Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

5 КНИГИ ЗА МАНИПУЛИРАЩИТЕ И МАНИПУЛИРАНИТЕ

Манипулирането е цяла наука, съставена от много и различни техники. Понякога човек дори не осъзнава как бива манипулиран или той самият го прави, без да го цели. Затова е важно да сме запознати с тази наука. Така ще се предпазваме от външно влияние, но и ще можем умело и целенасочено да влияем на другите хора, когато се налага.

За тази цел избрахме 5 книги, които разкриват различните лица на манипулацията:

 • Манипулаторите - разбиране и справяне с манипулативните хора

  Първата и естествена представа на всеки е, че манипулаторите са някъде отвън, те са кукловодите в сянка зад кулисите. В общия случай обаче манипулаторите не са чужди хора. Вашите деца – особено юношите – са истински експерти в това, няма да е изненадващо такъв да е и партньорът ви. Тази книга учи как да разпознавате хората, които съзнателно или не ви манипулират. Разкриват се някои от техниките, които използват манипулаторите, както и как да им противодействате. Ще откриете и кои са слабите ви места, които ви правят податливи на влияние, и как да поемете контрола в свои ръце.

   
  Научете повече
 • Манипулирайте, но правилно

  Убедително е изложена тезата за манипулацията като основен елемент на човешкото общуване. Макар да ни манипулират от деня на раждането, ние всеки ден се опитваме да манипулираме другите, като им въздействаме в свой интерес. Манипулативната игра има свои правила и всеки, който иска да осъществи себе си, трябва да ги овладее. Книгата е предизвикателство за всички, които не искат да бъдат пасивни жертви на манипулацията, а съзнателно и целенасочено да се утвърждават във всекидневното общуване. От нея ще научите кои са 8-те закона на въздействието върху хората и как да станете господар на съдбата си.

  • Корица: Мека
  • Страници: 240
  • Тегло: 0.190 кг
  • Издадена: 2011 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Йозеф Киршнер
   
  Научете повече
 • Емоционалното изнудване

  Емоционалното изнудване е могъща форма на манипулация, при която близките ни заплашват да ни накажат за това, че не постъпваме, както те искат. Те познават слабите ни места и най-дълбоките ни тайни и използват тази вътрешна информация, за да получат това, което искат - нашето подчинение. Книгата очертава конкретните стъпки, чрез които да се избавите от контрола на чужди потребности, хленчове и заплахи. Посочените практики и техники ще засилят взаимоотношенията и ще разчупят цикъла на изнудването веднъж завинаги.

   
  Научете повече