Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: -25%; -30% ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ ПРОМОЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Лятото е по-прохладно с книга в ръка!

 

 

Кратък наръчник за щастливо куче

Сизър Милан

Вдъхновяващи истории от досиетата на Сизър и от новото му телевизионно предаване "Водач на глутницата" представят трогателни приложения от истинския свят и изненадващи житейски уроци.

След повече от девет сезона като Говорещия с кучета по телевизията, Сизър Милън има нова мисия - да използва уникалната си интуиция към кучешката психология, за да създаде по-силни и по-щастливи отношения между хората и техните четириноги другари.

Вдъхновяващ и практичен, "Краткият наръчник за щастливо куче" на Сизър Милан се позовава на хиляди тренировъчни срещи по целия свят, за да представи 98 основни урока. Събрани заедно, те ще помогнат на всеки собственик да приложи ключовите аспекти от прочутата философия на Сизър и да създаде възможно най-задоволителен живот със своето куче.

 • Корица: Мека
 • Страници: 208
 • Тегло: 0.250 кг
 • Издадена: 30.09.2013 г.
 • Издателство: Егмонт
 • Виж още от: Сизър Милан
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

12,90 лв.

 

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

98 основни съвета и техники от най-известния треньор на кучета в света.

След повече от девет сезона като Говорещия с кучета по телевизията Сизър Милън има нова мисия – да използва уникалната си интуиция към кучешката психология, за да създаде по-силни и по-щастливи отношения между хората и техните четириноги другари.

Вдъхновяващ и практичен, „Краткият наръчник за щастливо куче“ се позовава на хиляди тренировъчни срещи по целия свят, за да представи 98 основни урока. Събрани заедно, те ще помогнат на всеки собственик да приложи ключовите аспекти от прочутата философия на Сизър и да създаде възможно най-задоволителен живот със своето куче.

Из страниците на книгата Сизър се впуска в разнищването на значими теми, които отиват отвъд базисните положения на подчинение и послушания, за да разкрие сърцата и умовете на кучетата. В кратки и практични съвети той изследва:

 • Основите на кучешката психология
 • Инстинктивното поведение
 • Създаване на баланс и граници
 • Управление на обичайните проблеми в поведението
 • Изборът на правилно куче
 • Оказване на помощ на кучето при житейски промени

Интелигентно написан и лесен за възприемане, изпълнен със забележителните прозрения на Сизър за човешката и животинската природа, „Кратък наръчник за щастливото куче” е вдъхновяващ наръчник, който ще помогне на всеки да създаде по-добър живот за своя домашен любимец.

„Кратък наръчник за щастливото куче” излиза на книжния пазар в САЩ в началото на 2013 година, едновременно с премиерата на новото шоу на Сизър „Водач на глутницата”. „Задължително четиво за  всички собственици на кучета”, коментират от  LATF The Magazine. „Независимо дали току що сте се сдобили с първото си куче или сте дългогодишен собственик, книгата е чудесен наръчник със съвети и техники, които ще ви помогнат да разберете по-добре своя четириног приятел”, допълват от изданието. „Изданието представлява прекрасен синтез на необикновените прозрения на Сизър за кучешката психология за създаване на по-здрави и щастливи взаимоотношения между хората и техните кучета”, заявяват от examiner.com.

Биография и факти за автора

Сизър Милън е роден през 1969 г. в Кулиакан, Мексико. Израства във фермата на дядо си и от малък проявява талант да укротява и успокоява животните.

Днес той е най-търсеният треньор на кучета в света, оценяван заради изключителните си прозрения за кучешката психология. Той е автор на няколко бестселъра, сред които Cesar‘s Way, Be the Leader of the Pack, A Member of the Family и How to Raise the Perfect Dog.

През 2002 г. създава Център за рехабилитация на кучета, а пет години по-късно и благотворителна фондация за спасяване, рехабилитиране и настаняване на кучета. За повече информация посетете cesarsway.com.

Откъс от книгата

Стоя на мекия пустинен пясък, а обувките ми затъват все по-дълбоко в порестата пустинна почва. Докато стоя, пясъкът започва да се оформя около краката ми като цимент. Горещо е, минава 40 градуса. Неудобно ми е и е трудно да се движа.

Докато се взирам в Мексико през границата със Съединените щати, внезапно осъзнавам, че съм живял в САЩ по-дълго, отколко то в Мексико. Минаха 22 години, откакто на 23 декември 1990 г. минах нелегално от Тихуана в Сан Исидро, южно от Сан Диего, Калифорния. Тогава бях на 20 години.

Границата тогава беше много различна. Имаше по-малко стени и по-малко гранични патрули, а пустинята се простираше, както изглеждаше тогава, до безкрайност. Въпреки че толкова много неща се промениха около мен, аз разпознавам същата пустиня и равнините, през които се скитах две седмици сам, преди да стигна безопасно до Сан Диего. Още мога да подуша сухотата на въздуха и да почувствам голотата на терена, където се криех между скали и храсти, за да не ме заловят. Това чувство на самота никога няма да си отиде и връщането ми само засили спомените от преживяното. И докато гледам пейзажа наоколо, се питам: „Как го направих?“. Тогава имах една обикновена мечта  да дойда в Съединените щати и да стана треньор на кучета. Тогава беше мечта, а сега е реалност. Това пътуване за мен е завършек.

Днес е 13 септември 2012 г. и аз се завърнах в Сан Исидро - мястото, където пресякох границата нелегално. Но този път съм тук не като самотен, уплашен емигрант, а като човек, достигнал мечтата си. Тук съм с цял снимачен екип, с фотографите и с моя директор на продукция - Алегра Пикет. Не дойдох пеша, скитайки се из пустинята, а в удобен джип, снабден с климатик, и с подкрепата на телевизия „Нешънъл Джиографик“, която снима документален филм за живота ми. Толкова е нереално, а аз съм смирен и почти засрамен от това, че една телевизионна мрежа намира живота ми за интересен, че иска да го сподели с другите.

Докато камерите се въртят, тълпа любопитни зрители и почитатели започва да се събира на няколко метра от мен. Пове- чето изглежда ме познават по име. Някои викат на испански: „El Encantador de Perros“ (което се превежда като „този, който омагьосва кучета“, както се нарича „Говорещият с кучета“ в Мексико). През почивките от снимки отивам да говоря с тях и да под¬пиша няколко автографа. Разнообразието на тълпата е неверо¬ятно и отразява любителите на предаването, което се излъчва в повече от сто страни.

Една жена от Канада на около 60-65 години, която казва, че е гледала всичките 167 епизода на „Говорещият с кучета“; семейство от Сиатъл; един господин от Аржентина, който споделя, че е използвал отчасти моята психология за кучета, за да отгледа децата си; както и младо семейство от Лондон, което ми каза, че е присъствало на семинара ми „Сизър Милан на живо“, когато бях на турне през март 2010 г.

Докато стоя на границата и слушам своите почитатели, осъзнавам, че въпреки че съм роден и израснал в Мексико и че през 2009 г. съм получил американско гражданство, аз не принадлежа към никоя страна, отделена от граници, територии или език. Принадлежа на световното общество от хора, които обичат кучета. Това е моята глутница. Мястото ми е с тях и с техните кучета. По света има повече от 400 милиона кучета и повече от един милиард души в тази глобална глутница, които са споделили живота си с куче. Моята роля в това огромно общество е на водач на глутницата.

Това е привилегия, която приемам много сериозно. Като водач на глутницата от мен се очаква да защитавам и да наставлявам. Разбира се, повечето хора идват при мен, защото търсят отго¬вори за проблемите им с кучета. През всичките девет сезона на „Говорещият с кучета“ показвах техники, които коригираха всеки тип лошо поведение на всяка възможна порода и се срещнах с почти всяка възможна човешка грешка в грижата за кучетата. Но ролята ми на водач на глутницата сега е най-важна за мен. Толкова е важна, че реших да сложа край на предаването „Говорещият с кучета“ след почти девет сезона и да създам ново предаване, наречено „Водач на глутницата“.

Докато „Говорещият с кучета“ беше предаване за възстановяване, „Водач на глутницата“ е за спасяване. Това е история за изоставяне и за получаване на втори шанс. Това е история за възстановяване и осиновяване в подходящо семейство. За много от кучетата в това предаване това е последният шанс. В ролята ми на водач на глутницата аз намирам нови домове за тези невероятни кучета, а на новите им семейства показвам правилния начин да се грижат за тях. И докато на света има едва няколко души, кои¬то могат да говорят с кучета, всеки може да е водач на глутница.

Тази нова цел ме подтикна да напиша тази книга, за да помогна на хората да станат водачи на глутница по същия начин, по който станах аз. Когато се вгледам назад, стигам до извода - този наръчник е подготвян 22 години. Той съчетава цялото ми практическо познание за кучешката психология и тренировка в една проста и лесна за четене книга.

Представям най-важните аспекти от това да разбирате кучетата като кучета, а не като хора. Разказвам как хилядите години еволюция и човешка намеса в генетичното развъждане са оформили нашите кучешки другари. След това разглеждам това, което наричам „Кучешки природни закони“ и как те засягат кучешкото поведение и мислене. В трета глава ще откриете моите „Девет основни принципа“, които са кратки и прости интуитивни средства, които да ви помогнат да отгледате здраво, щастливо и уравновесено куче.

Това са принципите и техниките, които следвам с моята собствена глутница и в работата ми по възстановяването. Всички следващи глави покриват важни уроци и стратегии за откриването на подходящото куче, нагаждането към промените в живота и поправяне на обичайното лошо поведение. След това анализирам всеки проблем и предлагам решения, така че материалът е лесен за следване и обяснение.

Но още по-важното е, че запълних тези страници с това, което научих за човешкото поведение от моята работа с кучетата и от моя личен житейски опит. Ще говорим още за това в последните глави, където ще споделя с вас вдъхновяващи разкази (включително моят собствен) на хора, чийто живот е бил докоснат и променен от куче. За първи път ще споделя с вас прозренията

си от работата, която свърших с хора, като личната треньорка и звезда от телевизионното шоу „Най-големият губещ“ Джилиан Майкълс. Такива хора са направили големи промени, като са прилагали „Кучешките природни закони“, „Основните принципи“ и „Техниките на водача на глутница“, които развих през многото години, през които помагам на животни и хора да намерят хармонията заедно.

И, разбира се, в цялата книга ще срещате кучета. Натрапчиви, агресивни, очовечени до степен, в която стават нестабилни, и техните стопани (хората, които са причинили проблема) е трябвало да ги изоставят или да ги изолират в клетки или в задни дворове. Ще споделя случки за специални кучета от новото ми предаване „Водач на глутницата“. Ще видите как методите, обсъждани в тази книга, са помогнали на всяко от тези животни да открие спокойствието, както и нови, любящи домове в перфектните семейства.

В края на моя „Кратък наръчник за щастливо куче“ ще сте направили с мен едно пътешествие в сърцето и в ума на кучето. Ще обогатите разбирането си за това как действа неговият ум, как нашата енергия се отразява на поведението му и ще научите как да бъдете добър водач на глутницата за вашето куче.

И ако си свърша работата добре като водач на глутницата, ще разберете по-добре къде в живота ви липсва равновесие и може би ще се научите как по-добре да се грижите за потребностите на вашата собствена глутница.

Надявам се и вярвам, че тази книга ще ви донесе прозрение, което да подобри и обогати връзката ви с вашето куче, с вашето семейство и с вашето общество. Добре дошли в глутницата!

Съдържание

СЪДЪРЖАНИЕ

 

БЛАГОДАРНОСТИ . . . 7

УВОД . ..9

КАК ДА ЧЕТЕТЕ ТАЗИ КНИГА . . . 15

ГЛАВА 1 . . . 18

Душевното състояние на кучетата

ГЛАВА 2 . . . 33

Кучешките природни закони на Сизър

ГЛАВА 3 . . . 51

Девет прости принципа за постигане

на равновесие у кучето

ГЛАВА 4. . . 75

Практически техники за всеки водач

на глутница

ГЛАВА 5 . . . 95

Не се държа зле

ГЛАВА 6. . . 139

Изберете подходящото за вас куче

ГЛАВА 7. . . 165

Промени в живота, вашето куче и вие

ГЛАВА 8. . . 183

Формулата на задоволството

ГЛАВА 9. . . 195

Обогатете своето куче, обогатете живота си

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИЗТОЧНИЦИ . . . 206

ИЛЮСТРАЦИИ . . . 208

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: