Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: -25%; -30% ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ ПРОМОЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Лятото е по-прохладно с книга в ръка!

 

 

Космос и душа

Ричард Тарнас

Със типичната за задълбочен западен мислител страст, Ричард Тарнас ни предлага своята книга, която много учени - от Джоузеф Камбъл до Хюстън Смит - смятат за една от най-забележителните истории на западния разум и дух, написани досега. „Космос и душа” оспорва фундаментални представи на съвременния светоглед с неопровержими доказателства, които биха довели внимателния читател до съвършено ново разбиране за ролята на човека в космоса.

 

Наличност: Да

38,00 лв.

 

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...




Анотация на книгата

Подробности

"Космос и душа". Контурите на един нов светоглед хвърля светлина върху разгръщащата се драма на човешката история, особено в нашата критична епоха. Тя предлага също така нова възможност за обединяване на религия и наука, душа и интелект, древна мъдрост и съвременен разум в опита ни да разберем миналото - но и да сътворим бъдещето.

Позовавайки се на образцови за западната духовност мислители в целия спектър от Платон до Юнг, Ричард Тарнас проследява връзката на космически взаимодействия със знакови събития в човешката история. "Космос и душа" е наистина фино интелектуално удоволствие.

 

"Космос и душа" е епохално произведение. То съчетава безупречна ерудиция и необикновена яснота на мисълта и израза с дълбока творческа визия. Представените доказателства са най-значителното предизвикателство към материалистичната парадигма на съвременната наука, което съм срещал."
Станислав Гроф, автор на "Психология на бъдещето"

Биография и факти за автора

Ричард Тарнас е американски културен историк, философ и психолог, роден на 21 февруари 1951 г. в Женева, Швейцария.

След като завършва Хардвард с отличие през 1972г. започва работа в института Енсален в Биг Сур, Калифорния, привличайки вниманието на научни авторитети от ранга на Станислав Гроb, Джоузеф Камбъл и Хюстън Смит.

Откъс от книгата

Раждането на съвременното Аз

Съвременното Аз започва да се появява с изумителна сила и скорост преди малко повече от петстотин години. Едва ли има значителна личност или идея в предходната културна и интелектуална история на Запада, които да не са допринесли за формирането на съвременното Аз, нито пък аспект от нашето съществуване след това, който да не е докоснат от неговия уникален характер и мощ. Човек би могъл да посочи периода на неговата поява по много начини, но е поучително, че тази историческа епоха е рамкирана от две определящи, символично резонантни събития – тържествената „Реч за достойнството на човека“ на Пико дела МирандолаA от 1486 г. и „Разсъждение за метода“ на Декарт от 1637 г., – обхващаща един необикновен век и половина от Леонардо, Колумб, Лутер и Коперник до Шекспир, Монтен, Бейкън и Галилей, достигайки в известен смисъл кулминацията си в картезианското „Cogito ergo sum“ („Мисля, следователно съществувам“). Бихме могли да разширим този съдбоносно важен период, този праг на преобразувания с още точно петдесет години, обхващайки публикуването на „Принципия“ на Нютон през 1687 г., по което време е положена цялостната основа на съвременния свят и върховното доверие в съвременния разум. Извършена е не само една революция, но се е появило и ново „Битие“. Както и многозначителната епиграма на Александър Поуп за Просвещението:

Природата и нейните закони тънели сред тъмнина.

И рече Бог: да бъде Нютон – и настана светлина.

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: