Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Лечението. Да оздравееш и да останеш здрав

Берт Хелингер

Накъде поглеждаме първо, когато имаме нужда от лечение? Най-напред отправяме поглед към нашето тяло. Отвъд нашето тяло важна роля при лечението играят и нашите душа и дух. Те също трябва да бъдат третирани по един добър начин. Защото често душевната болка се чувства по-интензивно от болката в тялото ни. На кого се подчинява нашата душа? Откъде черпи доверието в лечението на тялото и душата? Това доверие тя черпи от любовта. Черпи го от една любов, далеч отвъд любовта, която ни разболява, която първо ни разболява в душата и после в тялото.

Тази книга ви води във всяка една от тези три области. Тя ви поема чрез медитации и упражнения в лично целебно движение. Това е книга, даряваща надежда.

  • Корица: Мека
  • Страници: 131
  • Тегло: 0.180 кг
  • Издадена: 2011 г
  • Издателство: Жануа
  • Виж още от Берт Хелингер
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

10,00 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Да оздравееш и да останеш здрав 

Накъде поглеждаме първо, когато имаме нужда от лечение? Най-напред отправяме поглед към нашето тяло. Отвъд нашето тяло важна роля при лечението играят и нашите душа и дух. Те също трябва да бъдат третирани по един добър начин. Защото често душевната болка се чувства по-интензивно от болката в тялото ни. На кого се подчинява нашата душа? Откъде черпи доверието в лечението на тялото и душата? Това доверие тя черпи от любовта. Черпи го от една любов, далеч отвъд любовта, която ни разболява, която първо ни разболява в душата и после в тялото. 

Тази книга ви води във всяка една от тези три области. Тя ви поема чрез медитации и упражнения в лично целебно движение. Това е книга, даряваща надежда. 

ВЪВЕДЕНИЕ 

Откъде идва лечението? Какво го е причинило? В тялото ли е? В душата ли е? В духа ли е? Откъде идва нуждата от лечение? И болестта и лечението в крайна сметка идват от духа. 

Тялото 

Накъде поглеждаме първо, когато имаме нужда от лечение? Гледаме там, където ни боли. Това означава, че първо поглеждаме към тялото си. Преди всичко в тялото си очакваме облекчение. И търсим лекар, който да е запознат с тялото и неговите функции. Той ни преглежда и намира мястото, което ни боли и органа, който страда. 

Лекарят обработва болното място и помага на органа, който не функционира добре или е спрял. 

Как той обаче обработва мястото, нуждаещо се от лечение? Третира го със средства, които са му достъпни като лекар. Например със средства, които намаляват болката. И дори само това е облекчение за нас. 

Например той третира рана на ръка, като поставя нещо, а понякога може и да изреже. Или зашива раната и я маже с мехлем. 

Понякога вижда, че на тялото не му достига някаква храна или нещо друго, което може да възстанови неговите способности. И ни предписва неща, които да приемаме. Но преди всичко ни предписва медикаменти, които да потискат бактериите и вирусите в тялото ни. 

В същото време при лекаря се чувстваме в сигурни ръце. Оказваме му доверие и дори само от това ни става по-добре. Създаваме си надежда, че това третиране ще ни помогне. 

Душата 

Какво научихме за лечението чрез и отвъд третирането на тялото? Извън нашето тяло важна роля играе нашата душа и нашето чувство. И те също трябва да бъдат третирани по добър начин. Защото понякога болката на душата се чувства много по-интензивно от болката в тялото. 

Какви болки на душата се има предвид преди всичко? Почти всички те са болки от раздала. Или са болки поради разделяне в миналото, или се появяват от спомените за разделите, които са се случили отдавна, понякога доста отдавна, назад в нашето детство. Тези болки се изживяват като травма, особено когато сме били изложени на тях беззащитни, без да можем да се отдръпнем. 

И тези болки от раздяла са се натрупали в нашето тяло и по всяко време могат да бъдат извикани наново. Например чрез вътрешни картини, които събуждат чувствата от онова време, без да сме способни да се защитим срещу тях. 

В този момент нашето отношение към другите хора се променя. Без да го осъзнаваме, ние очакваме от тях да ни поднесат нова раздяла.

В същото време тялото ни реагира като започва да се свива в себе си. Ставаме тесни. Например загубваме апетит или не ни достига въздухът. Или сърцето ни боли и стяга. Вместо да се движим, оставаме на едно място седнали или дори легнали в леглото. Жизнените ни сили и очакванията ни за щастлив живот започват да отслабват. Наляга ни печал и тялото ни започва да боледува. 

Какъв е резултатът, когато в такова настроение се обърнем за помощ към лекар? Очакваме ли от него лечение? Или вътрешно разрушаваме неговите усилия? Не се ли разделяме и с него без надежда, както някога е било? И къде започва лечението? 

То започва най-напред в душата с излекуване на по-ранните болки от раздялата. Връщаме се към хората, от които е трябвало да се разделим болезнено. Като по този начин се връщаме също и към надеждата. Как става това, ще покажа малко по-късно в тази книга. Там ще ви поведа чрез вътрешни практики и медитации на душевно лечебно пътуване. 

Духът 

Въпросът е: Откъде ще дойде разбирането и силата, за да поемем по този път? На кого принадлежи душата ни? Откъде се черпи упование за лечение в тялото и душата? 

Това упование идва от любовта. Но извира от една друга любов, далеч отвъд тази любов, която ни разболява, която първо разболява душата ни, а после и тялото. Защото и любовта може да разболее. И затова е важно да можем да различаваме любовта, която разболява от любовта, която оздравява. 

Учудвате ли се на този съвет? Това разбиране се доказва като истина при много семейни констелации в разнообразни форми. Но любовта, която разболява, е съвсем различна от любовта, която лекува. 

Любовта, която лекува е любов на духа, за разлика от онази любов на нашите взаимоотношения. Тя е любовта на онази духовна мощ, която извиква всичко творческо в съществуването и го призовава за живот. 

Как да сме в хармония с тази любов? Как да отидем чрез тази любов към лечението, което ни повежда в пълноценния живот, както тази творческа духовна сила го е поискала и го е определила за нас? 

За всичко това ще намерите отговори в тази книга. 

Ваш Берт Хелингер

Биография и факти за автора

Берт Хелингер е световноизвестен съвременен немски психолог, педагог, философ, автор на психотерапевтичния метод системно-семейни констелации. 

 

Роден в католическо семейство. Получава теологично образование, работи като мисионер 16 години в Южна Африка, където наблюдава живота на племето Зулу. Наученото при зулусите отваря пред Хелингер нови разбирания, които той в последствие въвежда в разработваните от него методи. Самият той коментира, че в африканското племе никога не е наблюдавал някой от по-младите членове на племето да се държи неуважително към своите родители и по-далечни предци. Расовите конфликти го подтикват към изучаване на груповата динамика. Работи с американски психолози, търсещи пътища за преобразуване на противоречията и ненавистта в приемане и диалог.

 

Връща се в Германия и изучава психоанализата и трансакционния анализ, гещалт терапията, НЛП, психодрамата, психосинтезата и различни форми на семейна терапия, изследва традиционната култура на различни племена. Търсейки най-ефективната психотерапия, създава интересен холистичен метод , основан на дълбочинните връзки на любов и деформациите им, като често постига бързи резултати - рядкост в сферата на обичайните психотерапии.

 

Берт Хелингер продължата да пише и пътува за семинари по целия свят, през лятото на 2011г. по покана на издателство Жануа 98, посети България за първи път и проведе семинар по Семейни констелации. Освен терапевтични ефекти и подобряване на взаимоотношенията, той и неговите последователи ценят високо и духовните резултати от констелациите - в областта на себепознанието и общото отношение към битието.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.