Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Лунна пътека във водата

д-р Сяолан Джао

Изцеляване на женското тяло и ум с помощта на традиционната китайска медицина.

„Не съм написала книгата си, за да привлека още пациенти - казва Сяолан Джао. - Написах я, защото искам хората да бъдат по-здрави, да се грижат за себе си. Видях трудностите, пред които са изправени жените на Запад и използвайки хилядолетния опит на китайската медицина, искам да им помогна да разберат холистичната природа на тялото и здравето си. Написах тази книга, за да направя китайската медицина по-достъпна и да изложа практически методи, които дават на жените власт сами да се грижат холистично за здравето си." 

Книгата „Лунна пътека във водата“ е плод на любовта, който разкрива пред света целебната атмосфера на нейната практика. Тази пълна с информация безценна книга трябва да стои на нощното шкафче на всяка жена. 

  • Корица: Мека с маншет
  • Страници: 311
  • Тегло: 0.400 кг
  • Издадена: 2011 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от: д-р Сяолан Джао
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

15,00 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

В момента, в който клиниката й повече не може да приема нови болни, д-р Джао описва опита и уменията си в книгата "Лунна пътека във водата" - практически наръчник за изцеление на женското тяло и ум в хармония с ритъма на природата. Книгата следва естествения ход на женския живота – от пубертета, през бременността и раждането, до менопаузата и старостта.

В книгата д-р Сяолан Джао обяснява уникалната философия, която стои зад методите на традиционната китайска медицина, разглежда отношението към живота, което дава сили на жената да се пребори с неразположението и болестите. Тя споделя епизоди от своя живот и преживявания на пациентките си, за да покаже как може да изградим хармонични отношения с телата и емоциите си. На пръв поглед незначителни неща, които всяка жена може да направи, грижейки се за себе си, могат да подобрят здравето и жизнеността й и да я предпазят от заболявалия.

В Китай традиционната и западната медицина вървят ръка за ръка и д-р Джао е убедена, че здравият разум и хилядолетната мъдрост помагат на пациента да вникне в изискванията на тялото си, като ги синхронизира с емоциите и чувствата си. Според нея, постигането на емоционален баланс е в състояние да ни освободи от страданията и да направи телесното и духовното благополучие постижими за всеки човек. За разлика от западната медицина, която се стреми да контролира, овладее и унищожи заболяването, традиционната е насочена по-скоро към неговото осъзнаване като сигнал на тялото ни - за да му осигурим необходимия баланс.

Здравето е въпрос, свързан с всекидневния ни живот, смята д-р Джао. Ако хората оценят по нов начин и придадат нова стойност на живота си, те няма да се лутат от една медицинска криза до следващата и ще осъзнаят колко много могат да помогнат за собственото си изцеление.

„Не съм написала книгата си, за да привлека още пациенти - казва Сяолан Джао. - Написах я, защото искам хората да бъдат по-здрави, да се грижат за себе си. Видях трудностите, пред които са изправени жените на Запад и използвайки хилядолетния опит на китайската медицина, искам да им помогна да разберат холистичната природа на тялото и здравето си. Написах тази книга, за да направя китайската медицина по-достъпна и да изложа практически методи, които дават на жените власт сами да се грижат холистично за здравето си." 

Книгата „Лунна пътека във водата“ е плод на любовта, който разкрива пред света целебната атмосфера на нейната практика. Тази пълна с информация безценна книга трябва да стои на нощното шкафче на всяка жена. Тя е убедителен преглед на различните етапи в живота на жената и включва много полезни съвети как да живеете в хармония с ритъма на природата, да поддържате здравето си и да предотвратявате болестите.

Биография и факти за автора

д-р Сяолан ДжаоОт началото на нейната практика в Канада през 1992 г., д-р Сяолан Джао е лекувала хиляди жени, страдащи от умора, депресия, безплодие, предменструален синдром, симптоми на менопаузата и различни гинекологични заболявания, срещани твърде често на Запад и много по-рядко в Китай, където традиционната медицина е неделима част от живота на жената.

Практикуващ хирург в болницата на град Кунмин, обучена в системата на западната медицина, скоро Сяолан става дипломиран специалист и по традиционна китайска медицина, разбирайки колко ефикасен е този подход. 

Идеята за създаването на клиниката й в Торонто възниква по време на квалификационен курс в Университета МакМастър в Канада. Там д-р Джао лекува със сензационен успех главоболието на колегите си с методите на акупунктурата и други китайски практики. През първата седмица след откриването на клиниката й я посещават не повече от седем пациента. Днес  те са над седем хиляди, сред които прочути представители на литературния елит – като Маргарет Атууд и Майкъл Ондатджи, звезди на киното от ранга на София Лорен и режисьора Антъни Мингеля. Сяолан не рекламира дейността на клиниката си, но нейният капацитет вече не може да отговори на нарастващия поток от пациенти, които желаят да се консултират и да бъдат лекувани от нея.

Една от тях, романистката Сюзан Суон, казва: "След лечението имах чувството, че от раменете ми падна тежестта на света. Д-р Джао слуша вашите думи, взира се в очите ви, улавя пулса ви и разбира езика на тялото ви."

В момента, в който клиниката й повече не може да приема нови болни, д-р Джао описва опита и уменията си в книгата "Лунна пътека във водата" - практически наръчник за изцеление на женското тяло и ум в хармония с ритъма на природата.

В другата си книга "Вътрешната красота" Сяолан Джао се заема да оспори модните еталони за човешка красота, налагани от рекламни билбордове и търговски внушения.

Откъс от книгата

Предисловие

Когато преди много години за първи път пристъпих прага на клиниката на Сяолан Джао, открих прекрасно място на изцеление, където бях обградена с грижи и състрадание. Сяолан ми направи акупунктура и масаж и това ми подейства чудесно и целебно. Оттогава много от приятелите ми, близките и пациентите ми са минали през нейния кабинет - всъщност тя е единственият лекар, при който ходи съпругът ми.

Книгата на Сяолан „Лунна пътека във водата“ е плод на любовта, който разкрива пред света целебната атмосфера на нейната практика. Тази пълна с информация безценна книга трябва да стои на нощното шкафче на всяка жена. Тя е убедителен преглед на различните етапи в живота на жената и включва много полезни съвети как да живеете в хармония с ритъма на природата, да поддържате здравето си и да предотвратявате болестите.

В западната медицина сме превърнали в болест естествените и нормални етапи на женския живот. Прекаляваме с предписването на противозачатъчни хапчета, хормонални препарати, успокоителни, антидепресанти и много други лекарства, до голяма степен във вреда на женското здраве. Обратно, китайската медицина се отнася към етапите на женския живот с уважение и възторг. В нея наричат менструацията „Небесна вода“, бременността  - „Узряване на плода“, времето след раждането - „Златен месец“, а менопауза та - „Втора пролет“. Златният месец - задължителният период на почивка след раждането - е едно от любимите ми понятия в китайската медицина. През Златния месец майката и бебето са обвити в пашкул от любов и грижи от близките, отглеждат ги изцяло денем и нощем, така че енергията, изразходвана при раждането, да може да се възстанови. Мисля, че следродилните депресии и обичайните трудности на жените на Запад биха намалели значително, ако се спазва поне част от тези принципи.

Древните традиции на китайската медицина са необходими повече от всякога в обществото ни, където жените са изложени на все по-силен натиск да бъдат свръхжени, изморяват се, подложени са на стрес и се лишават от сън отвъд предела на издръжливост. А ракът на гърдата и сърдечните болести, автоимунните заболявания, при които тялото напада собствените си тъкани, непрекъснато нарастват.

В китайското изкуство Фън Шуей хармонизираме средата с потока на Чи - жизнената сила. Най-ценното ни притежание - тялото, домът, който обитаваме, трябва да достигне същото равновесие, за да се радваме на най-добро здраве и да имаме здрава и щастлива Втора пролет. Тази книга ще ви помогне да се грижите за тялото, което обитавате, и да му се радвате.

Д-р Каролин де Марко, автор на „Поемете грижата за тялото си: Съвети за здравето на жените“

 

Въведение

През 1986 г. работех като общ хирург в спешното отделение на най-голямата болница в Кунмин, Китай, когато докараха по спешност двадесет и четири годишна жена на име Дзяюй. Тя повръщаше яркочервена кръв и заради цвета й аз предположих, че кървенето е от горната част на храносмилателния тракт. Заедно с моя екип я оперирах веднага, но не можах да намеря източника на кървенето. Три часа по-късно Дзяюй отново повръщаше кръв.

Озадачени и притеснени, се посъветвахме с директора - главния лекар на болницата. Той сметна, че отново трябва да направим операция, като този път търсим кървенето по-надолу, до тънкото черво, панкреаса и жлъчката. След двучасова операция, при цялата съвременна технология на наше разположение, ние все така не успявахме да открием откъде кърви Дзяюй. Всички бяха смаяни. Бяхме правили безброй успешни коремни операциии при спешни случаи, но този път бяхме объркани. Само след няколко часа Дзяюй пак повръщаше кръв.

Решихме да свикаме спешно съвещание с най-видните хирурзи на болницата. Беше посред нощ и когато главната сестра им се обади, петимата си спяха вкъщи. Но бързо пристигнаха в болницата и веднага се преоблякоха в хирургически дрехи. Заедно оперирахме за трети път, търсихме внимателно навсякъде, където вече бяхме гледали. Но нямаше рана, нямаше никакво вътрешно кървене - всичко изглеждаше чисто. Бяха минали около двадесет и четири часа от приемането на Дзяюй в болницата и не бяхме се доближили ни най-малко до причината, която я караше да повръща кръв. Почувствахме се безпомощни.

Семейството на Дзяюй остана в болницата през цялото това време - и до ден-днешен си спомням съпруга й, който беше разбираемо смутен, не можеше да се изправи или да говори свързано. Само изплакваше любовта си към своята съпруга. Надеждата гаснеше за него и за красивата им осеммесечна дъщеричка. Директорът на болницата ме погледна и каза: „Сяолан, направи всичко, каквото решиш, че може да помогне. Тя си отива.“  Той знаеше, че имам диплома и по традиционна китайска медицина и ме молеше да използвам всичко, което знам, за да спася Дзяюй.

Бях учила за няколко традиционни китайски билкови смеси, за които се предполагаше, че успешно спират кървене. Хрумна ми една, наречена „Жълта земя“. Отидох в кабинета си и намерих рецептата в учебника. Дадох на близките на Дзяюй списъка на съставките и указанията. Те трябваше да приготвят лекарството у дома и да го донесат в болницата, тъй като нямахме условия за приготвяне на билки. След четири часа те се върнаха с готовото лекарство.

Дотогава Дзяюй беше загубила толкова кръв, че беше в безсъзнание и много слаба. Беше жива само благодарение на течностите и кръвта, които й вливахме. Дадохме й билките през тръба в носа и зачакахме. Минаха два часа и тя не повърна. Минаха три, после шест, после дванадесет, двадесет и четири. Нещо в билковата смес беше спряло кървенето.

За мен тази случка беше невероятно силно доказателство за ефикасността на традиционната китайска медицина. Преди това бях виждала как билки премахват симптомите на настинка, как акупунктурата лекува проблеми със синусите и как Туей ни (китайски масаж) облекчава болка в гърба. Но не бях виждала китайската медицина да спасява човешки живот в спешен случай, при който западната медицина се е провалила.

Бях учила в медицинския институт, в рационалния свят на науката, която борави с доказателства. Бях свикнала да мисля, че едно и едно прави две, че проблемите си имат решения, до които може да се стигне по логически път. 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.