Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Кой съм аз? И колко сме?

Рихард Давид Прехт

В книгата ще откриете отговори на въпросите: Какво можем да знаем? Що е истина? Има ли Бог? Какво представляват чувствата, подсъзнанието, паметта? Какво сме длъжни да правим? Морални ли са абортите? А евтаназията? Имаме ли право да клонираме хора? Какво е любовта? Що е свобода? Може ли щастието да бъде научено? И най-вече: Какъв е смисълът на човешкия живот? Целта на автора не е да дава готови отговори и рецепти. Не, той не ни отнема възможността и удоволствието да мислим сами.

  • Корица: Мека
  • Страници: 352
  • Тегло: 0.390 кг
  • Издадена: 2012 г
  • Издателство: Хермес
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,95 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

В книгата ще откриете отговори на въпросите:

   - Какво можем да знаем?

   - Що е истина?

   - Има ли Бог?

   - Какво представляват чувствата, подсъзнанието, паметта?

   - Какво сме длъжни да правим?

   - Морални ли са абортите?

   - А евтаназията?

   - Имаме ли право да клонираме хора?

   - Какво е любовта?

   - Що е свобода?

   - Може ли щастието да бъде научено?

   - И най-вече: Какъв е смисълът на човешкия живот?

Това са само част от въпросите, които поставя Прехт в своята необикновена книга. В търсене на смисъла авторът хвърля многобройни мостове между самотните острови на отделните науки: философия и (невро)биология, медицина и психология, етика и социология. Целта на автора не е да дава готови отговори и рецепти. Не, той не ни отнема възможността и удоволствието да мислим сами. Защото, както пише и самият Прехт: Да можеш да задаваш въпроси е способност, от която човек не трябва никога да се отказва. Защото ученето и забавлението са тайната на един удовлетворяващ живот. Ученето без забавление ни ограбва, а забавлението без учене води до затъпяване. Затова останете любознателни, реализирайте добрите си идеи и запълвайте дните си с живот, а не живота си с дни.

Какво по-хубаво от това да водим по-осъзнат живот и както съветва Ницше, да се превърнем в „поети на собствения си живот“! Наистина понякога пътят също представлява хубава цел, особено ако се състои от преплитащи се пътеки, водещи към нас самите.

"Прехт синтезира философски гледни точки по теми като морала, щастието и душата с прозрения от биологията и неврологията. Неговото въведение във философията е много информативно и забавно четиво." - Паблишърс Уикли

"За рамка на своята книга Прехт използва фундаменталните въпроси на Кант: „Какво мога да зная? Какво съм длъжен да правя? На какво смея да се надявам?“. Отговори ли си човек на тези въпроси, ще е открил тайната на живота. Сериозните читатели навсякъде по света ще приветстват подобна книга, в която философията не е отживяла наука, а отговаря на наболелите въпроси на съвременния човек." - Буклист

"Тази книга не просто обогатява читателя, но и го забавлява. Може да се консумира като студена бира в горещ августовски ден." - Шпигел

"Блестящо гмуркане в океана от човешко познание." - Версион Фемина

Биография и факти за автора

Рихард Давид ПрехтРихард Давид Прехт е роден през 1964 г. в Солинген, Германия. Отгледан е в необикновено семейство с пет деца, две от които виетнамчета, осиновени от родителите му в знак на протест срещу войната във Виетнам. Децата отрастват в интелектуална и идеалистична среда: бащата е промишлен дизайнер, който хранел особена любов към книгите и събрал внушителна лична библиотека. Майката е посветила огромна част от времето си на благотворителни каузи, насочени най-вече към децата.

 

Рихард Прехт е завършил философия, германистика и история на изкуството в Университета в Кьолн и е работил като научен асистент в същия университет. Главно обаче се е издържал от журналистика: водил е радиопредавания, писал е за медиите (включително и за списание „Шпигел“). В момента основното му занимание е писателска дейност. Живее в Люксембург и Кьолн със съпругата си, телевизионната водеща Каролин Март, и с четирите си деца.

 

 След издаването на книгата му „Кой съм аз? И колко сме?“ през 2007 г., която го прави невероятно популярен в целия немскоезичен свят, той става редовен и изключително търсен гост в много токшоута по немските телевизии. Прехт не се страхува да изрази отношение по всякакви обществено актуални въпроси. С простия си и еднозначен изказ той може да постави натясно дори политици от най-висш ранг. Следват книгата „Любовта – едно неорганизирано чувство“ – 2008 г., и най-новата му книга – „Изкуството да не бъдеш егоист“ (обратното на „Изкуството да бъдеш егоист“ на Йозеф Киршнер).

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.