Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Милионер без образование

Майкъл Елсберг

Много от най-умните и най-успели хора в Америка не са завършили университет. Никой от тях не е придобил най-важните си умения във висше учебно заведение. Така че, подобно на тях, повечето неща, които са ви необходими, за да успеете, трябва да усвоите самостоятелно, извън училището.

Майкъл Елсберг се заема с попълването на липсващите парчета от пъзела, като интервюира цяла плеяда от милионери и милиардери, които нямат университетско образование,

  • Корица: Мека
  • Страници: 332
  • Тегло: 0.320 кг
  • Издадена: 2013 г
  • Издателство: Жануа
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Майкъл Елсберг прекарва последните две години, учейки се от едни от най-успелите хора на планетата, които нямат университетски дипломи. Той има блог за предприемачество, професионално развитие и образование във Forbes.com

Книгата "Милионер без образование" е вдъхновена от съпругата му Джена, един успял предприемач, отказала се от колежа още през първата година.

Много от най-умните и най-успели хора в Америка не са завършили университет. Никой от тях не е придобил най-важните си умения във висше учебно заведение. Така че, подобно на тях, повечето неща, които са ви необходими, за да успеете, трябва да усвоите самостоятелно, извън училището.

Майкъл Елсберг се заема с попълването на липсващите парчета от пъзела, като интервюира цяла плеяда от милионери и милиардери, които нямат университетско образование, включително и модния магнат Ръсел Симънс, съоснователя на Facebook Дъстин Московиц и президента-учредител Шон Паркър, създателя на WordPress Mат Мулeнвег и соло китариста и композитор на песните на Пинк Флойд Дейвид Гилмор.

Ако вместо чиновници, предприемачи управляваха училищата, те щяха да предложат на учениците много повече от уменията и нагласите, които се съдържат в тази книга. Но тъй като това не е така, тази книга е необходима алтернатива на традиционното университетско образование.”

Скот Банистър, основател на IronPort Systems

 

Откъс от книгата

Тестът „Крейгслист“ за ползата от бакалавърската степен

(или защо практическата интелигентност почти винаги надвива академичната интелигентност)

Цял живот са ви лъгали. Лъжата е, че ако учите усърдно в училище и изкарвате добри оценки, след което влезете в добър университет и получите диплома, то успехът в живота ви е в кърпа вързан.

Това може и да е било така преди петдесет години, но не и днес.

Ако искате да успеете в днешни дни, трябва да научите и да усвоите сами истински, реални умения, способности и нагласи извън класната стая, които ще ви помогнат да вървите напред. Това е факт, независимо дали сте завършили висше образование или не.

Настоящата книга ви показва как.

Един трийсет и седем годишен магистър по бизнес администрация и двайсет и няколко годишен младеж, останал извън университета, защото са му липсвали няколко кредитни точки, за да завърши кино и театър в Университета на Южна Каролина, седят един срещу друг по време на интервю за работа. Магистърът по бизнес администрация е с перфектно изгладен костюм от три части и жълта вратовръзка. Двайсет и няколко годишният носи дънки и плетен пуловер, без риза отдолу. Той е брадясал, а състоянието на косата му подсказва, че след ставането от леглото дори не се е сресал.

Интервюто не върви. Интервюиращият изобщо не е впечатлен от академичната подготовка на кандидата и смята, че той не разполага с достатъчно опит, който би допринесъл с нещо и би му помогнал в хаотичната действителност, с която всеки новобранец се сблъсква.

В този ден Брайън Франклин, незавършилият театрално изкуство, решава да наеме друг, който да въвежда данни за 10 долара на час, на свободна административната позиция, която публикува като вакантна на „Крейгслист” няколко дни по-рано.

По време на следването си Брайън започва собствен бизнес в сферата на звуковия дизайн, като се увлича прекалено много в разработването и управлението на фирмата, за да успее да завърши следването си. С времето над триста пълнометражни филми се обработват и миксират в студиото му, включително „Гладиатор”, „Последният самурай” и „Изкуствен интелект”. Започвайки бизнеса от абсолютната нула, без да приема инвеститорски средства, Брайън в крайна сметка продава фирмата през 2000 г., след като Доби Дорн печели „Оскар” за обработката на „Мементо”, която е направена в студиото. Продажбата на фирмата „ми купи къща на Ломбарт Стрийт, в Сан Франциско,” както се изразява Брайън с усмивка на уста.

По онова време, в началото на 2002 г., той развива третия си самостоятелно изграден и финансиран доходоносен бизнес и има нужда от асистент, затова публикува обява на „Крейгслист”. „Отзоваха се над двеста кандидати само за двайсет и четири часа. Повечето бяха с бакалавърска степен, но имаше и доста с магистратури, няколко взели изпитите за адвокатската колегия, един-двама доктори и около шестима магистри по бизнес администрация. Завършилият бизнес администрация в Харвард ме заинтригува. Той беше един от десетте, които интервюирах.

„Дойде вкъщи облечен с костюм от три части. Обяснявах му за интернет страницата, за която ще въвежда данни за 10 долара на час, а неговата представа за интернет, като да бе останала в 1999 г. Не съм убеден, че спомена „първично публично предлагане”, но съм сигурен, че спомена „ликвидност”.

Казвам му: „Виж, трябва ми човек да въвежда данни и да обслужва клиенти. Искам да съм сигурен, че когато се обади клиент, ще се почувства обгрижен.”

А той ми отговаря: „Знаете ли, смятам, че трябва да помислим стратегически над въпроса, в кои отношения да инвестираме…” Та интервюто протече горе-долу по този начин. По някое време започна да ми обяснява: „И така, очевидно говорим за няколко съвсем различни посоки и приоритети, така че едно от нещата, които ще направя през първата ми седмица, е да изградя матрица от приоритети, за да можем да се справим…” А аз през това време си представях, как той си изгражда матрицата от приоритети, докато аз върша цялата работа.

В крайна сметка наех млада афроамериканка. Момичето нямаше средно образование, но беше с изключителна работна етика и беше научило доста тънкости. Работи за мен над три години и си вършеше работата превъзходно. Няколко пъти я повишавах и в един момент управляваше екип от трима.”

Биография и факти за автора

Майкъл Елсберг прекарва последните две години, учейки се от едни от най-успелите хора на планетата, които нямат университетски дипломи. Той има блог за предприемачество, професионално развитие и образование във Forbes.com

 

Тази книга е вдъхновена от съпругата му Джена, един успял предприемач, отказала се от колежа още през първата година.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.