Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

"Хората губят малките радости в преследване на голямото щастие, а то е скрито именно в тях." Пърл Бък

Една книга извън времето и модата, изпълнена с невероятна енергия. Прости истини, които попадат право в сърцето...

Промоцията продължава до 31 юли 2020 г. при поръчка онлайн!

Кодът на младостта

Мерелин Даймънд, Д-р Доналд “Рок” Шнел

Погледнете се в огледалото. Струва ли ви се, че сте недохранени?

Вероятно не, но помнете, че дори да имате бирено коремче, пухкава талия или няколко килограма отгоре, може да страдате от недохранване. Да, точно така! Възможно е да имате денонощен достъп до изобилие от храна и въпреки това тялото ви да гладува.

Ден след ден вие се изправяте пред избора да поддържате и възстановявате организма си или да се саморазрушавате. Ако редовно пропускате хранения, консумирате полуфабрикати или вярвате, че може да се живее на сок и салата, бъдете сигурни, че определено сте поели по пътя на саморазрушението.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

18,00 лв.

 

Истината за волята ще ви накара да забравите всичко, което сте си мислили, че знаете за нея...

Промоцията продължава до 31 юли 2020 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Кодът на младостта ще ви научи на неща, които не сте чували преди. Вярвате или не, месото и яйцата допринасят за устойчивостта на имунната система и плодовитостта, а маслото е важно както за ефективното изгаряне на мазнините, така и за добрия секс.

Това съвсем не е всичко! Какво ще кажете за упражнения, състоящи се от 6-секундни мускулни контракции, които можете да правите навсякъде и по всяко време, и които ще стегнат тялото ви и ще увеличат физическата ви сила с цели 20 процента само за 4 седмици?

Ще узнаете всичко за храните и хранителните добавки, което вашият лекар не знае или не иска да ви каже.

Биография и факти за автора

Мерилин Даймънд е съавтор на добилата световна популярност книга Сила за живот, публикувана за първи път през 1985, посветена на ползите от разделното хранене и консумацията на големи количества сурови плодове и зеленчуци.

До навършването на петдесетата си година Мерилин поддържа стриктна веган диета, слаба фигура и фанатични убеждения по отношение на спорта и храненето, но по пътя към шестдесетте осъзнава, че причина за физическия дискомфорт и мускулната атрофия, с които трябва да се бори, са именно лишеният й от протеини хранителен режим и прекомерните физически натоварвания.

Сега въпреки менюто й, включващо стекове, яйца и сметана в кафето, 70-годишната Мерилин изглежда завидно.

Заедно с експерта в областта на хранителните и спортни терапии Доналд Шнел (д-р Рок), неин партньор в разработването на революционната програма за пълноценен живот без диети и усилия, Мерилин се завръща, за да сподели личната си тайна за активна и атрактивна младост без граници.

Д-р Доналд „Рок“ Шнел е автор на много книги и онлайн курсове.

Доктор по клинична хипнотерапия, в продължение на десетилетия той изнася лекции по целия свят, посветени на личностната реализация и подмладяващите терапии.

Откъс от книгата

Обществен враг номер едно: Синдромът на хранителния дефицит

Масово недохранване в икономически развитите страни?

Ако човек не се храни в продължение на няколко седмици, ще умре от глад. Ако получава минимални количества храна, няма да умре от глад, но организмът му постепенно ще започне да се разпада. В САЩ например храната е в изобилие, но по-голямата част от нея

е изкуствена – преди да стигне до консуматорите, тя е била обработвана с клетъчни и невротоксични химикали, бои и консерванти, била е облъчвана и фракционирана, била е пръскана с пестициди, фунгициди и хербициди, била е транспортирана и складирана при всякакви температурни условия в продължение на дълги периоди от време, била е генетично модифицирана.

Технически погледнато, американците не са гладуваща нация, но истината е, че въпреки солидното количество калории в менюто им, те не приемат достатъчно истински хранителни вещества. Досущ като птици, които се опитват да летят със счупени криле, ние кретаме напред ден след ден и се примиряваме с безброй болежки и симптоми, защото ни е внушено, че те са нормална и неизбежна част от процеса на стареене.

Ако усещате хроничен отлив на енергия, най-вероятно страдате от дефицит на хранителни вещества. Ако често страдате от главоболие или общо физическо неразположение, които ви пречат да разгърнете пълния си физически потенциал, това може би също се дължи на начина ви на хранене.

„Колкото и да е парадоксално, американците страдат все по-сериозно от затлъстяване и в същото време – от хранителни дефицити... Ако се храните предимно с полуфабрикати, както повечето американци, тогава със сигурност ще се разболеете от характерния за моряците през седемнадесети век скорбут“, казва д-р Марк Хайман, автор на книгата „Решение за нивото на кръвната захар“.

Пълното изтощение на организма в резултат на недохранване е заболяване с много имена – скорбут, бери-бери, рахит, пелагра, квашиоркър. Това не са диагнози, които се поставят често в развитите страни, въпреки че лекарите трябва да ги включат в профилактичните си медицински тестове, защото например хранителният режим, в който преобладават зърнени храни и липсват протеини, почти сигурно води до една или друга форма на пелагра.

Тези, които консумират големи количества зърнени храни, продукти от житни култури, пуканки, чипс или готови зърнени закуски, са предразположени към пелагра.

Хранителните дефицити са чумата на нашето съвремие. „Цената, която една клетка плаща за недостига си на хранителни микровещества, е ДНК увреждания, рак и преждевременно стареене“, предупреждава д-р Брус Еймс от Университета Бъркли, Калифорния. Д-р Еймс е представител и говорител на кампанията за здравословен живот и профилактика на заболя-

ванията чрез хранителни терапии. Научната му работа, както и работата на много негови колеги показва, че ни заплашва световна епидемия от модерната форма на недохранване, която ние наричаме синдром на хранителния дефицит (СХД). Поглъщаме достатъчно храна, за да запълним стомасите си, но тя е нехранителна и ни разболява.

Според д-р Еймс бедната на хранителни вещества диета играе роля в развитието на почти всяко заболяване и най-вече на затлъстяване, сърдечна недостатъчност, диабет, рак, както и на значителен брой нервно-психични разстройства. Да се храним толкова, колкото да оцелеем до следващия ден, е стъпка към пълното изтощение на организма или Синдрома на хранителния дефицит.

Недостигът на основните хранителни вещества, необходими за доброто ви здраве, определено ще ви лиши от здраве. Възможно е дълго време да не проявявате критични симптоми, но бавно ще се движите в тази посока. Дори да нямате клинични оплаквания, ще се отдалечавате постепенно от върховата си физическа форма.

Високо кръвно налягане, хронична умора и неустойчивост на вирусни заболявания, наднормено тегло, поднормено тегло, тревожност, дефицит на внимание, упорити инфекции, преждевременни бръчки и посивели коси, болка и дискомфорт, липса на сексуално желание. Ако проявявате някой от изброените симптоми, дори да не сте клинично болни, несъмнено напредвате към синдрома на хранителния дефицит.

Докато сте на този етап от влошеното си физическо и умствено състояние, повечето лекари ще поклатят глава и няма да посочат конкретна причина за симптомите ви. Вероятно ще кажат, че е рано за поставяне на диагноза. Ще получите рецепта за лекарство, което временно да ви закрепи. Лекарство, което за момента ще отстрани проблемите ви, но тъй ка-

то лекарствата най-често вървят с дузина странични ефекти, рано или късно проблемите ще се върнат и ще доведат след себе си нови.

Голяма част от лекарите днес са неспособни да откриват и диагностицират хранителните дефицити. Образованието, което съвременните студенти по медицина получават, е предимно с фармацевтична насока – те се обучават да решават проблемите на пациентите си само с лекарства. Средностатистическият медицински ум не е трениран да разглежда недохранването като вероятна причина за заболяване при индивид, който се храни 2-3 или повече пъти дневно. Когато изследват кръвта ви, лекарите определят резултатите като положителни дори тогава, когато показателите са на долната граница или иначе казано, на крачка от синдрома на хранителния дефицит.

Истината е, че съвременната здравна система не позволява СХД да бъде навременно и правилно диагностициран. Голяма част от експертите в тази система явно нямат никаква представа за хранителните нужди на здравия организъм, ако съдим от автоматите за газирани напитки, сладкиши и зърнени десертни блокчета, разположени из болниците, клиниките и лекарските кабинети. Очевидно тези „експерти“ не са наясно с правилния избор на

здравословна храна, след като и днес можем да попаднем на болничен поднос, върху който има сода, вафла или кроасан, одобрени от лекуващия лекар.

В общество като нашето, наглед напреднало и благословено с изобилие от храна, причините за разрастващата се епидемия от хранителните дефицити са три:

1. Артефакти, представяни като храна;

2. Неaдекватни стойности на Препоръчителния дневен прием на хранителни вещества;

3. Цензура с цел материална изгода.

 

Храните ли се с артефакти?

 

През 1940 г. съвсем малък процент от храните, предлагани на пазара, са били предварително обработени. Днес този процент е 90. Обработените храни (полуфабрикатите) не са храни – те са артефакти. Полуфабрикатите са продукт на общество, принудено да се подчинява на интересите на хранителната индустрия дори в собствената си кухня. В продължение на

стотици хилядолетия хората са оцелявали благодарение на храните с естествен произход, на живите храни, расли сред природата и поглъщали дъжд, натурални вещества и слънце – това са месото, яйцата, рибата и растенията. В древността сме консумирали храната си минути или часове, след като сме се сдобивали с нея, тъй като е било невъзможно да я съхраняваме по-дълго. По-късно сме започнали да засаждаме част от храната си в земята, а друга част – да намираме в реките, пасбищата или горите.

Получавали сме храната си направо от източника. Поколение след поколение единствената храна за човешкия вид е била живата храна, храната от природата. Само допреди век не сме имали възможност да произвеждаме в изкуствени условия, да пакетираме, надписваме и складираме, да транспортираме и рекламираме храната си и върху всичко това да мотивираме избора си.

Хранителни артефакти или изкуствено създадени от човека храни са всички зърнени закуски, всички газирани напитки, сода и сокове в кутия, снаксове, чипс и бонбони, пакетирани хлябове и хлебни изделия, опаковани храни, десерти или напитки в консерви, върху които са изписани безкраен срок на годност и неразбираемо съдържание с букви и цифри.

Всяка храна, произведена от рафинирано зърно или захар, е артефакт. Всички видове заместители на маслото, маргарини и трансмазнини, всички пържени и дълбокозамразени храни, всички напитки, подсладени със захар или изкуствени подсладители, всички соеви и глутенови алтернативи (включително текстурираните растителни протеини), всички млечни продукти с ниска масленост и неживотински произход и особено обезмасленият протеин – всичко това са също артефакти.

Последният рекламен трик на хранителната индустрия – обезмаслените храни и продуктите с ниска масленост, представяни като много полезни за здравето ни – беше лансиран в началото на 90-те години на XX век. Малко по-късно, не без активното съдействие на медицинската общност, правителствените агенции и производителите на храни, случаите на затлъстяване се повишиха драстично и от близо 15 процента нараснаха до 33,8 процента. От 1960 г. до днес процентът на хората, страдащи от затлъстяване, почти се е удвоил.

Обезмаслените протеини са артефакт, защото са направени от човешка ръка и не се срещат никъде в природата. Протеините и мазнините са взаимосвързани хранителни вещества, характерни за пълноценните храни. Протеинът, лишен от мазнина, е индустриален продукт.

Върховото постижение на същата тази индустрия са генно модифицираните храни, при които неестествената структура започва на клетъчно ниво, а нейният най-масов и лесно разпознаваем продукт са бързите или готовите храни в пластмасови или стиропорени опаковки, в комплект с пластмасови лъжички, вилички и ножчета.

Сега вече е възможно да живеем, хранейки се само с артефакти. Една трета от всички калории в Америка се приемат извън дома и идват основно от преработени продукти, които консумираме в преработени съдове с помощта на преработени прибори. Нямаме никаква представа какво се съдържа в храната ни, а после се чудим защо здравето ни се влошава.

Повечето ресторанти сервират претоплена храна, произведена от най-евтините преработени съставки, които могат да се открият на пазара. Водещата цел днес е храната да бъде възможно най-евтина и да носи възможно най-голяма печалба.

Ерата на хората, изхранващи се с артефакти, ще изуми бъдещите археолози. Те ще намират скелети с липсващи зъби, изкривен гръбнак, деформирани стъпала, разядени кости и стави. Ще търсят обяснение на токсичното съдържание на водите, отложено от стотиците хиляди тонове фармацевтични и химически отпадъци. Вероятно ще ни категоризират като Homo persecutis – лишени от свободна воля консуматори на артефакти, станали жертва на алчната си за печалба хранителна индустрия и допуснали една от най-безумните грешки на човечеството – да позволят храната им да бъде индустриализирана в името на смъртоносното фалшиво удобство.

Медиите ни убеждават, че „балансираната диета“ ще ни осигури всички хранителни вещества, необходими за превенция на болестите и за дълъг здрав живот, но нима е възможно да съществува балансиран хранителен режим при огромното количество хранителни артефакти, което ни залива? Истината е, че по-голяма част от населението на Земята трудно може да си позволи или осигури „балансирана диета“. При вегетарианците

например (подведени да вярват, че са направили най-здравословния избор) това е почти невъзможно, тъй като консумират основно преработена храна от неживотински произход.

Някои медицински експерти като д-р Еймс вярват, че спешно се налага преразглеждане на препоръчителните стойности за хранителен прием, както и повишаване на стойностите на дневния прием на витамини. В статия за Джърнъл ъф клиникал нютришън от април 2002 г. д-р Еймс и неговите колегите съобщават, че „около 50 генетични заболявания при хората, дължащи се на дефектни ензими, могат да бъдат успешно третирани или практически излекувани“ с помощта на терапия с прием на високи дози хранителни вещества, която е в състояние да възстанови дейността на дефектните ензими частично или изцяло.

Екип от лекари и изследователи, познат като Независима група за изследване на витамините отправя следната препоръка към американското правителство: „Текущите хранителни препоръки под формата на Препоръчителен дневен прием (ПДП), лансирани от правителството, не отговарят на най-новите постижения на диетологията... Количествата хранителни вещества, препоръчвани като минимално необходими за здравето, са крайно недостатъчни... Неадекватните дневни дози и неадекватният стандарт, според който те се определят, водят до масови хранителни дефицити, хронични заболявания и население, което въпреки наднорменото си тегло, е недохранено...

Покачването на стойностите на ПДП ще спаси живота и ще подобри здравето на много хора... Клиничните и субклиничните хранителни дефицити са между основните причини за най-сериозните здравословни проблеми на съвременното общество. Рак, сърдечно-съдови заболявания, умствени (нервнопсихични) разстройства и много други се появяват или влошават като пряко следствие от недостатъчен дневен прием на хранителни вещества. Съществуват научни доказателства в подкрепа на хранителните терапии, способни да предотвратят и лекуват тези болести...“

В заключение Независимата група заявява: „Хранителният стандарт, лансиран и поддържан от правителството в продължение на дълги години, е плод на невежество по отношение на правилното хранене. На хората им е било внушено да вярват, че е възможно да си набавят всички необходими хранителни вещества чрез „балансирана диета“ от преработена храна. Това не е вярно. Задължително условие за адекватния прием на витамини и минерали е диетата от непреработена пълноценна храна, в комбинация с информиран избор и прием на хранителни добавки“.

Съдържание

Предговор от д-р Ариел Софър

Послание от Мерилин Даймънд

Послание от д-р Рок

 

ЧАСТ I

Мълчаливите убийци

Глава 1 Обществен враг номер едно: Синдромът на хранителния дефицит

Глава 2 Обществен враг номер две: Синдромът на заседналия начин на живот

 

ЧАСТ II

 

Как да избегнете фаталните последствия от хранителния дефицит и заседналия начин на живот

Глава 3 Върнете си младостта

Глава 4 Изненадващият ефект на анаболните процеси върху хормоналната дейност

Глава 5 Изометрични упражнения

Глава 6 Изометричната програма

Глава 7 Ползата от хранителните добавки

Глава 8 Секси антиоксидантът

Глава 9 Незаменимата съставка на младостта

Глава 10 Витамините от група В – мозъчният стимулатор

Глава 11 Рисковете на йодния дефицит

Глава 12 Слънчево затъмнение: дефицитът на витамин D

 

ЧАСТ III

Анаболните храни

Глава 13 Наситените мазнини: От какво се страхувате толкова

Глава 14 Протеин: Основното гориво за анаболните процеси

Глава 15 Изненада! Излишъкът от въглехидрати предизвиква хранителен дефицит

Глава 16 Как да победим дракона, наречен диабет

 

ЧАСТ IV

Митовете, които ни убиват

Глава 17 Защо страхът от холестерола е опасен за здравето

Глава 18 Дори милиони долари не са в състояние да докажат холестеролно-липидната хипотеза

Глава 19 Прочутото изследване „Фрамингам“

 

ЧАСТ V

Сбогуване със захарта

Глава 20 Сладки изкушения

Глава 21 Нация в гликация

 

ЧАСТ VI

Храните, които поддържат младостта

Глава 22 Яйцата: Златният стандарт на протеините

Глава 23 Силата на млякото

Глава 24 Говеждото и другите видове червено месо

 

ЧАСТ VII

„Кодът на младостта“ ще промени живота ви

Глава 25 Нов хранителен режим

Глава 26 Кухненското оборудване и основните продукти, които ще ви бъдат необходими

Глава 27 Здравословни рецепти от нашата кухня

Глава 28 Изотонични упражнения

Глава 29 Изотоничната тренировка

Епилог

Благодарности

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.