Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ДНИ НА КНИГАТА В ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО! - 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВОТО!
"ЕДИН ДЕН ПРОЧЕТОХ КНИГА И ЦЕЛИЯТ МИ ЖИВОТ СЕ ПРОМЕНИ." ОРХАН ПАМУК

Промоцията е валидна от 17 до 30 април 2018 г.!

 

 

Малката Голяма Божана и венчавката на гугутките

Божана Апостолова

Малката Голяма Божана беше залепила личице на стъклото на прозореца. Върхът на носа й се сплескваше от силния допир и променяше не само своята форма, но и цялата й физиономия. Стори й се странно – май беше малко смешна, малко чудновата. Всъщност тя не можеше да се види как изглежда отстрани, но чувстваше, че е дива, различна. Това я развесели и смехът й подскочи, отмести личицето й от стъклото, но само след миг тя отново го залепи там, вече с по-голяма сила. Стъклото издрънча.

 После пак се отдръпна и пак залепи нос. Ритъмът я увлече и тя отново и отново се залепяше за стъклото, а после се отдръпваше назад, правейки всевъзможни муцунки. Тази игра й хареса и Божанка, без да се усети, се заигра със самата себе си. Ето я: опулва очи, изкривява уста, издува устни и плътно залепя личице към стъклото. Сетне, както се блещеше, пулеше и кискаше, бързо дърпаше личицето си и нова порция смях я разтрисаше така, че при едно по-рязко движение а-ха да падне на земята.

 

Наличност: Да

8,00 лв.

 

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Божана Апостолова е българска писателка, авторка на девет стихосбирки и три романа. Писала е за деца и преди; но когато на бял свят се появява внучката ̀и Божана, тя изведнъж се превръща в нейния най-важен литературен герой. А също и „съавтор“, с когото се работи леко и щастливо. И тъй, днес пред вас е третата книжка от поредицата за Малката Божана. Както по всичко личи, двете Божани надали ще спрат дотук.

Откъс от книгата

Малката Голяма Божана и венчавката на гугутките

Малката Голяма Божана беше залепила личице на стъклото на прозореца. Върхът на носа й се сплескваше от силния допир и променяше не само своята форма, но и цялата й физиономия. Стори й се странно – май беше малко смешна, малко чудновата. Всъщност тя не можеше да се види как изглежда отстрани, но чувстваше, че е дива, различна. Това я развесели и смехът й подскочи, отмести личицето й от стъклото, но само след миг тя отново го залепи там, вече с по-голяма сила. Стъклото издрънча. После пак се отдръпна и пак залепи нос. Ритъмът я увлече и тя отново и отново се залепяше за стъклото, а после се отдръпваше назад, правейки всевъзможни муцунки. Тази игра й хареса и Божанка, без да се усети, се заигра със самата себе си. Ето я: опулва очи, изкривява уста, издува устни и плътно залепя личице към стъклото. Сетне, както се блещеше, пулеше и кискаше, бързо дърпаше личицето си и нова порция смях я разтрисаше така, че при едно по-рязко движение а-ха да падне на земята.

Тази игра Малката Голяма Божана повтори десетина пъти, докато изведнъж някакво странично движение, което тя не видя, но почувства, я разсея и привлече вниманието й.

Нещо много важно трябваше да се случва навън, щом без да се замисли, Малката Божана спря играта си и съсредоточено се загледа.

Цяло ято гугутки, подобно излял се от небето облак, с шумно движение прилетя и накаца по тревата в двора на баба й Божана. Ама съвсем, съвсем пред очите й. Гугутките се оглеждаха, пристъпяха от крак на крак, а някои от тях спокойно кълвяха житни зрънца и трошици, които Божанчето при всяко свое идване на гости на баба си им хвърляше.

Малката Голяма Божана беше винаги внимателна с птиците. Тя не само ги хранеше, но и редовно им сменяше водичката, така че те бяха свикнали с нея. Но сега, сега се случваше нещо необикновено...

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.