Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.

 

Компас към успеха

Казуо Инамори

Авотрът на „Компас към успеха“ смята, че лесно можем да изчислим дали ще имаме успех в живота или бизнеса си. Това може да стане с една проста формула: Успех в живота и бизнеса = Способности x Усилия x Отношение

Отношението е ключовият фактор, който определя дали ще успеем или ще се провалим в преследването на целта. Ако имаме правилно отношение към работата и живота си, т.е., ако сме изпълнени с оптимизъм, вяра, благодарност, добра воля, усърдие, внимание и отдаденост, тогава няма как да не сполучим.

"Компас към успеха" е истински хит, с продажби над 2 милиона екземпляра. Книгата е интересна и вдъхновяваща, написана е на достъпен език, а предложените духовни и морални принципи са общочовешки. 

Самият Казуо Инамори е един от най-успешните японски бизнесмени и прочут филантроп. Започнал като бедно момче с инженерна диплома, той изгражда международна корпорация с активи за милиарди. Така доказва на практика, че е възможно да следваш морални принципи и пак да постигнеш успех в бизнеса.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

11,95 лв.

150 съвременни притчи!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Как да вложим страст и духовност в живота и в бизнеса

Според Казуо Инамори смисълът на живота не е в това да задоволим егоистичните си желания, а да развием потенциала, с който сме дошли на тази земя. Да усъвършенстваме ума и душата си. Да станем по-добри хора.

Авотрът на „Компас към успеха“ смята, че лесно можем да изчислим дали ще имаме успех в живота или бизнеса си. Това може да стане с една проста формула:

Успех в живота и бизнеса = Способности x Усилия x Отношение

Способностите – това са талантът и интелектът, които са вродени качества, върху които не можем да окажем голямо влияние.

Усилията представляват  страстната отдаденост, която влагаме в работата и в живота си. Този компонент е изцяло в наша власт, зависи от самодисциплината и вложената енергия. Усилията и способностите може да се измерят по скалата от 1 до 100. Тъй като компонентите се умножават помежду си, човек с по-големи способности, който не полага особени усилия, ще постигне по-ниски резултати от онзи, на когото му липсва дарба, но компенсира със старание и упорство.

От всички компоненти обаче, най-определящо е отношението. Само то може да се измери в стойности от -100 до + 100. Дори да имаме вродени способности и да полагаме усилия да постигнем дадена цел, ако отношението ни е негативно, то и резултатите ще са отрицателни. Отношението е ключовият фактор, който определя дали ще успеем или ще се провалим в преследването на целта. Ако имаме правилно отношение към работата и живота си, т.е., ако сме изпълнени с оптимизъм, вяра, благодарност, добра воля, усърдие, внимание и отдаденост, тогава няма как да не сполучим. 

Когато сме искрени в намеренията си и полагаме всички усилия да постигнем желаната цел, то тогава и самата Вселена ни помага. Според автора на тази книга, всички можем да черпим от един по-висш източник на мъдрост, сила и енергия, но само онези, които са фокусирали своите усилия в правилната посока и дават най-доброто от себе си, ще постигнат успех. Всъщност те дори ще постигнат резултати, които далеч ще надхвърлят собствените им очаквания.

Като един от най-успешните бизнесмени в Япония, Казуо Инамори е открил, че както в живота, така и в бизнеса, най-важното е да се ръководим от определени духовни и морални принципи. Най-простичките етични норми, с които сме отраснали, като: не лъжи; не вреди на никого; не бъди алчен или себичен, са доказали своята  меродавност в дългосрочен план. 

Много талантливи и способни хора не успяват в живота, защото интелектуалните им качества не са подкрепени от морални устои. Ръководени от егоистични мотиви, самозабравили се от чувството си за превъзходство над останалите, мнозина изгубват правилната посока и усещането за добре изживян живот.

Успехът принадлежи на упоритите: ако не се отказваш, ако непрестанно търсиш нови и различни начини да постигнеш желаната цел, ако вярваш в себе си и в това, което правиш, със сигурност ще успееш. Много хора не влагат сърце в работата си, не търсят начини да стават по-добри, да се развиват, а след това се оплакват, че не постигат добри резултати.

Ако гледаме на работата си като на необходимо зло, като средство за изкарване прехраната, няма как да постигнем големи успехи. От друга страна, вложим ли хъс, воля и сърце в начинанията си, ще постигнем не само външен успех, но и вътрешно удовлетворение, защото именно работата може да ни даде чувството за посока, за висша цел.

"Компас към успеха"  е истински хит, с продажби над 2 милиона екземпляра. Книгата е интересна и вдъхновяваща, написана е на достъпен език, а предложените духовни и морални принципи са общочовешки. 

Самият Казуо Инамори е един от най-успешните японски бизнесмени и прочут филантроп. Започнал като бедно момче с инженерна диплома, той изгражда международна корпорация с активи за милиарди. Така доказва на практика, че е възможно да следваш морални принципи и пак да постигнеш успех в бизнеса.

 „Ако никога не се предавате, успехът ви е гарантиран“ - Казуо Инамори

Биография и факти за автора

Казуо Инамори Казуо Инамори – будистът-милиардер 

„Ако ме попитате:  Каква е твоята цел в живота?, без колебание ще ви отговоря, че дойдох тук, за да стана по-добър човек.“ - Казуо Инамори  

Казуо Инамори  е роден на 30 януари 1932 г. в Кагошима, Япония. 

Започнал като бедно момче, с инженерна диплома от не особено престижен университет, Казуо Инамори изгражда международна корпорация с активи за милиарди. Той е не само прозорлив и успешен бизнесмен, но и много уважаван филантроп и визионер. 

Практикуващ будист, Инамори се опитва да покаже, че е възможно да постигнеш успех в живота и бизнеса, ако се ръководиш от морални и духовни принципи и имаш високи идеали. Носител е на множество международни награди за приноса си в развитието на технологиите, културата  и комуникациите, както и за налагане на високи духовни принципи в бизнеса. 

Инамори е учредител на една от най-престижните международни награди - Киото, сравнима с Нобеловата, за изключителни постижения в областта на технологиите, философията, науката и културата. 

Казуо Инамори е носител на наградата „Предприемач на света“ 2009 г. - една от най-престижните международни награди, под егидата на президента на Франция. Наградата се връчва за „постиженията му като предприемач с основаването на Kyosera и KDDI, неговата ангажираност към обществото чрез благотворителните си фондации и чрез посланията си в обществената сфера. Всичко това го прави модел за подражание, достоен да бъде гласът на предприемачеството по света. 

„Ако никога не се предавате, успехът ви е гарантиран“ - Казуо Инамори

 Собствените си принципи за пътя към успешната реализация, които Казуо Инамори е описал в книгата "Компас към успеха", я превръщат в истински хит, с продажби от над 2 милиона екземпляра. 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.