Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Котки в квартал Страх

Христо Кърджилов

Поместените в тази книга 11 разказа пресъздават преживелици на автора в една непривична за неговата натура обстановка, изпълнена със странности и загадъчности. Това е светът на Северна Африка – привидно летаргичен и съвсем не така екзотичен, каквато представа се е изградила у лишените от наблюдателност. А Христо Кърджилов не само притежава това качество – като професионален художник той го е „тренирал“ до степен, позволяваща му да съзира и в незначителния детайл същественото, да улови вътрешната динамика и да я изведе като доминанта, поразяваща въображението.

 

Наличност: Да

9,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Поместените в тази книга 11 разказа пресъздават преживелици на автора в една непривична за неговата натура обстановка, изпълнена със странности и загадъчности. Това е светът на Северна Африка – привидно летаргичен и съвсем не така екзотичен, каквато представа се е изградила у лишените от наблюдателност. А Христо Кърджилов не само притежава това качество – като професионален художник той го е „тренирал“ до степен, позволяваща му да съзира и в незначителния детайл същественото, да улови вътрешната динамика и да я изведе като доминанта, поразяваща въображението. Впрочем изненадата идва не толкова от начина, по който разказвачът разгъва сюжетите си – с внимателно повдигане на завесата, сякаш да ни подготви за драматизма на „случката“, – колкото от обратите в поведението на персонажите, произтичащи от логиката на една непозната и чужда на европееца традиция. Христо Кърджилов (р. 1952) е име, отдавна утвърдено сред творците на изобразителното изкуство. Работи предимно в областта на графиката, акварела, рисунката, живописта. Отличен е с водещи награди при многобройни участия в международни изложби и биеналета. Илюстрирал е десетки книги, а сега – за първи път – и своя. „Котки в квартал Страх“ е неговият дебют в белетристиката.

Откъс от книгата

КАФЕ „РАШИД“

Апартаментът, който наех, се намираше на стотина метра от морето. Гледката към него беше включена в наема и това ме караше да му се наслаждавам с особено внимание, защото по договор имах няколко процента амортизационни. Не знаех как мога да нараня или похабя тази хубост, но все пак бях внимателен. Най-вече при силен вятър, когато крайбрежните палми се огъваха сърповидно и аз се надигах на пръсти да ги видя, опрял ръце на парапета, който достигаше до средата на бедрото ми. Имаше мигове, когато нямаше как да не завидя на Марки за неговите морски пейзажи: параходи с развяващи се триъгълни знаменца и тънки силуети на гребящи лодкари. Сега сюжетите бяха подобни: виненочервен корпус на кораб върху искрящ ултрамарин и копринена синева. Дори без белите гребени на вълните и вечнозеленото на палмовите листа картината беше впечатляваща. Дните (без да забравям нито вечерите, нито нощите) леко преливаха един след друг. Лятото продължаваше като че ли необяснимо дълго (бях там за първа година) и всеки ден, вече към средата на ноември, чаках есента. Тя явно нямаше работа тук, защото една сутрин се събудих от студената влажност наоколо. Дъждовни завеси се появяваха, местеха или покриваха...

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: