Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 31 октомври 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Манхатънска загадка

Лорънс О’Брайън

Финансов заговор. Древна тайна. Възкръснало зло.

Изабел се подготвя за романтичен уикенд в Париж, но съпругът й не се прибира у дома. Шон не отговаря на обажданията й, а от банката, където работи, очевидно не искат да споделят информация за местонахождението му. За броени часове спокойният и подреден живот на Изабел рухва. На другия ден полицията търси съпруга й за разпит по обвинение в убийство. Скоро след това четиригодишният им син е отвлечен.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,95 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 31 октомври 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Финансов заговор. Древна тайна. Възкръснало зло.

Изабел се подготвя за романтичен уикенд в Париж, но съпругът й не се прибира у дома. Шон не отговаря на обажданията й, а от банката, където работи, очевидно не искат да споделят информация за местонахождението му. За броени часове спокойният и подреден живот на Изабел рухва. На другия ден полицията търси съпруга й за разпит по обвинение в убийство. Скоро след това четиригодишният им син е отвлечен.

Останала сама сред суматохата на Манхатън, младата жена решително се заема да открие съпруга си и сина си. Подлагайки всичко и всеки на съмнение, тя трябва да разбули мистерията около изчезването на семейството й. Но Изабел дори не подозира, че древният ръкопис, който двамата с Шон откриха в Истанбул, е причина за неприятностите им. Таен символ в него крие ключа към чудовищна конспирация. Кой се страхува истината да бъде разкрита?

Страхотен приключенски трилър за почитателите на Дан Браун и Скот Мариани.

Биография и факти за автора

Лорънс О’БрайънЛорънс О`Брайън е роден в Дъблин. Завършва бизнес и информационни технологии в Оксфорд. Въпреки че заема отговорен пост в голяма компания в Лондон, той не се отказва от мечтата си да стане писател. Лорънс посвещава цялото си свободно време на това, като посещава курсове за творческо писане и конференции на писатели.

Всяка сутрин става в четири часа и пише дългообмисляния си исторически роман. Изпраща го в няколко издателства, но го отхвърлят навсякъде. Лорънс обаче не се отказва и продължава да усъвършенства писателските си умения. Захваща се с нов роман и така след множество редакции на бял свят се появява „Истанбулска загадка“.

Историята за това как едно от най-големите издателства решава да издадe „Истанбулска загадка“ е вдъхновяваща за много прохождащи писатели. Лорънс О`Брайън решава да публикува текста на сайт за нови автори на издателството. Достъпът до книгите е свободен и читателите гласуват за прочетените заглавия. Извършва се автоматично класиране на най-харесваните книги и тези от челните места се разглеждат от редакторския екип. „Истанбулска загадка“ набира десетки хиляди положителни гласове, като междувременно е включена в конкурс за нови автори.

Лорънс е убеден, че е невъзможно да бъде избран сред всички кандидати. За негова огромна изненада той не само печели конкурса, но и скоро романът му е издаден, а правата са продадени в 18 страни. Идеята бързо прераства в поредица с главни герои Шон Раян и Изабел Шарп. След „Истанбулска загадка” излезе „Йерусалимска загадка, а сега ИК „Хермес” представя „Манхатънска загадка“.

 

Откъс от книгата

- Каква е изненадата? - Той разклати леглото, за да изпробва издръжливостта му и здравината на белезниците. Предполагаше, че са лесно чупливи играчки - като предишния чифт, с който го беше закопчала. Но грешеше.

И не знаеше, че леглото е приковано към стоманобетонна плоча на пода в паникстаята. Въпреки че би могъл да се усъмни, че има нещо нередно, когато то не помръдна.

 - Просто един мой приятел. Имаме малък въпрос към теб... - продължи Зина.

- Така ли? - Той все още беше любопитен, очаквайки предстоящите наслади.

- Каква е паролата за системата за сигурност на BXH?

Мъжът млъкна вцепенен. После разтърси леглото странично, опитвайки се да се освободи. Но не знаеше, че единствената му надежда да успее е като откъсне ръцете от китките си, а краката – от глезените си. Ала много малко хора имаха силата да сторят това.

Зина размаха горелката и я вдигна, сякаш изпълняваше ритуал на жертвоприношение. Пламъкът трепна и стана по-висок.

Миризмата на горящ газ изпълни стаята като горчив парфюм. Горелката вече издаваше заплашително съскане. Зина докосна върха на пламъка до ръба на чашата с уиски, от която мъжът беше пил. Стъклото стана синьо.

- Почакай, когато усетиш това, ще ми изпееш всичко... – Зина вече говореше със заплашителен тон.

- Какво правиш? Мамка ти... - Краят на ругатнята беше прекъснат от пронизителния писък, дошъл дълбоко от гърлото му. Зина бе докоснала пламъка до бледата кожа на рамото му.

Той започна да се мята като риба на сухо. Хвърляше се от една страна на друга, гърчеше се и се извиваше назад, мъчейки да се предпази от изгарящия кожата му огън. Но не можеше да се движи достатъчно бързо. И краката, и ръцете му бяха здраво стегнати.

Лесна мишена.

Миризмата в стаята стана по-тежка. Болка и хленчене, съскане и гърлени викове изпълниха въздуха.

Мъжът бе изгубил човешкия си облик.

Тогава Зина отново го попита за паролата. Говореше тихо, сякаш продължаваха играта си.

- Ако я издадеш, ще те освободя – обеща тя. - Все ще измислиш как да обясниш тези малки изгаряния на жена си. Но другите, които ще ти причиня след малко, ще се нуждаят от болнично лечение. Или от услугите на моргата.

Тя щракна и изгаси пламъка, после силно и бързо притисна нагорещения връх  в най-големия мехур, който се беше образувал близо до глезена му.

-  Какво ще кажете, господин Хеър?

Мъжът отвърна с агресивен, животински рев. Той разтърси леглото под себе си. Последният остатък от гордостта му, че работи в BXH, го напусна с последвалия вик.

Зина отново запали горелката, протегна ръка и допря пламъка до гърдите му. Бързо го прокара надолу, докато димът от изгорелите косми по тялото изпълни стаята с противна миризма.

- Спри, спри! - изкрещя той. Гърчеше се като червей, за да избегне огъня.

- Тя е #89*99 - извика мъжът. - Моля! Спри!

Бидонър записа паролата в телефона си и натисна бутон „изпрати“.

- Надявам се, че не лъжеш - каза спокойно Зина. - Искам всичко това да има щастлив край.

Тя стисна с ръка бедрото му, после го погали.

Сълзи се стичаха изпод превръзката му. Страните му пламтяха. Добре че не можеше да види белезите по тялото си, защото веднага щеше да разбере, че не би могъл да намери правдоподобно обяснение пред жена си.

- Моля те, пусни ме! Обещавам да не казвам на никого. Кълна се в живота на децата си!

Мобилният телефон на лорд Бидонър даде сигнал за входящо съобщение. Той кимна на Зина. Кодът беше проработил.

- Вярвам ти - кимна тя. - Но има още едно нещо, което трябва да направя за теб.

Тя остави на пода „Турбофлейма” и отиде до хладилника. Извади от фризера петнайсетсантиметров назъбен нож с идеално наточено острие.

Вдигна го във въздуха, възхищавайки се на студения метал.

- Сега ще ти разкопчая белезниците – обеща Зина.

Тялото на мъжа застина. Свитите пръсти на краката му се отпуснаха. В стаята се чуваше единствено изпълненото му с болка скимтене.

Паникстаята в апартамента на Пето авеню с изглед към небостъргачите на Манхатън беше звукоизолирана. Затова се намираха там.

Зина прекара острието по бледата кожа на мъжа веднъж, след това втори път, очарована колко бързо бликна кръвта само от няколко прости срязвания...

- Това е за моите братя - изрече тя.     

- Недей - проплака той. Гласът му трепереше от страх. - Имам две деца, съпруга.

Тя настръхна, сякаш се настройваше за това, което щеше да направи.

- Prima quattuor invocare Unum - с тези думи Зина го кастрира с едно замахване.

Първият от четирима призовава Единствения (лат.). – Б. пр.

---------------------------------------------------------------------------------

Тя вдигна кървавата плячка пред очите си.

Писъците му на ужас и болка вибрираха из стаята, огромен фонтан от кръв изригна във въздуха. Последва отблъскваща миризма и думите на мъжа преминаха в брътвеж.

Лорд Бидонър си запуши носа. Беше видял достатъчно. Той влезе в главната стая на апартамента с изглед към кулата на Емпайър Стейт Билдинг – бляскаво свидетелство от ерата на джаза.

- Добре се справи, скъпа моя. Първото жертвоприношение беше извършено правилно – похвали я той, когато тя се присъедини към него.

Зина дишаше тежко.

- Ела тук. - Той я притисна към дебелото стъкло на прозореца.

Манхатън се простираше зад тях с цялото си великолепие.

После й подаде издута стъклена чаша с голямо количество изискано немско бренди. Тя отпи малко, след това гаврътна чашата на един дъх. Легна на елегантната дъбова маса за кафе, която доминираше в стаята. Каньонът от светлини, огряващи кадифената манхатънска нощ, се отразяваше по цялата дължина на масата и по абаносовата  кожа на момичето.

Той се наведе и погали рамото й.

Тя трепереше.

- Още трима преди луната да изгрее отново. Така пише в книгата. Така трябва да направим.

Тя му се усмихна.

Белите й зъби проблеснаха, когато отметна глава и изпъна цялото си тяло...

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.