Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

КНИГИ, КОИТО ДАРЯВАТ НАДЕЖДА!

"Колко странно е това! Да бъдеш жив под цъфнали череши."

Промоцията продължава до 31 май само при поръчка онлайн!

Любовни истории. Пиеси

Иво Сиромахов

Клюки. Интриги. Страст. Изневери.

Новата книга на известния сценарист и драматург Иво Сиромахов –„Любовни истории”, излиза в навечерието на празника на любовта и виното, за да ни предложи нова порция гарантиран смях. Изданието съдържа четири нови пиеси – „Клюки”, „Правителство”, „Български разкази” и „Любовни истории”, последната от които дава и името на сборника.

Изцяло в стила на автора, и четирите текста са своеобразни иронични интерпретации на нелепата българска действителност.

  • Корица: Мека
  • Страници: 236
  • Тегло: 0.300 кг
  • Издадена: 02.2016 г
  • Издателство: Сиела
  • Виж още от Иво Сиромахов
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

10,90 лв.

30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГАВИН ЕКСТЕНС!

"Никога не се отказвай от правото си да вземаш решения според собствените си принципи." Гавин Екстенс

 

"ПРОМОПАКЕТИ "ЗДРАВЕ": ДО 30% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНИТЕ НА КНИГИТЕ!

"ЗДРАВЕТО НЕ Е ВСИЧКО, НО ВСИЧКО БЕЗ ЗДРАВЕ Е НИЩО!"

Предложението е валидна само при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

След фурора, който направи през 2015 г. с романа „7 жени” и книгата „За мен е чест” (в която Слави Трифонов проговори за първи път от години насам извън ефир), 2016-а се очертава също толкова продуктивна за видния сценарист и писател Иво Сиромахов. През идните месеци се очакват три коренно различни негови книги (сборник с пиеси, роман и книга с приказки), а първата от тях – „Любовни истории”, вече е факт.

В характерния си стил Сиромахов поглежда на българското злободневие през призмата на хумористичното, за да ни подкани да се посмеем на различни нелепи ситуации и персонажи и в четирите пиеси в сборника „Любовни истории”. Комедиите на популярния сценарист и драматург се играят на много български сцени, а спектакълът „Операцията” (под режисурата на Борис Панкин) вече трети сезон продължава да пълни салона на столичния Сатиричен театър „Алеко Константинов”.

В „Любовни истории” авторът представя четири нови пиеси – „Клюки”, „Правителство”, „Български разкази” и „Любовни истории” – иронични интерпретации на българската действителност, която – според Сиромахов, е поносима единствено ако я възприемем с насмешка.

Освен неизменна част от екипа на Шоуто на Слави Иво Сиромахов е автор на политически фейлетони, както и на 14 книги, сред които „BG дневници и нощници – създателите”, „Моят таен любовен живот”, сборникът с пиеси „Българско криминале” и др.

Биография и факти за автора

Иво Сиромахов е български писател, сценарист и драматург.

Роден е на 29 декември 1971 г. в София. През 1990 г. завършва Националната гимназия за древни езици и култури, а през 1996 г. се дипломира в НАТФИЗ, специалност театрална режисура. Работил е като режисьор в Малък градски театър „Зад канала“ и Театър „Българска армия.“ Сценарист е в “Шоуто на Слави” и автор на политически фейлетони във в. “24 часа”, публикувал е статии в списанията Playboy, Hustler и MAX. 

През 1995 г. печели „Наградата за дебют в областта на изкуствата“, а през 2014 г. - наградата за най-продавана българска книга в книжарници „Хеликон“ -  „Цветето на Хеликон“ за романа си „Моят таен любовен живот“.  

Автор е на книгите „7 жени“, „Моят таен любовен живот“, „Български работи“, „Дневници и нощници“, „Българско криминале“ и др.

Откъс от книгата

АНИ: От снощи ми е така нервно.

НЕЛИ: Що?

АНИ: Снощи бях на рожден ден на Бобеца. Всички бяха там – Бобеца, Пицата с новото си гадже, Гълъба, Чефо, Цуфи, Динята, Милена малката, Тони... Пихме, пушихме нещо и по едно време дойде Ирина Рижата. Аз още като дойде, разбрах, че ще станат некви простотии. Викам: кой я е канил тая бе? Бобеца вдига рамене. И тая като изпи три водки и като взе да се натиска на Чефо. Викам: Ирино, аре по-кротко, ако обичаш. Да не взема да те заритам тука пред всички.

НЕЛИ: Що бе? Чефо да не ти е гадже?

АНИ: Не ми е гадже. Приятелче ми е. Ама отде накъде неква курва ще ми натиска приятелчетата. И по едно време като се заключиха в банята.

НЕЛИ: Кой бе?

АНИ: Ирина Рижата и Чефо. Аз тропам на вратата – тия не отварят. Викам: кво правите вътре, бе?

НЕЛИ: Мноо ясно – чукат се.

АНИ: И аз тва си помислих и направо побеснях. Викам: Ирино, да излизаш отвътре, че ще ти издера очите, ще ти издера. А оная се хили отвътре. След малко излязоха с некви доволни физиономии, направо щях да повърна. Викам на Чефо: ти си ебати боклука, честно. Да се чукаш с тоя долен парцал.

НЕЛИ: А той кво?

АНИ: Нищо. Хили се. Пихме по още две-три водки и по едно време Ирина Рижата взе да се натиска на Гълъба. Викам: Ирино, аре по-кротко, ако обичаш. Да не взема да те заритам тука пред всички.

НЕЛИ: Що бе? Гълъба да не ти е гадже?

АНИ:  Не ми е. Приятелче ми е. Ама отде накъде неква курва ще ми натиска приятелчетата. И по едно време като се заключиха в банята.

НЕЛИ: Кой бе?

АНИ: Ирина Рижата и Гълъба. Аз тропам на вратата – тия не отварят. Викам: кво правите вътре, бе?

НЕЛИ: Мноо ясно – чукат се.

АНИ:  И аз тва си помислих и направо побеснях. Викам: Ирино, да излизаш отвътре, че ще ти издера очите, ще ти издера. А оная се хили отвътре. След малко излязоха с некви доволни физиономии, направо щях да повърна. Викам на Гълъба: ти си ебати боклука, честно. Да се чукаш с тоя долен парцал.

НЕЛИ: А той кво?

АНИ:  Нищо. Хили се. Пихме по още две-три водки и по едно време Ирина Рижата взе да се натиска на Бобеца. Викам: Ирино, аре по-кротко, ако обичаш. Да не взема да те заритам тука пред всички.

НЕЛИ: Що бе? Бобеца да не ти е гадже?

АНИ: Не ми е. Приятелче ми е. Ама отде накъде неква курва ще ми натиска приятелчетата. И по едно време като се заключиха в банята.

НЕЛИ: Кой бе?

АНИ:  Ирина Рижата и Бобеца. Аз тропам на вратата – тия не отварят. Викам: кво правите вътре, бе?

НЕЛИ: Ани, извинявай, ама не си много интелигентна, да не кажа, че си проста. Трети път се повтаря едно и също – некви хора се затварят в банята, а ти още не си разбрала кво правят вътре, та ги и питаш! Не разбра ли, че се чукат?

АНИ: Мноо ясно, че разбрах. Аз да не съм проста! Ма нарочно ги питам, да ги видя кво ше ми отговорят.

НЕЛИ: Е, кво ти отговориха?

АНИ: Нищо.

НЕЛИ: Мноо ясно. Кво очакваш да ти кажат?

АНИ: Викам: Ирино, да излизаш отвътре, че ще ти издера очите, ще ти издера. А оная се хили отвътре. След малко излязоха с некви доволни физиономии, направо щях да повърна. Викам на Бобеца: ти си ебати боклука, честно. Да се чукаш с тоя долен парцал.

НЕЛИ: Начи тва в Германия никога не може да стане. Там сексът по време на купони е строго забранен. Ако в Германия по време на купон някой се заключи в банята да се чука, идват полицаите, разбиват вратата на банята и стрелят на месо. Няма шест-пет.

АНИ: Ми правилно. Аз ако имах оръжие, и аз щях да стрелям на месо. Ма нямам. Пихме по още две-три водки и по едно време Ирина Рижата взе да се натиска на Цуфи.

НЕЛИ: А ти й викаш: Ирино, аре по-кротко, ако обичаш. Да не взема да те заритам тука пред всички.

АНИ: Що бе? Цуфи да не ми е гадже?

НЕЛИ: Не ти е. Приятелче ти е. Ама отде накъде неква курва ще ти натиска приятелчетата. И по едно време като се заключиха в банята.

АНИ:  Кой бе?

НЕЛИ: Ирина Рижата и Цуфи. Ти тропаш на вратата – тия не отварят. Викаш: кво правите вътре, бе?

АНИ: Мноо ясно – чукат се.

НЕЛИ: И ти тва си помисли и направо побесня. Викаш: Ирино, да излизаш отвътре, че ще ти издера очите, ще ти издера. А оная се хили отвътре. След малко излизат с некви доволни физиономии, а ти направо щеше да повърнеш. И викаш на Цуфи: ти си ебати боклука, честно. Да се чукаш с тоя долен парцал.

АНИ: А той кво?

НЕЛИ: Нищо. Хили се.

АНИ: Точно така беше! Нели, откъде знаеш, че е било точно така?

НЕЛИ: Ми не знам, просто предполагам.

АНИ: Нели, плашиш ме. Ти си врачка, да знаеш. Не е възможно да знаеш всичко в такива подробности, без да си била там.

НЕЛИ: Явно съм медиум.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: