Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ДНИ НА КНИГАТА В ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО! - 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВОТО!
"ЕДИН ДЕН ПРОЧЕТОХ КНИГА И ЦЕЛИЯТ МИ ЖИВОТ СЕ ПРОМЕНИ." ОРХАН ПАМУК

Промоцията е валидна от 17 до 30 април 2018 г.!

 

 

Методика за психоенергийна диагностика

Георги Здравков

Предлаганата на вниманието на читателите книга е резултат от над 21 години наблюдения и изследвания върху кожната сетивност и нейното значение за възникването и развитието както на психоенергийната медицина, така и на Китайската традиционна медицина. С помощта на съвременна апаратура за електрофизиологични изследвания са обективизирани различните видове кожни усещания към физичното поле на човека (електромагнитно, електрично, магнитно и акустично полета, генерирани във връзка с жизнедеятелността на организма). Създадена е класификация и електрофизиологични патерни (модели) на тези усещания. Обективизирани са сетивните образи на заболяванията, разглеждани в психоенергийната медицина, чрез електрофизиологичните им патерни. Психоенергийната медицина се разглежда като еволюционен мост между Източната и Западната медицина.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

15,00 лв.

 

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Представата ни за света се гради върху това, което нашите сетива предоставят на съзнанието. Кожата е най-големият сетивен орган, с най-голямо представителство в мозъчната кора, първично възникнал в еволюционния процес. Тази книга е посветена на повишената кожна сетивност. Представеният материал разширява познанието ни за сетивността на кожата към електромагнитно, електрично, магнитно и акустично полеполе. Кожните усещания са класифицирани и обективизирани. Методиката за психоенергийна диагностика трасира един нов медицински манталитет, уникално съчетаващ западните и източните диагностични възможности.

В книгата за пръв път е представена обективна регистрация на субективните усещания към физичното поле на пациента чрез инструментално определени електрофизиологични параметри на кожната реакция на диагностициращия. Четири параметъра са определяни едновременно в четири канала на един от съвременните апарати за научни медицински изследвания BIOPAC 150MP. Същевременно, и това е най-ценното, установено е съответствие между кожните усещания и сетивните образи на патологични промени в органи и тъкани, които се формират в съзнанието на лицето с повишена сетивност. Сравняването на електрофизиологичните параметри и сетивните образи при изследването на над 5000 пациенти недвусмислено по казва повторяемост на резултатите при сходни условия, което позволява да се изградят своеобразни „еталонни“ сетивни образи за различните видове заболявания.

Едно от най-важните достойнства на Методиката за психоенергийна диагностика е възможността да се открие онова място в организма, откъдето е стартирала патологията, както и да се проследи пътя на последователните увреждания. Това е от решаващо значение за определянето на адекватна лечебна схема, включително медикаментозна терапия.

Читателите, интересуващи се от традициите на Изтока, ще намерят интересни данни за някои възгледи и постановки в Китайската традиционна медицина, за това как тя е възникнала и се е развивала.

Най-интересното в книгата е фактът, че проведеното трудоемко изследване разширява териториите на науката. Факти и явления, които се приемаха с известна доза скептицизъм, за които се говореше, че са „наука по свидетелски показания“, сега се превръщат в научни факти. Това не може да не развълнува дълбоко всеки любознателен човек. Много работа предстои оттук нататък за едно по-дълбоко разкриване на причинната връзка между определена патология и съответните промени в съставките на физичното поле на човека, и от друга страна за изясняване механизма на кожната сетивност – защо определени конфигурации на физичното поле на организма предизвикват точно определени усещания. Но най-трудното – основите са положени. Трасиран е пътят. 

Книгата ще бъде от особено значение за медицински лица, преди всичко лекари, за интересуващите се от възможностите на комплементарната медицина и за радетелите на разширяването на научното знание. Тя е достъпна за широк кръг читатели. В края на книгата е поместен речник на медицински термини, което улеснява читателите с немедицинско образованиe.

Биография и факти за автора

Д-р Георги Д. Здравков е завършил Медицинската академия в София със специалност неврология. Ръководил е Проблемна научноизследователска лаборатория към Технически Университет – Пловдив. Провел е първите курсове по психоенергийна диагностика и терапия за лекари във Висша школа за методи и техники в комплементарната медицина към Университета. По-късно в САЩ специализира и работи в областта на електроневродиагностиката в диагностичните центрове на Чикагския университет и Медицинския център на Университета Лойола в Мейвуд, Чикаго. Продължава специализацията си и в областта на Китайската традиционна медицина, като завършва Колежа по ориенталска медицина в Уисконсин. Използва в лекарската си практика диагностичните и терапевтични методи на Западната и Източната медицина. За изследванията си в областта на психоенергийната медицина, генетиката и Китайската традиционна медицина е удостоен с титлата Доктор на науките (D.Sc.) от научния съвет на Отворения международен университет за комплементарна медицина, асоцииран към Световната здравна организация.

Откъс от книгата

Увод

 

Диагностичният процес е най-висшата проява на медицинското изкуство и интуиция. Първичният медицински преглед, включващ анамнезата и четирите основни физикални диагностични метода – оглед, палпация, аскултация и перкусия дава 75% от диагнозите, а 25% са резултат от инструменталните методи и методите на клиничната лаборатория. Тълкуването на резултатите от апаратните изследвания също може да бъде субективно, тъй като зависи от качеството на зрителния анализатор, от знанията и опита на разчитащия ги. Преобладаващата част от инструменталните методи са неспецифични диагностични методи – Ядреномагнитен резонанс (ЯМР), Компютърна томография (КТ), Рентгенография, Ехография, Електрокардиография (ЕКГ), Електромиография (ЕМГ), Електроенцефалография (ЕЕГ), Евокирани потенциали (ЕП), Термовизия и др. За това първичният контакт с пациента е неотменим и най-важен момент от диагностичния процес. Всеки метод и знание, което може да подобри събирането на повече информация от пациента трябва да се използва. Това беше един от мотивите ми да напиша тази методика.

Тренирането на способността на сетивните анализатори при обучението на медицинските кадри да разграничават патологичното от нормалното е един от основните моменти при диагностицирането. Това е основна база за събирането на симптомите и предпоставка за изграждане на медицинския манталитет. Зрителният анализатор ни дава над 95% от информацията от околната среда. Чрез него извършваме инспекцията на пациента. Но нашето око е чувствително само в много тесен участък от електромагнитния спектър. То възприема само отразилата се от тялото на пациента видима светлина. Човешкият организъм е уникална система, специализирала се в приемане, обработване, складиране и продуциране на информация и енергия. Огромен обем от информация за човешкия организъм се излъчва извън видимия електромагнитен спектър и остава скрит за нашето око. Тази информация се регистрира от нашата кожа. Кожата е най-големият човешки орган, еволюционно развивал се в обособяването, ограничаването и свързването на организма с околната среда. Кожната сетивност е възникнала преди зрителната в еволюционния процес на живите организми. За разлика от окото, което има само два вида сетивни клетки – пръчици и колби в ретината, кожата е с много по-голям брой рецептори – за студено, топло, болка, допир, натиск, вибрация. Мозъчната кора, която анализира информацията постъпваща от кожата, е по-голяма от зрителната кора. Всичко това ни заставя да обърнем по-голямо внимание на информацията, която може да ни даде кожната сетивност за състоянието на пациента. Палпаторният контактен метод на диагностика, като част от първичния физикален преглед на пациента, е добре описан и подробно разработен, както в Източната, така и в Западната медицинска система. Палпаторният неконтактен метод на диагностика има своя аналог само в Източната медицина, като shou zhen diagnostic, за първи път споменат преди 26 века. Но този метод никога не е бил подробно описан, анализиран или верифициран от гледна точка на съвременните научни медицински знания. Тази книга е посветена на това.

 

Същност на метода за психоенергийна диагностика на човека

 

Mетодът за психоенергийна диагностика се основава на способността на кожата на човек да регистрира характеристиките и промените на физичното поле, излъчвано от биологичен обект. Тази способност на кожата съществува при всеки човек, но степента на филтриране на усещанията на нивото на сетивните таламични ядра при всеки индивид е различна. За това при някои лица информацията достига до съзнанието и те осъзнават тези усещания, а при други тя частично или напълно се филтрира и те имат неопределени усещания или изобщо не съобщават за подобни усещания. Това беше потвърдено при проведените експерименти за определяне кожната реакция към полета, създавани от електронни елементи, при лица с повишена сетивност и лица без такава. Кожната реакция при двете групи изследвани беше еднаква, независимо от това дали те имат или нямат осъзнати усещания. Записите на кожната проводимост, температурните промени, гониометричните изменения и активността на сетивните нерви имаха една и съща характеристика при двете групи изследвани лица, без оглед на това дали те усещаха или не прилаганото външно поле.

В тази книга се ограничаваме в областта на хуманната медицина и в качеството на диагностициращо лице принципно ще имаме предвид професионален лекар (или медицински подготвено лице с повишена сетивност, което работи под наблюдение на лекар), а в качеството на диагностициран обект – тялото на пациента. Тук бих могъл да уточня, че в книгата представените резултати от регистрирането на електрофизиологичните показатели при диагностицирането на заболявания са получени при диагностичната дейност на автора.

Независимо от това, че методът за психоенергийна диагностика на човека е неспецифичен метод, а неспецифични са преобладаващата част от диагностичните методи в медицината, овладяването му дава огромни възможности за бързо и точно ориентиране в проблематиката на пациента. Кожната сетивност подлежи на трениране и развитие. Както студентите по медицина тренират зрителния си анализатор да разграничава нормалните и патологични хистологични и органни промени в тялото, или тренират слуховия си анализатор да разграничава нормалните и патологични шумове от сърцето и белите дробове, така и кожата може да бъде тренирана да възприема нормалните и патологични промени във физичното поле на пациента. Лекарят може да се тренира точно да разграничи основните видове кожни усещания към физичното поле от даден орган, да ги подреди по интензивност и важност, за да създаде специфичния сетивен образ на патологичните промени. Всяко заболяване има специфичен сетивен образ. Характеристиката на основните кожни усещания и сетивните образи на различни заболявания са разгледани подробно в Специалната част.

Mетодиката за психоенергийна диагностика е изключително важна за разбирането и правилното прилагане на всеки метод от източната медицина. Една от основните цели на практиката, която е била в основата на създаването и развитието на източната медицина, е била постигането на максимално високо ниво на сензитивност. Тази линия на мислене относно решаващото значение на сензитивността по-късно е била пренесена и в областта на бойните изкуства. Както е писал Да Мо, по времето на Liang Dynasty (502 – 557), в своята книга „Xi Sui Jing“ („Класическа книга за изчистване на костен и главен мозък“): „At a more simple level, one wishes to reach a state where body and mind are at perfect response, one’s consciousness (shen) is clear and one’s body in excellent health, both raised to the highest level of sensitivity“. (Бихме искали да се постигне състояние, в което тялото и духът са в перфектно съгласие, където съзнанието е ясно, тялото е в отлично здраве, и двете са извисени до най-високо ниво на чувствителност).

 

Физично поле на човека

 

В резултат от жизнената дейност на организма, която представлява строго координирана в пространството и времето съвкупност от биофизикохимични процеси, в организма се генерират различни физични полета, които носят информация за неговото функциониране. Руските физици акад. Юрий В. Гуляев и проф. Едуард Е. Годик наричат тези полета „физични полета на биологичните обекти“ . Тук условно ще бъде прието названието физично поле за цялата съвкупност от физични полета, детектирани около човешкия организъм, като отделните полета ще се разглеждат като негови компоненти (съставки).

Различните по характер патологични промени в органите и системите предизвикват промени в характеристиките на съставките на физичното поле, и следователно на физичното поле като цяло. Промените в различните съставки на физичното поле на човека се регистрират с различни инструментални методи, които са добре познати в медицинската практика. Методиката за психоенергийна диагностика е основана на възможността чрез кожната сетивност да се улавят и най-фините промени в съставките на физичното поле около човешкото тяло. Информация и доказателства за това са представени в следващата глава.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.