Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Книга за пробуждане

Марк Непо

Това е книга на тайнствата. Тя ни води към изобилието от чудеса в ежедневието, към малките дарове, с които сме заобиколени. В нея ще откриете 365 послания и медитации - за всеки ден от годината. Вдъхновяващи истории и размисли, които ни помагат да събудим скритата сила на душата си и да открием своя път към радостта.

Авторът на тази книга е бил болен от рак. Преживяното го е разтърсило, принудило го е да преосмисли кое е важното в живота.

В прозренията на този мъдър, космополитен човек, който черпи от световната съкровищница от духовни традиции: будизъм и християнство, суфизъм и фолклор, можете да откриете отразени собствените си търсения, крушения и полети на духа.

  • Корица: Мека
  • Страници: 464
  • Тегло: 0.400 кг
  • Издадена: 2011 г
  • Издателство: Хермес
  • Виж още от Марк Непо
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,95 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Авторът ни кани да погледнем през неговите очи и сърце, за да се събудим за собствения си живот. Оцелял след изпитанието, Марк Непо е съхранил жаждата и мъдростта на умиращия, благодарен за възможността да посрещне всеки нов ден.

В прозренията на този мъдър, космополитен човек, който черпи от световната съкровищница от духовни традиции: будизъм и християнство, суфизъм и фолклор, можете да откриете отразени собствените си търсения, крушения и полети на духа. Той ще ви накара да се замислите върху приятелството и прошката, страха и вярата, изпитанията и благодатта, слабостта и величието на човека. Но най-вече ще ви припомни болката, чудото и мистерията на любовта.

Подгответе се за изненади. Животът може би е по-вълшебен, отколкото си представяте.

Откъс от книгата

В Индия разказват за един добър и хрисим човек, който всяка сутрин се молел в река Ганг. Веднъж след молитва забелязал отровен паяк, който се давел във водата. Човекът го взел в шепите си и го отнесъл на брега. В момента, в който го оставил на сушата, паякът го ухапал.

Но без сам да разбира как, молитвите му за света обезвредили отровата. На следващия ден се повторило същото.

Не ще и питане, на третия ден, щом мъжът нагазил до колене във водата, отново видял паяка, размахващ отчаяно крачета във водата. Когато понечил да го вдигне, паякът го попитал с човешки глас:

"Защо го правиш? Не виждаш ли, че всеки път те хапя?

А добрият човек отговорил: "Защото съм такъв!".

Има много причини да бъдем добри, но може би никоя не е толкова задължаваща, колкото духовния факт, че сме такива каквито сме. Просто така сме устроени. Паяците хапят. Вълците вият. Мравките градят планини, които никой не забелязва. А човешките същества се вдигат едно друго, когато паднат, независимо от последствията. Дори когато другият хапе.

Някои казват, че глупакът никога не се учи от собствените си грешки, но аз виждам в тази притча красотата на кокичето, което всяка пролет пробива снега и леда. Това е, което крепи света. Кокичетата нямат чувство за мисия и великодушие. Те не са нито алтруисти, нито саможертвени. Просто растат и красят света, защото са такива.

Що се отнася до нас, когато някой залитне, ние посягаме да го уловим. Когато любим човек заплаче, се опитваме да го утешим. Защо? Защото сме такива. Често съм протягал ръка с усещането, че допускам грешка. И се е случвало, също като мъжа в реката, да бъда ухапан. Но това няма значение - аз просто съм си такъв. Всички сме такива. Протегнатата ръка е по-важна от ухапването.

Истината е, че предпочитам да ме мислят за глупак пред това да не вярвам.

- Спомнете си случай, когато сте били добри без причина. Може да е нещо съвсем простичко - вдигнали сте нещо, което друг е изпуснал, или сте хвърлили трохи на птици. 

- Помислете за това, което тези постъпки са дали на вас самите. Усетихте ли да ви изпълва лекота? Почувствахте ли се по-енергични, по-млади, по-открити в сърцето си? 

- Потопете се в деня, без да полагате съзнателни усилия да бъдете добри. Запазете единствено нагласата, която ви позволява да сте наистина такива, каквито сте, и да правите това, което вътрешния глас ви подсказва.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.