Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ДНИ НА КНИГАТА В ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО! - 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВОТО!
"ЕДИН ДЕН ПРОЧЕТОХ КНИГА И ЦЕЛИЯТ МИ ЖИВОТ СЕ ПРОМЕНИ." ОРХАН ПАМУК

Промоцията е валидна от 17 до 30 април 2018 г.!

 

 

Когнитивна психология

Робърт Дж. Стърнбърг

Когнитивна психология“ балансира достъпен начин на писане, практически приложения и изследователско майсторство, вплитайки биологията в целия текст. Отчитайки, че човешкото познание се е развивало през вековете като средство за адаптиране към средата, Робърт Дж. Стърнбърг изследва основите на когнитивната психология чрез разглеждане на когнитивната невронаука, вниманието и съзнанието, възприятието, паметта, представянето на познанието, езика, решаването на проблеми и творчеството, вземането на решения и разсъжденията, познавателното развитие и интелигентността. Стърнбърг осигурява най-всеобхватното разглеждане в сравнение с всички написани досега учебници по когнитивна психология. Подходът на книгата „от лабораторията към живота“ уместно представя теорията и лабораторните и полевите изследвания, като същевременно непрекъснато подчертава приложенията във всекидневието.

 

Наличност: Да

49,00 лв.

 

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Характеристики на текста

• Рубриката „В лабораторията на...“ представя водещи когнитивни психолози, които описват изследванията със собствени думи. Във всяка глава има по един пример на „В лабораторията на...“.

• Рубриката „Изследване на когнитивната психология“ представя бърз мини-експеримент или задача, които студентът може да изпълни във връзка със съдържанието на главата.

• Рубриката „Практически приложения на когнитивната психология“ представя описания как съдържанието на главата е приложимо към реалния свят.

• Всяка глава завършва с обобщението „Ключови теми“, както и с по-пълно обобщение, което е организирано като отговори на учебните цели от началото на главата. В края на всяка глава има „Въпроси за размисъл“, ключови термини и литература за конкретни „КогЛаб“ експерименти.

Биография и факти за автора

Робърт Дж. Стърнбърг е декан на Училището по изкуства и науки, професор по психология и нещатен професор по педагогика в университета „Тафтс“. Преди това той е IBM професор по психология и педагогика в Катедрата по психология на Йейлския университет. Получава докторската си степен от Стенфордския университет през 1975 г., а бакалавърската си степен с почести, Phi Beta Kappa – от Йейлския университет през 1972 г. Има 10 почетни доктората. Стърнбърг е автор на над 1200 статии, глави и книги, негови стипендии и изследвания са подкрепени с 20 милиона долара. Централният фокус на изследванията му са интелигентността и познавателното развитие . Стърнбърг е член на Американската академия за изкуства и науки, на Американската асоциация за напредък на науката, Американската психологическа асоциация (в 12 отдела) и на Американското психологическо общество.

Стърнбърг е печелил редица награди от APA, AERA, APS и други организации. Той е бил президент на Американската психологическа асоциация, както и на Отделите по обща психология, педагогическа психология, психология и изкуствата, и теоретична и философска психология на Американската психологическа асоциация и е бил редактор на списанията Psychological Bulletin и Contemporary Psychology. Най-известен е със своята теория за успешната интелигентност , инвестиционната теория за творчеството (разработена заедно с Тод Лъбарт), теорията за умственото самоуправление, балансната теория за мъдростта и „триъгълната теория“ за любовта, както и с теорията си за любовта като разказ. Стърнбърг участва в управителния съвет на Асоциацията на американските колежи и университети.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: