Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

ВЕЧНИТЕ КНИГИ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

5 продукт/а

на страница

 • Знаменитият идалго Дон Кихот де Ла Манча. Том 1

  Романът на Сервантес все още се счита за актуален. През различните епохи романът е бил тълкуван по различни начини. Например когато книгата излиза за първи път, читателите я възприемат като комична история. След Френската революция романът се разглежда по съвсем различен начин, етичният модел е обърнат — индивидът може би е прав, докато всъщност обществото греши. През 19-и век романът се счита за „журналистически“ коментар на общественото положение. Чак през 20 век става ясно, че „Дон Кихот“ е не само уникална морална творба, но и първият истински съвременен роман.

   
  Научете повече
 • Животът и приключенията на Робинзон Крузо

  Романът излиза за първи път през далечната 1719 г. в Англия, като до края на годината претърпява цели четири преиздания. Първоначалното заглавие на книгата e повечето описателно: „Животът и необикновените приключения на моряка Робинзон Крузо, родом от Йорк, прекарал 28 години на безлюден остров край бреговете на Америка близо до устието на великата река Ориноко, след като претърпява корабокрушение, в което загива целият екипаж и единствено той остава жив, заедно с разказ за по-нататъшното му необикновено избавление от пирати, описани от него самия.“ Смята се, че мястото, на което е попаднал измисленият герой в романа – любимецът на не едно и две поколения Робинзон Крузо – е карибският остров Тобаго, разположен близо до устието на южноамериканската река Ориноко. За прототип на самия Крузо пък е смятан шотландският моряк Александър Селкирк, който живял 4 години на самотен тихоокеански остров на име Мас а Тиера, преименуван през 1966 г. на Робинзон Крузо.

   
  Научете повече
 • Пътешествията на Гъливер

  Още с появата си през 1726 г. Пътешествията на Гъливер носи широка популярност на своя автор. Интригуващите истории в книгата – която търпи второ, допълнено издание през 1735 г. – са послужили за вдъхновение на множество телевизионни, филмови и музикални творци през годините, а този жаден за приключения пътешественик неизменно с широко отворени очи е любим герой на млади и стари по целия свят в продължение на векове. Не е малка заслугата и на неповторимия и крайно увлекателен сатиричен стил на автора. Суифт е предтеча на похвата фантастичен реализъм, за да осмее желанието на редица негови съвременници да пишат фантастични истории като реалистични или документални.

   
  Научете повече
 • Дороти и вълшебникът в страната на Оз

  „Дороти и вълшебникът в Страната на Оз” е продължение на „Магьосникът от Оз”, досега непревеждано и непубликувано в България.

  Прекрасните илюстрации са на Христо Кърджилов.

  Лиман Франк Баум (1856–1919) е създател на една от най-обичаните класически детски приказки „Вълшебникът от Оз“ (1900).

  До смъртта си написва още 13 книги за невероятните приключения на малкото момиченце Дороти и обитателите на приказната страна Оз.

   
  Научете повече
 • Капитан Немо

  Романът започва с описание на загадъчните срещи на кораби от различни националности със странен плуващ риф. След сблъсък с парахода „Шотландия“ се налага тезата, че става въпрос за гигантски нарвал — вид кит от полярните морета. Предприета е експедиция за залавянето му.

  Значението на романа може да се вижда не само за приключенската белетристика но и в борбата на идеи: "Този индиец живее в една страна на потисничеството. И всички потиснати хора, където и да живеят, са граждани на тази страна Индия, и затова като един потиснат човек аз до последния си дъх гордо ще казвам: 'Аз съм индиец!'

  • Корица: Твърда
  • Страници: 336
  • Тегло: 0.600 кг
  • Издадена: 8.10.2015 г.
  • Издателство: Изток-Запад
  • Виж още от Жул Верн
   
  Научете повече

5 продукт/а

на страница