но и любовта на нацията, като един английски ежедневник го нарича „любимецът на народа“. За съжаление, инициативата му да внесе подобни подобрения в американските училища удря на камък. Американците приемат враждебно опитите му да въведе здравословните храни в училищните столове, но риалити програмата, заснета по време на гостуването на британския готвач в САЩ, се радва на огромен зрителски интерес и печели награда „Еми“

Най-известният готвач в света 

Наред с дейността по обществени каузи, Джейми Оливър е ангажиран със заснемането на кулинарни поредици, подготвя готварски книги, управлява веригите си от ресторанти и пише статии за списания в цял свят, включително за собственото си списание – „Джейми Мегъзин“. Сред успешните му бизнес начинания са и широка гама хранителни и нехранителни продукти, както и „Джейми у дома“ – директна система за продажби, която е създала над 3000 нови работни места в Обединеното кралство. Телевизионните му поредици са излъчвани в над 100 страни, сред които и България, където зрителите могат да гледат Джейми по кулинарния канал 24Kitchen

Готварските книги на Оливър са преведени на повече от 30 езика и са най-бързо продаваните нехудожествени заглавия във Великобритания. Всичко това несъмнено доказва, че Джейми Оливър е най-популярният готвач в света. С неподправения си ентусиазъм и уникален подход той непрестанно печели нови последователи на идеята да консумираме качествена и здравословна, домашно приготвена храна. 

Личен консултант и приятел на Анджелина Джоли и Брад Пит 

Анджелина Джоли и Брад Пит наели Джейми Оливър да им помогне с рецепти за ястия, с чиято помощ да се хранят здравословно, но пълноценно. Звездната двойка се разбира чудесно с Джейми, който е чест посетител в дома им. Една от любимите рецепти на Брад и Анджелина е за овчарски пай и наденички с картофено пюре.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: