Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Леонардо и седемте престъпления в Рим

Гийом Прево

Рим, декември 1514 г. Обезглавено тяло е открито върху конната статуя, увенчаваща колоната на император Марк Аврелий. Кървав надпис в основата гласи: Eum qui peccat... („Който съгрешава...“). Не след дълго е намерен труп на шейсетгодишен мъж, вързан за стълба, подпряна на колоната на Фока на Форума. Втори надпис свързва двете престъпления: Deus castigat („Бог го наказва“). А ужасът едва започва...

Вечният град е потресен – по всичко личи, че убиецът отправя предизвикателство към града, към папата, към цялото християнство и Бога дори! В разследването се включва Леонардо да Винчи, пребиваващ във Ватикана заради изследванията си по анатомия. Подпомогнат от млад студент по медицина, той е единственият способен да разкрие и разобличи чудовищния убиец. Триумфиращият Ренесанс преобръща света. Но не може да промени хората и техните сатанински страсти...

 

Наличност: Да

13,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Гийом Прево е професор по история, роден през 1964 г. в Антананарѝву, Мадагаскар. Завършва L'école normale supérieure de Saint-Cloud и понастоящем преподава история в престижния Lycée Hoche във Версай. Автор е на историческите романи Леонардо и седемте престъпления в Рим, Убиецът и пророкът и „Le Mystère de la chambre obscure“ и на поредиците „Le Quadrille des Maudits“, „La Berceuse de Staline“ и др., както и на юношеските „Le livre du temps: La Pierre sculptée“, „Le livre du temps: Les Sept Pièces“, „Le livre du temps: Le Cercle d'or“.

Откъс от книгата

Изминаха четирийсет години и ето че на свой ред и аз остарях.

Четирийсет години, откакто обещах на месир Леонардо да не нарушавам мълчанието си, преди да настъпи навечерието на моята смърт.

Четирийсет години, през които удържах на думата си и ето че мигът е настъпил.

Тази вечер наредих да запалят всички свещи, които можеха да се намерят у дома, да преместят фотьойла и масата под големия прозорец и забраних да ме безпокоят под какъвто и да било предлог. Малкият Лучо ще ми носи храната и лекарствата. За ос¬таналото ще се погрижа сам.

Може би твърде закъснях...

Заклевам се да не казвам нищо, което не се е случвало наистина.

Заклевам се да не крия нищо от това, което съм могъл да чуя или да си помисля по онова време.

Заклевам се да не изобразявам добрите като по-добри, отколкото всъщност бяха, нито лошите - като по-лоши от това, което представляваха в действителност.

Заклевам се накрая, стига спомените да ми го позволят, да разкажа най-точната истина за събитията, които разтърсиха Рим през зимата на 1514 г. и за които само няколко души знаеха до каква степен заплашваха да нанесат смъртен удар в самото сърце на града и, кой знае, може би на цялото християнство.

Сега вече нямам никакъв страх от другите.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: