Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Книгата на живота: Нова интерпретация на "наръчника" на Епиктет

Гай Хендрикс, Филип Джонкок

Нещастието идва от опитите ни да управляваме неща, върху които нямаме власт, а щастието – от правилното съсредоточаване на вниманието ни върху нещата, които можем да управляваме. Макар през вековете да са се появявали множество версии на този шедьовър, настоящето издание е насочено към нещо ново – към разбирането на цялостната личност въз основа на опита, така че читателят да може да почувства мъдростта й и да размишлява върху нея.

  • Корица: Мека
  • Страници: 107
  • Тегло: 0.200 кг
  • Издадена: 2007 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Епиктет
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

8,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Стоическият философ и мъдрец Епиктет е живял в периода от 50-та до 120-та година сл. Хр. Роден е във Фригия, вероятно в град Хиераполис (сега Памук кале в Турция) и е доведен в Рим като роб. Докато служи при Епафродит, освободен роб и секретар на Нерон, започва обучението си при Музоний Руф – най-известния стоически учител за времето си. Освободен по-късно от господаря си, Епиктет на свой ред започва да преподава стоицизъм. След един декрет на Домициан, вероятно през 94 г., с който от Рим биват прогонени всички философи, смятани за причинители на вълнения и врагове на държавата, Епиктет се преселва в Никополис, град в областта Епир в Северозападна Гърция. И там до смъртта си той обучава чрез думи и личен пример, с амбицията до подтикне духа на своите слушатели към благото, привличайки многобройни ученици, дошли да търсят мъдрост и открили чрез учението му нов начин на живот.

Сред основните представители на късния стоицизъм изпъкват един роб – Епиктет и един император – Марк Аврелий. Те вярват, че стремежът към мъдрост и добродетелност е достъпен за всички човешки същества и може да бъде осъществен независимо от външните обстоятелства, благодарение на разума.

Според Епиктет, мъдростта се постига чрез опит, а обучението – чрез примери. Самият той влиза в галерията от философи-образци на мъдростта, редом със Зенон, Диоген, Сократ, като онеправдания и куц роб, постигнал чрез философията свобода и равенство с боговете.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.