Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Леденият дракон

Джордж Р. Р. Мартин

ЛЕДЕНИЯТ ДРАКОН е легендарно и страховито създание, което никой човек не е успял да опитоми. Когато прелита в небесата, оставя след себе си опустошена, замръзнала земя. Но Адара не се бои. Защото тя е дете на зимата, родено в лют мраз, какъвто не помнят дори Старите. Адара не помни кога е видяла ледения дракон за пръв път. Като че ли той присъства в живота й открай време - зървала го е отдалеч, докато си играе в снега, а другите деца бягат от студа. На четири години тя го докосва, а на пет години се качва на широкия му леден гръб.

Адара е седемгодишна, когато в един летен ден огнени дракони от Севера връхлитат мирния й дом. Тогава само тя, детето на зимата - и леденият дракон, който я обича - могат да спасят нейния свят от пълно унищожение...

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,99 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

ЛЕДЕНИЯТ ДРАКОН е легендарно и страховито създание, което никой човек не е успял да опитоми. Когато прелита в небесата, оставя след себе си опустошена, замръзнала земя. Но Адара не се бои. Защото тя е дете на зимата, родено в лют мраз, какъвто не помнят дори Старите. Адара не помни кога е видяла ледения дракон за пръв път. Като че ли той присъства в живота й открай време - зървала го е отдалеч, докато си играе в снега, а другите деца бягат от студа. На четири години тя го докосва, а на пет години се качва на широкия му леден гръб.

Адара е седемгодишна, когато в един летен ден огнени дракони от Севера връхлитат мирния й дом. Тогава само тя, детето на зимата - и леденият дракон, който я обича - могат да спасят нейния свят от пълно унищожение...

 

Действието в "Леденият дракон" се развива в света на поредицата "Песен за огън и лед", по която е заснет хитовият сериал "Игра на тронове". Тази пленителна, затрогваща приказка за едно момиченце и неговия дракон е пищно илюстрирана от прочутия художник Луис Ройо.

 

ДЖОРДЖ Р. Р. МАРТИН, носител на шест награди „Хюго“ и две "Небюла", е автор на най-бурно приветстваната и очаквана фентъзи серия през последните години - „Песен за огън и лед“. Живее в Санта Фе, Ню Мексико.

 ЛУИС РОЙО е изтъкнат испански художник, известен с пищните си фентъзи илюстрации. Илюстрирал е повече от трийсет книги. Изкуството на Ройо е представяно в „Спектрум 3” и показвано на изложби в Барселона, Мадрид, Милано, Ню Йорк, Сиатъл и Санкт Петербург. www.luisroyo.com

 

"Кадифеният, богат стил на Мартин прелива от магия и красота... Всеки, който отвори тази книга ще бъде омагьосан от неповторимото сказание за герои и дракони, за силата на семейството и съзряването на едно много специално момиче. Прекрасна книга, която поколения наред ще преоткриват." - "ВОЯ"

 

"Богато въведение в жанра, което ще допадне и на момчетата, и на момичетата." - "Лайбръри Джърнъл"

 

"Могъщо емоционалната саможертва в кулминацията прави книгата паметна." - "Хорн Бук Гайд"

 

"Ще очарова всички почитатели на Мартин!" - "Ес ЕФ Ривю"

 

 

Биография и факти за автора

Джордж МартинДжордж Реймънд Ричард Мартин е американски писател на фентъзи и фантастика, сценарист и телевизионен продуцент. Той е най-известен със световните си бестселъри от поредицата епични фентъзи-романи „Песен за огън и лед“. Носител е на редица награди, сред които „Еми“, две награди „Небюла“ и шест награди „Хюго“. Мартин е посочен от списание „Тайм“ като една от 100-те най-влиятелни личности за 2011 г.

Джордж Мартин е роден през 1948 година в Ню Джърси и още от малък започва да пише истории за чудовища и да ги продава на съседските деца. По-късно става страстен почитател и колекционер на комикси и започва да пише фантастични сюжети за някои аматьорски издания. Първата му книга „Героят“ е издадена още през 1971 година от американското издателство “Galaxy”.
През 80-те години се мести в Калифорния, където участва като сценарист в сериала „Зоната на здрача“. Още е сценарист на филма „Последният защитник на Камелот“ (1986), който е създаден по едноименния разказ на Роджър Зелазни. Включва се в създаването и на продукции като сериала „Красавицата и звяра“ и „Входове“ на телевизия „ABC“.

Първият роман от сагата „Песен за огън и лед“ „Игра на тронове“ илиза през 1996 година. Поредицата продължава със „Сблъсък на крале“, „Вихър от мечове“, „Пир за врани“ и „Танц с дракони“, която беше издадена през 2011 година. 2016 година очаква шестата книга от поредицата, която ще носи името „Ветровете на зимата“. Междувременно биват издадени и други негови романи, сред които са „Смърт на светлината“, „Планетата на ветровете“ и „Бягащият ловец“, както и сборници с разкази като „Пясъчните крале“ и „Пътешествията на Тъф“. 

Откъс от книгата

Адара харесваше ледените гущери повече от всички домашни животинки.

Но обичаше ледения дракон.

Не знаеше кога го беше видяла за първи път.

Струваше й се, че винаги е бил част от живота й, видение, зърнато в дълбоката зима, понесло се ведро на сини криле през мразовитото небе. Ледените дракони бяха рядкост и когато видеха някой, всички деца го сочеха в почуда, а старците мърмореха и клатеха глави. Беше знак за дълга и тежка зима, когато ледени дракони полетят над земята. Казваха, че в нощта, когато се беше родила Адара, видели леден дракон, затулил в полета си лика на луната, и оттогава го виждали всяка зима, а онези зими наистина били много лоши, пролетта идвала все по-късно всяка година. Тъй че хората кладяха огньове, молеха се и се надяваха да задържат дракона надалече, а Адара се изпълваше със страх.

Но никога не се получаваше. Всяка година драконът се връщаше. Адара знаеше, че идва за нея.

Леденият дракон беше голям, дваж по-голям от люспестите зелени бойни дракони, на които летяха Хал и приятелите му. Адара беше чувала легенди за диви дракони, по-големи от планини, но никога не бе виждала такива. Драконът на Хал беше доста голям, разбира се, пет пъти по-голям от кон, но все пак беше малък в сравнение с ледения дракон, а и грозен при това.

Леденият дракон беше кристално бял, с онзи оттенък на бялото, когато е толкова твърдо и студено, че е почти синьо. Беше покрит със сив скреж и когато се движеше, кожата му се кършеше и напукваше, както снежната кора се пука под мъжки ботуш, и от нея се сипеха ледени люспици.

Очите му бяха ясни, дълбоки и ледени.

Крилете му бяха огромни и прилепови, целите обагрени в прозирно синьо. Адара можеше да види облаците през тях, а нерядко – луната и звездите, щом драконът се зарееше в мразовити кръгове през небесата.

Зъбите му бяха три реда ледени висулки, нащърбени копия с неравна дължина, бели пред тъмносинята му паст.

Когато леденият дракон плеснеше с криле, студените ветрове задухваха и снегът се завърташе на вихрушка, и светът сякаш се свиваше и тръпнеше. Зейнеше ли врата в зимния студ, тласната от внезапен порив на вятъра, стопанинът тичаше да я залости и мълвеше:

- Леден дракон прелита тъдява.

А отвореше ли леденият дракон огромната си уста да издиша, не огън бълваше от нея и не парещата сярна воня на по-мъничките дракони.

Леденият дракон издишваше студ.

Неговият дъх вледеняваше. Топлината бягаше. Огньове се смаляваха и гаснеха, смразени от студа. Дървета замръзваха дълбоко до ленивите си тайни души, а клоните им ставаха чупливи и пращяха под собствената си тежест. Животни посиняваха, скимтяха и умираха, облещили очи, и кожата им се покриваше със скреж.

Леденият дракон облъхваше света със смърт. Смърт и тишина, и студ. Но Адара не се страхуваше. Тя беше зимно дете и леденият дракон бе нейната тайна.

Беше го видяла в небето хиляда пъти. Когато беше на четири, го видя на земята.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.