Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Книгата на живота: Нова интерпретация на "наръчника" на Епиктет

Гай Хендрикс, Филип Джонкок

Нещастието идва от опитите ни да управляваме неща, върху които нямаме власт, а щастието – от правилното съсредоточаване на вниманието ни върху нещата, които можем да управляваме. Макар през вековете да са се появявали множество версии на този шедьовър, настоящето издание е насочено към нещо ново – към разбирането на цялостната личност въз основа на опита, така че читателят да може да почувства мъдростта й и да размишлява върху нея.

  • Корица: Мека
  • Страници: 107
  • Тегло: 0.200 кг
  • Издадена: 2007 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Епиктет
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

8,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Стоическият философ и мъдрец Епиктет е живял в периода от 50-та до 120-та година сл. Хр. Роден е във Фригия, вероятно в град Хиераполис (сега Памук кале в Турция) и е доведен в Рим като роб. Докато служи при Епафродит, освободен роб и секретар на Нерон, започва обучението си при Музоний Руф – най-известния стоически учител за времето си. Освободен по-късно от господаря си, Епиктет на свой ред започва да преподава стоицизъм. След един декрет на Домициан, вероятно през 94 г., с който от Рим биват прогонени всички философи, смятани за причинители на вълнения и врагове на държавата, Епиктет се преселва в Никополис, град в областта Епир в Северозападна Гърция. И там до смъртта си той обучава чрез думи и личен пример, с амбицията до подтикне духа на своите слушатели към благото, привличайки многобройни ученици, дошли да търсят мъдрост и открили чрез учението му нов начин на живот.

Сред основните представители на късния стоицизъм изпъкват един роб – Епиктет и един император – Марк Аврелий. Те вярват, че стремежът към мъдрост и добродетелност е достъпен за всички човешки същества и може да бъде осъществен независимо от външните обстоятелства, благодарение на разума.

Според Епиктет, мъдростта се постига чрез опит, а обучението – чрез примери. Самият той влиза в галерията от философи-образци на мъдростта, редом със Зенон, Диоген, Сократ, като онеправдания и куц роб, постигнал чрез философията свобода и равенство с боговете.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.