Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Легендата - книга 1: Легендата

Мари Лу

Първата част на превърналата се в бестселър трилогия „Легендата“, преведена на 26 езика.

Постапокалиптична Америка е разделена на две части: републиката и колониите, които воюват помежду си. Петнадесетгодишният Дей е най-издирваният престъпник в републиката и за главата му е обявена награда. Момчето, родено и израснало в бедния Езерен сектор, е обвинено във възпрепятстване на военната кампания срещу колониите. Никой не знае как точно изглежда Дей и на какво е способен. Смелостта му да се опълчи срещу управниците го превръща в герой за бедните и онеправданите. Превръща го в легенда.

  • Корица: Мека
  • Страници: 288
  • Тегло: 0.290 кг
  • Издадена: 2014 г
  • Издателство: Хермес
  • Виж още от Мари Лу
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

12,95 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Първата част на превърналата се в бестселър трилогия „Легендата“, преведена на 26 езика.

Постапокалиптична Америка е разделена на две части: републиката и колониите, които воюват помежду си. Петнадесетгодишният Дей е най-издирваният престъпник в републиката и за главата му е обявена награда. Момчето, родено и израснало в бедния Езерен сектор, е обвинено във възпрепятстване на военната кампания срещу колониите. Никой не знае как точно изглежда Дей и на какво е способен. Смелостта му да се опълчи срещу управниците го превръща в герой за бедните и онеправданите. Превръща го в легенда.

 Петнадесетгодишната Джун произхожда от добро семейство и от малка е подготвяна за един от най-високите военни постове в републиката. Родителите й загиват при автомобилна катастрофа и тя остава сама с брат си Метиъс. Джун е истински феномен: единствената, постигнала максимален резултат на изпитанието, от което зависи бъдещето на всеки гражданин на републиката.

Джун и Дей нямат нищо общо помежду си, но пътищата им неочаквано се пресичат. Капитан Метиъс е хладнокръвно убит, докато преследва опасен престъпник. Всички улики сочат към Дей.

Той е готов на всичко, за да набави лекарства за семейството си. Да го спаси от плъзналата из бедните райони смъртоносна зараза. Джун е готова на всичко, за да отмъсти за смъртта на брат си. И двамата дори и не подозират, че ще разкрият зловещи тайни, които ще застрашат живота им.

Биография и факти за автора

Мари Лу е родена в Пекин през 1984 г., но на пет години емигрира със семейството си в Америка. Завършва Южнокалифорнийския университет и стажува във филмовото студио на Уолт Дисни.

Преди да се захване с писане, Мари работи като програмист на компютърни игри за „Фейсбук“. Живее в Лос Анджелис с приятеля си и трите им кучета. Обожава храната, изтребителите, щастливите хора, ярките цветове, дъжда и разбира се – книгите. В свободното си от писане време обича да свири на пиано, да разхожда кучетата си, да играе компютърни игри и да рисува.

Авторката постига неочакван успех още с първия си писателски опит – антиутопичния роман „Легендата, който поставя началото на едноименна трилогия. Още с появата си на пазара романът оглавява класациите за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, „Амазон“ и „Пъблишърс Уикли“ и до този момент е преведен на 26 езика.

Правата за филмирането на поредицата са закупени от голямото филмово студио „CBS“. Сценарист и режисьор  на „Легендата“ ще бъде Джонатан Левийн, чийто предишни проекти включват екранизацията на романа на Айзък Мериън „Топли тела“ и култовия филм от деветдесетте години на миналия век „Хапки от реалността“.

Откъс от книгата

ДЕЙ

МАЙКА МИ СМЯТАШЕ, ЧЕ СЪМ МЪРТЪВ.

    Очевидно не бях мъртъв, но за нея бе по-безопасно да мисли така.

    Поне два пъти в месеца виждах обявата за издирването ми да се появява в кадър върху джъмботроните, разположени из целия център на Лос Анджелис. Изглеждаше не на място. Повечето кадри на екраните представляваха щастливи мигове: усмихнати деца, застанали под светлосиньо небе, туристи, позиращи пред руините на моста „Голдън Гейт“, републикански реклами в неонови цветове. Имаше и антиколониална пропагандна: „Колониите искат нашите земи!“. „Те искат това, което нямат. Не им позволявайте да завладеят домовете ви! Подкрепете каузата!“

    И тогава идваше ред на криминалната справка за мен. Тя осветяваше джъмботроните с цялото си многоцветно великолепие:

 

    ИЗДИРВАН ОТ РЕПУБЛИКАТА

    ДОСИЕ № 462178-3233 „ДЕЙ“

    -------------------------------------

    ИЗДИРВАН ЗА НАПАДЕНИЕ, ПАЛЕЖ, КРАЖБА,

    УНИЩОЖАВАНЕ НА ВОЕННА СОБСТВЕНОСТ,

    КАКТО И ЗА ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ НА ВОЕННАТА КАМПАНИЯ.

    200 000 РЕПУБЛИКАНСКИ БАНКНОТИ ЗА

    ИНФОРМАЦИЯ, ВОДЕЩА ДО АРЕСТА МУ.

 

    Снимката ми винаги бе различна. Понякога бе на момче с гъсти медни къдрици и очила. Друг път - на момче с черни очи и без коса. Понякога ме изобразяваха чернокож, друг път - бледолик, понякога мургав или смугъл, а също и жълтокож, червенокож, или с какъвто друг цвят на кожата могат да се сетят.С други думи републиката нямаше никаква представа как изглеждам. Те вероятно не знаеха почти нищо за мен, като изключим това, че съм млад и че когато вкарат пръстовите ми отпечатъци в базата си с данни, не откриваха съвпадения. Това бе причината да ме мразят, защото аз не бях най-опасният престъпник в страната, но бях най-търсеният. Аз бях причината те да изглеждат некомпетентни.

    Бе ранна вечер, но навън бе пълен мрак, а отраженията на джъмботроните се виждаха в уличните локви. Седях върху рушащия се перваз на прозореца три етажа по-нагоре, скрит от погледи зад ръждясали стоманени греди. Преди сградата е била апартаментен комплекс, но сега бе занемарена. Счупени плафони и парчета стъкло бяха пръснати в безпорядък по пода на стаята, а боята на всяка от стените се лющеше. В един ъгъл на земята с лице нагоре лежеше стар портрет на Електор Примо. Питах се кой ли е живял тук – никой не бе толкова побъркан, че да остави портрета на Електора, захвърлен на пода.

    Косата ми, както обикновено, бе пъхната под стар каскет. Очите ми бяха приковани върху малката едноетажна къща от другата страна на пътя. Ръцете ми си играеха с окачения на врата ми медальон.

    Тес се облегна на другия прозорец и ме наблюдаваше внимателно. Тази вечер бях неспокоен и тя, както винаги, го усети.

    Заразата порази Езерния сектор. Сред блясъка на джъмботроните Тес и аз виждахме войниците в края на улицата, докато те инспектираха всеки дом – лъскавите им черни наметала, които се ветрееха в жегата. Носеха противогази. Понякога, когато излизаха, те маркираха къщата, като рисуваха голям червен знак Х върху входната й врата. Никой не влизаше и не излизаше от този дом след това – поне не и когато някой го наблюдаваше.

    – Все още ли не ги виждаш? – прошепна Тес. Сенките скриваха изражението й.

    В опит да се разсея, аз се мъчех да сглобя импровизирана прашка от стари PVC тръби.

    – Не са вечеряли. Не са сядали на масата от часове. – Преместих и протегнах болния си крак.

    – Може би не са си вкъщи?

    Хвърлих раздразнен поглед към Тес. Тя се опита да ме утеши, но аз не бях в настроение.

    – Вътре свети. Виж и всичките тези свещи. Мама никога не би хабила свещи, ако няма никой вкъщи.

    Тес се приближи.

    – Трябва да се махнем от града за няколко седмици, става ли? – Тя опита да овладее гласи си, но страхът бе ясно доловим. – Скоро заразата ще отмине и ти ще можеш да ги посетиш. Имаме предостатъчно пари за два билета за влак.

    Поклатих глава.

    – Една вечер в седмицата, нали така се разбрахме? Просто ме остави да ги наглеждам една вечер в седмицата.

    – Аха. Тази седмица идваш тук всяка нощ.

    – Просто искам да се уверя, че са добре.

    – Ами ако се заразиш?

    – Ще поема този риск. Нямаше нужда да идваш с мен. Можеше да ме изчакаш в Алта.

    Тес сви рамена.

    – Някой трябва да те наглежда.

    Тя бе с две години по-малка от мен, макар че говореше така, сякаш бе достатъчно възрастна, за да ми бъде попечител.

    Наблюдавахме мълчаливо как войниците се приближаваха към къщата на семейството ми. Всеки път, когато се спираха пред нечий дом, един войник блъскаше по вратата, а втори заставаше до него с изваден пистолет. Ако никой не отвореше в рамките на десет секунди, първият войник разбиваше вратата с ритник. Те нахлуваха бързо вътре и аз не ги виждах, но рутината ми е известна: един от войниците щеше да вземе кръвна проба от всеки член на семейството, след което да вкара данните в портативен четец и да провери за заразата. Целият процес отнемаше десет минути.

    Преброих къщите между мястото, където се намираха в момента войниците, и дома на семейството ми. Трябваше да изчакам още час, преди да узная съдбата им.

    Писък отекна от другия край на улицата. Очите ми се стрелнаха към звука, а ръката ми се спусна мълниеносно към ножа, пъхнат в колана ми. Тес си пое дълбоко въздух.

Нова жертва на заразата. Състоянието й трябва да се е влошавало с месеци, защото кожата й е напукана и кърви навсякъде, а аз осъзнах, че се чудя как войниците са могли да я пропуснат по време на предишните проверки. Тя бе дезориентирана и залиташе наляво-надясно, след което се втурна напред, само за да се спъне и падне на колена. Пак хвърлих поглед към войниците. Сега вече те я виждаха. Войникът с изваденото оръжие се приближи, докато останалите единадесет останаха намясто и наблюдаваха. Една жертва на заразата не бе голяма заплаха. Войникът вдигна пистолета си и се прицели. Залп от искри погълна заразената жена.

    Тя рухна и остана неподвижна. Войникът се върна при другарите си.

    Искаше ми се да можем се докопаме до един от пистолетите на войниците. Добро оръжие като това не струваше много на пазара – 480 банкноти, по-евтино от готварска печка. Като всички оръжия то имаше прецизност, която се насочва от магнитни и електрически потоци и можеше да уцели точно мишена на три пресечки разстояние. Татко веднъж каза, че това е технология, открадната от колониите, но републиката, разбира се, никога нямаше да го признае. Тес и аз можехме да си купим пет такива пистолета, ако искаме… През годините се научихме да спестяваме допълнителните пари, които бяхме откраднали, и да ги скътаваме на сигурно място за спешни случаи. Но истинският проблем на това да притежаваш пистолет не бе в цената му. Проблемът бе, че е толкова лесно той да бъде проследен обратно до теб. Всяко оръжие имаше вграден сензор, който даваше сведения за очертанията на ръката, отпечатъците от палците и местоположението на потребителя. Ако това не ме издадеше, едва ли може да се случи друго. Затова ми оставаха ръчно изработените оръжия – прашки, направени от PVC тръби и други джаджи.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.