Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

"Хората губят малките радости в преследване на голямото щастие, а то е скрито именно в тях." Пърл Бък

Една книга извън времето и модата, изпълнена с невероятна енергия. Прости истини, които попадат право в сърцето...

Промоцията продължава до 31 август 2020 г. при поръчка онлайн!

Лечението. Да оздравееш и да останеш здрав

Берт Хелингер

Накъде поглеждаме първо, когато имаме нужда от лечение? Най-напред отправяме поглед към нашето тяло. Отвъд нашето тяло важна роля при лечението играят и нашите душа и дух. Те също трябва да бъдат третирани по един добър начин. Защото често душевната болка се чувства по-интензивно от болката в тялото ни. На кого се подчинява нашата душа? Откъде черпи доверието в лечението на тялото и душата? Това доверие тя черпи от любовта. Черпи го от една любов, далеч отвъд любовта, която ни разболява, която първо ни разболява в душата и после в тялото.

Тази книга ви води във всяка една от тези три области. Тя ви поема чрез медитации и упражнения в лично целебно движение. Това е книга, даряваща надежда.

  • Корица: Мека
  • Страници: 131
  • Тегло: 0.180 кг
  • Издадена: 2011 г
  • Издателство: Жануа
  • Виж още от Берт Хелингер
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

10,00 лв.

 

Истината за волята ще ви накара да забравите всичко, което сте си мислили, че знаете за нея...

Промоцията продължава до 31 август 2020 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Да оздравееш и да останеш здрав 

Накъде поглеждаме първо, когато имаме нужда от лечение? Най-напред отправяме поглед към нашето тяло. Отвъд нашето тяло важна роля при лечението играят и нашите душа и дух. Те също трябва да бъдат третирани по един добър начин. Защото често душевната болка се чувства по-интензивно от болката в тялото ни. На кого се подчинява нашата душа? Откъде черпи доверието в лечението на тялото и душата? Това доверие тя черпи от любовта. Черпи го от една любов, далеч отвъд любовта, която ни разболява, която първо ни разболява в душата и после в тялото. 

Тази книга ви води във всяка една от тези три области. Тя ви поема чрез медитации и упражнения в лично целебно движение. Това е книга, даряваща надежда. 

ВЪВЕДЕНИЕ 

Откъде идва лечението? Какво го е причинило? В тялото ли е? В душата ли е? В духа ли е? Откъде идва нуждата от лечение? И болестта и лечението в крайна сметка идват от духа. 

Тялото 

Накъде поглеждаме първо, когато имаме нужда от лечение? Гледаме там, където ни боли. Това означава, че първо поглеждаме към тялото си. Преди всичко в тялото си очакваме облекчение. И търсим лекар, който да е запознат с тялото и неговите функции. Той ни преглежда и намира мястото, което ни боли и органа, който страда. 

Лекарят обработва болното място и помага на органа, който не функционира добре или е спрял. 

Как той обаче обработва мястото, нуждаещо се от лечение? Третира го със средства, които са му достъпни като лекар. Например със средства, които намаляват болката. И дори само това е облекчение за нас. 

Например той третира рана на ръка, като поставя нещо, а понякога може и да изреже. Или зашива раната и я маже с мехлем. 

Понякога вижда, че на тялото не му достига някаква храна или нещо друго, което може да възстанови неговите способности. И ни предписва неща, които да приемаме. Но преди всичко ни предписва медикаменти, които да потискат бактериите и вирусите в тялото ни. 

В същото време при лекаря се чувстваме в сигурни ръце. Оказваме му доверие и дори само от това ни става по-добре. Създаваме си надежда, че това третиране ще ни помогне. 

Душата 

Какво научихме за лечението чрез и отвъд третирането на тялото? Извън нашето тяло важна роля играе нашата душа и нашето чувство. И те също трябва да бъдат третирани по добър начин. Защото понякога болката на душата се чувства много по-интензивно от болката в тялото. 

Какви болки на душата се има предвид преди всичко? Почти всички те са болки от раздала. Или са болки поради разделяне в миналото, или се появяват от спомените за разделите, които са се случили отдавна, понякога доста отдавна, назад в нашето детство. Тези болки се изживяват като травма, особено когато сме били изложени на тях беззащитни, без да можем да се отдръпнем. 

И тези болки от раздяла са се натрупали в нашето тяло и по всяко време могат да бъдат извикани наново. Например чрез вътрешни картини, които събуждат чувствата от онова време, без да сме способни да се защитим срещу тях. 

В този момент нашето отношение към другите хора се променя. Без да го осъзнаваме, ние очакваме от тях да ни поднесат нова раздяла.

В същото време тялото ни реагира като започва да се свива в себе си. Ставаме тесни. Например загубваме апетит или не ни достига въздухът. Или сърцето ни боли и стяга. Вместо да се движим, оставаме на едно място седнали или дори легнали в леглото. Жизнените ни сили и очакванията ни за щастлив живот започват да отслабват. Наляга ни печал и тялото ни започва да боледува. 

Какъв е резултатът, когато в такова настроение се обърнем за помощ към лекар? Очакваме ли от него лечение? Или вътрешно разрушаваме неговите усилия? Не се ли разделяме и с него без надежда, както някога е било? И къде започва лечението? 

То започва най-напред в душата с излекуване на по-ранните болки от раздялата. Връщаме се към хората, от които е трябвало да се разделим болезнено. Като по този начин се връщаме също и към надеждата. Как става това, ще покажа малко по-късно в тази книга. Там ще ви поведа чрез вътрешни практики и медитации на душевно лечебно пътуване. 

Духът 

Въпросът е: Откъде ще дойде разбирането и силата, за да поемем по този път? На кого принадлежи душата ни? Откъде се черпи упование за лечение в тялото и душата? 

Това упование идва от любовта. Но извира от една друга любов, далеч отвъд тази любов, която ни разболява, която първо разболява душата ни, а после и тялото. Защото и любовта може да разболее. И затова е важно да можем да различаваме любовта, която разболява от любовта, която оздравява. 

Учудвате ли се на този съвет? Това разбиране се доказва като истина при много семейни констелации в разнообразни форми. Но любовта, която разболява, е съвсем различна от любовта, която лекува. 

Любовта, която лекува е любов на духа, за разлика от онази любов на нашите взаимоотношения. Тя е любовта на онази духовна мощ, която извиква всичко творческо в съществуването и го призовава за живот. 

Как да сме в хармония с тази любов? Как да отидем чрез тази любов към лечението, което ни повежда в пълноценния живот, както тази творческа духовна сила го е поискала и го е определила за нас? 

За всичко това ще намерите отговори в тази книга. 

Ваш Берт Хелингер

Биография и факти за автора

Берт Хелингер е световноизвестен съвременен немски психолог, педагог, философ, автор на психотерапевтичния метод системно-семейни констелации. 

 

Роден в католическо семейство. Получава теологично образование, работи като мисионер 16 години в Южна Африка, където наблюдава живота на племето Зулу. Наученото при зулусите отваря пред Хелингер нови разбирания, които той в последствие въвежда в разработваните от него методи. Самият той коментира, че в африканското племе никога не е наблюдавал някой от по-младите членове на племето да се държи неуважително към своите родители и по-далечни предци. Расовите конфликти го подтикват към изучаване на груповата динамика. Работи с американски психолози, търсещи пътища за преобразуване на противоречията и ненавистта в приемане и диалог.

 

Връща се в Германия и изучава психоанализата и трансакционния анализ, гещалт терапията, НЛП, психодрамата, психосинтезата и различни форми на семейна терапия, изследва традиционната култура на различни племена. Търсейки най-ефективната психотерапия, създава интересен холистичен метод , основан на дълбочинните връзки на любов и деформациите им, като често постига бързи резултати - рядкост в сферата на обичайните психотерапии.

 

Берт Хелингер продължата да пише и пътува за семинари по целия свят, през лятото на 2011г. по покана на издателство Жануа 98, посети България за първи път и проведе семинар по Семейни констелации. Освен терапевтични ефекти и подобряване на взаимоотношенията, той и неговите последователи ценят високо и духовните резултати от констелациите - в областта на себепознанието и общото отношение към битието.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.