Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Когато любовта срещне страха

Дейвид Ричо

Всички се страхуваме ежедневно. Страхът понякога ни кара, а друг път ни спира да започнем нещо или да го прекратим. Страхът ни убеждава да не поемаме рискове, т.е. да не действаме смело и творчески. В тази книга не се говори за това как да престанем да изпитваме страх, а как да го изпитваме безопасно. Тъй като никой не може да живее съвсем без страх, по-добре да се научим да разбираме това чувство – как то ни пречи, ограничава и спира, как ни служи и как да го надскочим, тъй че да не може нито да ни мотивира, нито да ни спира.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

12,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Страхът съпътства всекидневно повечето хора. Той е в основата на всичко, което човек върши – решенията, които (не) взима, рисковете които (не) поема, действията, които (не) извършва, думите, които (не) казва.

В книгата „Когато любовта срещне страха“ (Как да сме едновременно чувствителни и силни) американският психотерапевт и преподавател д-р Дейвид Ричо обяснява как да изпитваме страх безопасно. Авторът смята, че хората не могат да живеят без да изпитват дори и малко чувство на страх. Затова за всеки е полезно да се научи да разбира колко много пречи това чувство, спиращо и ограничаващо човека ежедневно.

Ричо показва как можем да надскочим страха си по начин, по който да не може нито да ни (де)мотивира, нито да ни поставя граници. Ученият уточнява разликата между нездравия страх и уместния страх, разглеждайки обстойно невротичния (парализиращ) страх – стресовата възбуда, на чиято почва процъфтява егото. В изданието е широко застъпена и темата за компулсивността, за това как поддържаме състоянието на уплаха, съпротивата ни, защитните ни механизми, паническите реакции и връзката между страха и любовта, тъй като страхът – според Ричо – е единствената преграда пред любовта.

„Когато любовта срещне страха“ е полезен наръчник за всеки, който се страхува, че околните не го обичат достатъчно или пък показват любовта си по особено натрапчив начин; че не може да се сближи с някого и да се почувства оценен; че отива прекалено или пък недостатъчно далеч в любовта; че не може да сложи край на тягостните си взаимоотношения с някого; дори че няма от какво да се страхува... Ричо излага тезата, че страхът невинаги е негативно явление. Болката и страховете могат да ни накарат да променим нещо в своя живот, поемайки по различен, по-добър път.

„Понякога страхът, който изпитвате преди нова задача или при труден преход, може да се уподоби на изпитанието за инициация, през което преминава всеки герой. В края на краищата какво е героят – това е човек, който е преживял болката и тя го е променила.“ - коментира авторът.

Ричо е познат на българския читател с книгата „Наръчник за съзряване“, в която той показва как да култивираме силното его на възрастния човек и да го надраснем с цел изява на духовната страна на Аз-а.

 

pdfМоже да разгледате откъс от книгата в pdf формат 

 

Биография и факти за автора

Дейвид РичоД-р Дейвид Ричо е психотерапвет, преподавател, лектор и писател, който работи в Санта Барбара и Сан Франциско, Калифорния.

В работата си той съчетава аналитичната психология с митични и поетични перспективи с идеята да интегрира психологическото и духовното. Неговите книги и семинари също така обръщат внимание и на будистките практики.

Ричо е познат на българския читател с книгата „Наръчник за съзряване“, в която той показва как да култивираме силното его на възрастния човек и да го надраснем с цел изява на духовната страна на Аз-а.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.