Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Лидерът в теб

Дейл Карнеги, Стюарт Ливайн, Майкъл Кром

Тази книга е посветена на човешките взаимоотношения, които са най-важният критерий за успех на организацията. Искреният интерес на лидера към хората, умението да ги стимулира професионално, да ги уважава по достойнство, да признава и награждава качествата им – това са новите инструменти на успеха.

  • Корица: Мека
  • Страници: 280
  • Тегло: 0.250 кг
  • Издадена: 2011 г.
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Дейл Карнеги
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,00 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Тази книга е посветена на човешките взаимоотношения, които са най-важният критерий за успех на организацията. Организации, които са способни да създадат кадри, мотивирани да работят за каузата и благоденствието на компанията, се оказват печеливши. Искреният интерес на лидера към хората, умението да ги стимулира професионално, да ги уважава по достойнство, да признава и награждава качествата им – това са новите инструменти на успеха.

Новата енергия на конкуренцията, невероятният възход и темпове на развитие на технологиите създават изцяло нова атмосфера и стил на работа в колективите.

За да се радват на успешно настояще и здравословно бъдеще, всички видове организации – независимо дали са правителствени или неправителствени, дали са в бизнеса или където и да било другаде – ще трябва да преминат през дълбока културна промяна.

Става дума за истинска културна промяна – лидерите от управляващи се превръщат във водачи на хората. Разбира се, далеч не е лесно човек да се научи на по-добри човешки взаимоотношения в една наглед подчинена на съвършено други правила бизнес среда. Тази книга обаче е прекрасен съветник, приятелско рамо, мъдър спътник в един нов свят – свят на човечността. Свят, който все повече осъзнава, че единствената ценност, в която си струва инвестицията, е самият човек.

 

Дейл Карнеги и съдружници са издали три световни бестселъра с огромен успех: „Как да печелим приятели и да влияем на другите“, „Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота“ и „Как да се наслаждаваме на живота и на работата си“, от които до днес са продадени над 30 милиона екземпляра. Повече от 3 хиляди души седмично по целия свят се записват в курсовете на Карнеги, а 3,5 милиона души вече са завършили световноизвестните обучителни програми за самоусъвършенстване.

 

Стюарт Ливайн, главен изпълнителен директор на „Дейл Карнеги & съдружници“, е член на изпълнителния комитет и на управителния съвет на дружеството, както и член на изпълнителния комитет на „Екселсиор“ – наградата на губернатора на щата Ню Йорк.

 

Майкъл Кром е вицепрезидент на центрове за върхови постижения „Дейл Карнеги“ и отговаря за всички регионални клонове. Той е член на изпълнителния комитет и на управителния съвет на дружеството.

Биография и факти за автора

Дейл КарнегиДейл Карнеги е един от най-известните и вдъхновяващи  публицисти, оратори и лектори в света. Той е един от основателите на теорията на комуникацията, разработил своя собствена концепция за безконфликтно и успешно общуване. Разработил е курсове, посветени на личностното развитие, умението да се привличат клиенти, публичното говорене и междуличностните умения. Неговите книги, безценен източник на мъдрост и житейско вдъхновение, са актуални и продавани до ден днешен.

 

Карнеги винаги е живял и творил, воден от максимата, че в света няма лоши хора и че „Има просто неприятни обстоятелства, с които трябва да се борим, но без да съсипваме живота си и настроението на околните.“

 

Дейл Брекенридж Карнеги е роден на 24 ноември 1888 г. в бедно фермерско семейство в Меривил, щата Мисури. Той  е вторият син на Джеймс Уилям Карнеги и Аманда Харбисън. Животът във фермата бил труден и на малкия Дейл се налагало да помага на родителите си. Всяка сутрин той ставал в 4 часа и преди да тръгне за училище, се захващал с грижите за животните. 

 

Любовта към ораторското изкуство се зародила у момчето още в училищните години. Неговите преподаватели неведнъж отбелязвали неговите умения да води дискусии. След като завършил училище, Карнеги работил известно време като куриер в Небраска и като актьор в Ню Йорк, но така и не могъл да намери своята професия, която да му е по сърце.

 

Тогава младият Карнеги се записва в Педагогическия колеж в Уорънсберг, щата Мисури.

 

В колежа се обучавали 600 студенти, но само 6 от тях, включително Дейл, не можели да си позволят да живеят в града. Той трябвало да пътува всеки ден по 6 мили дотам и обратно, за да посещава занятията, като продължавал да изпълнява и задълженията си във фермата на родителите си.

 

Карнеги се срамувал от своята бедност, от единствения си костюм, който вече му бил отеснял. Той започнал да развива комплекс за малоценност и опитвайки се да го преодолее, решил, че трябва да се отличи по някакъв начин и да получи признание. Огледал се наоколо и забелязал, че студентите, ползващи се с най-голямо влияние и престиж в колежа, били основно две категории. Едната група били изявените спортисти, които играели във футболния и бейзболния отбор, а другата група били тези, които отстоявали своята гледна точка в специално организираните публични дискусии. Давайки си сметка, че не се отличава с атлетически способности, младежът решил да успее на попрището на ораторското изкуство.

 

„Направи нещо, от което се страхуваш и продължи да го правиш. Това е най-бързият и сигурен начин да преодолееш страха си.“ – Дейл Карнеги

 

Карнеги започнал да се упражнява докато пътувал до колежа и обратно, репетирал речите си докато доял кравите във фермата и накрая сядал на върха на купчината сено в плевнята и със страст и вдъхновение започвал да изнася пред изплашените гълъби гневна тирада за необходимостта от забрана на имиграцията на японци в САЩ.

 

В началото, независимо от сериозната си подготовка, той понасял поражение след поражение. 18-годишният Дейл бил горд и чувствителен младеж и се чувствал силно угнетен и разстроен от своите неуспехи.  Тогава майка му го посъветвала да вземе участие в дискусионния кръжок, където след няколко опита той бил приет. Това се случило през есента на 1906 г., когато той бил в предпоследния курс на колежа, и се оказало повратният момент в неговия живот.

 

Заниманията в кръжока действително му помогнали да придобие увереност и да повиши ниското си самочувствие, и разбира се, да получи необходимата практика по ораторското изкуство и да преуспее в дисциплините, свързани с него. За една година Карнеги завоювал всички награди на конкурсите по публично говорене, които се провеждали в колежа, а неговите състуденти дори започнали да търсят помощ от него.

 

След като завършил колежа, Карнеги се опитал да организира задочни курсове за обучение на фермерите, разпръснати сред пясъчните хълмове на Западна Небраска. Но независимо от безкрайната му енергия и ентусиазъм, с които започнал, той не успял в това начинание.

 

„Повечето от важните неща в света са били постигнати от хора, които са продължавали да пробват, дори когато е изглеждало, че няма никаква надежда.“ – Дейл Карнеги

 

Тогава Карнеги решил да замине за Омаха и да започне някаква друга работа. Той нямал пари дори за билет за влака и в замяна на своето пътуване трябвало да храни и пои дивите коне, превозвани в два вагона. В Омаха той започнал работа в търговска компания като агент по продажба на бекон, свинска мас и сапун. Територията, която обслужвал се простирала сред безплодните земи на Южна Дакота, част от които се обитавали от индианци шайени. Карнеги пътувал с товарни вагони и пощенски дилижанси, и отсядал в запуснати крайпътни мотели. Успоредно с работата си на търговски пътник, той изучавал книги за търговия, яздел диви коне, играел на покер с местните жители, но и се научил да изкарва пари и да ги харчи разумно. Той не се отказвал от мечтата си за собствен бизнес.

 

„Тежестта на бъдещето, прибавена към бремето на миналото, в настоящето могат да препънат и най-силния.“ – Дейл Карнеги

 

След като успял да натрупа 500 долара, Карнеги зарязал търговията и през 1991 г. започнал да преподава риторика и сценично майсторство, организирайки собствена школа. Заедно с това, той продължавал да пътува в страната, но вече като лектор на популярни теми, а също започнал да публикува есета на различни теми.

 

На 22 октомври 1912 г. Карнеги започнал да изнася лекции в своя група, организирана в „Християнска асоциация на младите хора“, намираща се на 125-а улица в Манхатън. Само за няколко месеца неговият курс придобил такава популярност, че вместо обикновения хонорар от 2 долара за вечер, ръководството на Асоциацията започнало да му плаща по 30 долара. Успехът на неговите курсове бързо се разнесъл и извън пределите на Ню Йорк и наскоро той бил включен в програмата за обучение на възрастни на християнската организация в съседни градове. Все повече професионални клубове започнали да се обръщат към Карнеги с молба да изнася лекции.

 

През 1922 г. Дейл променил своята фамилия от Carnegey на Carnegie. Най-вероятно той направил това като рекламен и PR трик, тъй като по това време изключително популярно и разпознаваемо било името на милионера Андрю Карнеги.

 

„Представете си най-лошите последици, до които може да доведе някоя ваша постъпка, приемете ги предварително и действайте!“ – Дейл Карнеги

 

Постепенно Дейл Карнеги разработил уникална система за обучение върху комуникативните навици на общуване, включваща основните правила на отношения между хората. Той започнал упорито да прави изследвания в тази област, в резултат на което неговата система станала уникална и той дори защитил авторските права върху нея.

 

За да си облекчи преподавателската си работа, Карнеги обобщил идеите си в брошурата „Практически курс за бизнесмени", която излиза 1926 г., а няколко години по-късно, през 1932 г. той издава и първата си книга “Публичното говорене като инструмент за влияние в бизнеса”.

 

Година по-късно от издателството „Саймън енд Шустер“ проявяват интерес към работата на Карнеги и изслушват неговия авторски курс. Те се впечатляват не само от аспектите, свързани с ораторското изкуство, но и от съдържащите се в курса принципи на взаимоотношения между хората. Издателите прогнозират голям интерес към тази тема и му предлагат да систематизира материалите във форма на книга. Така, на 12 ноември 1936 г. излиза най-известната книга на Дейл Карнеги Как да печелим приятели и да влияем на другите“. Книгата представлявала оптимистичен сборник от практически съвети и житейски истории под общия надслов „Вярвай, че ще успееш и ти наистина ще успееш“. В книгата се съдържат кратки съвети за това как да се държиш, за да предизвикаш интереса и симпатията на околните.

 

За по-малко от година от книгата се превръща в абсолютен бестселър. От нея се продават повече от милион екземпляра, което носи първата истинска слава и популярност на Дейл Карнеги.

 

Следват и другите книги на Карнеги „Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота“ (1948), „Изкуството да говорим пред другите“, „Как да обогатим живота си“, "Общуването като път към успеха", "Как да станем успешни ръководители", "Как да преодоляваме тревогата и стреса" и др.

 

Популярността и жизнеутвърждаващите теории на Дейл Карнеги помагат на много хора по света. Към края на живота си авторът получава световна известност, а неговият „Институт за ефективно ораторско изкуство и човешки отношения“ (Dale Carnegie Institute for Effective Speaking and Human Relations) отваря клонове в стотици градове не само в Америка, но и в Европа и по света. Книгите му са преведени на близо 40 езика и са издадени в над 50 милиона копия по целия свят.

 

На 1 ноември 1955 година Дейл Карнеги, непоправимият оптимист, вдъхновил милиони хора, умира в дома си във Форест Хилз (щата Ню Йорк). Погребан е в Белтън, Мисури. След смъртта му вдовицата му Дороти продължава неговото дело в Института, основан от него.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.