Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ДНИ НА КНИГАТА В ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО! - 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВОТО!
"ЕДИН ДЕН ПРОЧЕТОХ КНИГА И ЦЕЛИЯТ МИ ЖИВОТ СЕ ПРОМЕНИ." ОРХАН ПАМУК

Промоцията е валидна от 17 до 30 април 2018 г.!

 

 

Кон на втория етаж

Здравко Попов

Второ облагородено и допълнено издание 2013 С изключителна благодарност към господата: Пламен Николов, Цветан Пеев и Анастас Константинов. Тези изтънчени джентълмени на духа, тези затрогващи колеги от подземния свят в татковината ни вложиха една почти неестествена отзивчивост към работата по сегашното издание. Тъкмо с тяхната, както се казва, морална, материална и може би окулт на подкрепа стана възможно да се отпечатат наличните в книгата вълнуващи повествования.

 

Наличност: Да

12,00 лв.

 

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Второ облагородено и допълнено издание 2013

С изключителна благодарност към господата: Пламен Николов, Цветан Пеев и Анастас Константинов.

Тези изтънчени джентълмени на духа, тези затрогващи колеги от подземния свят в татковината ни вложиха една почти неестествена отзивчивост към работата по сегашното издание. Тъкмо с тяхната, както се казва, морална, материална и може би окулт на подкрепа стана възможно да се отпечатат наличните в книгата вълнуващи повествования.

В продължение на няколко месеца те (виж пак имената по-горе) не се умориха да будуват над изнурения автор, вдъхвайки му живот и дръзновение с бира „Каменица“ и безупречно синхронизирани възгласи „Браво, Здравко – браво, Попов!“

Додето най-накрая сполучиха.

Биография и факти за автора

Здравко Попов е роден през 1939 г. в гр. Пловдив. Следвал е българска филология. Работил е като журналист, библиотекар, частник-дърводелец. Автор на осем сборника с хумористични разкази: “Акорди извън клавиатурата” (1974), “Кон на втория етаж” (1983), “Големият маратон” (1989, награда „Пловдив”), “Заливът Спенсър. Из живота на избраниците” (1993), “Крахът на Роко Железния” (1994), “Случаят Ахил: хумор в три пози” (1998), “Среща преди потопа” (2004), “Хищникът Кочев” (2006, награда “Пловдив”). Превежда романи и стихове от френски език. Автор на сценарии, скечове, стихотворни импровизации и майсторски изградени предговори за предпочитани автори. Работи върху книгата “Енциклопедия на смешното и любопитното в древна Гърция”. Носител е на наградите “Алеко”, “Чичовци”, “Чудомир”. Член е на Сдружението на българските писатели. Работи в Народната библиотека „Иван Вазов” – Пловдив.

Откъс от книгата

УМЕРЕН ДИТИРАМБ ЗА ФИЛИП ПЕЕВ

Високо горе по южния склон на хълма, сраснали се със скалите, полускрити от причудлива растителност, при ясно време се забелязват десетина къщурки, за страничен човек непременно населени с призраци. Самите кошмар и призрак за всеки пощенски раздавач.

В една от тях живее съседът ми Филип Пеев.

Ако това неговото е живот, разбира се.

За Филип Пеев се знае не повече от това, че е нощен пазач в някакъв все още „промишлен комбинат“, с многообхватна и впрочем трудноразбираема дейност, със споменавани като основни производства кончета, слончета и жирафчета за каруселите на лунапарк. Тоест атрибути именно от този фасон, който дава възможност на родителите да сплашат потомството си по най-сполучливия начин:

– Ако продължаваш да не слушаш, ей сега ще те кача на онова слонче там, с превързаното хоботче...

Теменужка на мига скрива личице в дрехата на майка си; Ицко пребледнява при гледката, след което сам повежда татко си към къщи, за да го отрупа с куп невъзможни за рефлектиране въпроси: кое е задницата и кое предницата на слончето – от какво страда то – ама слонче ли е наистина или креватче? И прочие...

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: