Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

За България с любов

Едва ли има човек, който не се изпълва с поне малко гордост, когато стане въпрос за славната историята на България, за вълшебната природа на страната ни, за древните народи, населявали земите ни, за магията на фолклора ни, за пъстротата и красотата, които ни обграждат навсякъде.

И въпреки че съвременната ни история е лишена от славни моменти, а приказната природа, автентичният фолклор и античните паметници са застрашени от изчезване, все още има с какво да се гордеем, какво ново да видим и узнаем, какво да вземем и най-важното – какво да дадем на родината ни.

Например може да прочетем повече за храбрите ни предци – да си припомним какво са смелост, доблест, чест, родолюбие, свободолюбие, изобретателност, воля.  Да предадем историите, повелите и добродетелите им на нашите деца, които ще пишат новата история на майка България. Ако ние не успеем да върнем величието на държавата ни, то можем да отгледаме поколение, което с любов и страст да го направи.

Може да пътуваме повече до малките селца, затънтените и незнайни места – да им вдъхнем живот, да зарадваме местните, защото за тях всеки гост създава празник. Ще видим, но и ще научим нещо ново за природата, историята, културата, за езика ни – а и за себе си. Връзката ни с родните земи ще стане по-силна, а живота ни по тях – по-красив, щастлив и осмислен.

Може да се задълбочим във флоклора ни – песните, танците, ритуалите, носиите, диалектите и какво ли още не. Ще се убедим колко културно богат, мъдър, весел и сръчен народ сме. А ако предадем на поне още 1 човек знанията, които придобием – ще допринесем за запазването на богатствата ни за следващите поколения.

За това и ние споделяме с вас една малка част от книги, посветени по един или друг начин на България и българското. Нека не позволяваме Велика България да остане част от миналото – нека съживим добрите примери от историята, нека опознаем богатствата, които притежаваме, защото това ще ни даде яснота – а яснотата е сила. Точно от сила се нуждаем, за да възвърнем славата на България и българския народ!

Не са открити продукти.