Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО СЕПТЕМВРИЙСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Клетъчно пробуждане

Барбара Рен

Вие знаете как да излекувате себе си. Ако имате чувството, че не знаете, причината, е че токсичността е скрила посланието. 

Барбара Рен отговаря на много важни въпроси, свързани с човешкото здраве - причинно-следствената връзка за появата на болестите, защо сме в сегашното си състояние и как да активираме собствения си потенциал за излекуване. Тя ни учи как внимателно да позволим на тялото си да се освободи от ненужното, а след това идва и изцелението.
 Клетъчното пробуждане е изцяло свързано със завръщането към онази част от вас, която знае как да реализира мечтаното здраве. 

"Ние имаме невероятно тяло, което неизменно се стреми да намери баланс и хармония. Нашият потенциал е много по-голям, отколкото можем да си представим, и е неразривно свързан със ставащото вътре в нас на клетъчно равнище. Всяка от трилионите клетки в изумителното човешко тяло притежава способността да задържа и използва светлината под формата на биофотони-субатомни частици светлина. Когато клетката бъде осветена, ДНК в тази клетка също се осветява, осигурявайки ни здраве и достъп до универсалната мъдрост в нейната матрица.“

  • Корица: Мека
  • Страници: 240
  • Тегло: 0.260 кг
  • Издадена: 2011 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Барбара Рен
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

15,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Живеем в напрегнато и депресивно време. Страхът за оцеляване, напрежението и стресът, на които сме подложени, са в основата на здравословните ни проблеми. Но не е възможно в днешното динамично ежедневие да се разминем с тях.

Барбара Рен отговаря на много важни въпроси, свързани с човешкото здраве - причинно-следствената връзка за появата на болестите, защо сме в сегашното си състояние и как да поемем контрола над собствения си лечебен процес и да активираме собствения си потенциал за излекуване.

Има ли възможност да запазим здравето си, или ако сме попаднали в капана на хроничните заболявания, как бихме могли да се измъкнем, при това трайно? Чували сме от деца, че сънят от 22 до 2 часа е най-важен за възстановяването на организма, но каква е причината за това? Какво е влиянието на Луната върху природата и човека. Какви сигнали получава тялото при пролетното и есенното равноденствие? Какво се случва с енергиите в тялото при смяната на сезоните? На какво се крепи балансът в човешкото тяло и наистина ли ваксините, поставени в ранна детска възраст, правят тялото податливо на заболявания?

Барбара Рен споделя едно ново виждане за човешкото тяло, като свързва болестта и нейното преодоляване с телесните процеси и механизми, протичащи с участие на светлината на клетъчно ниво. 
Дългогодишният й опит потвърждава възможността на всеки от нас да се излекува, като възстанови контакта с истинската си същност, която му е отредила природата.


Методът за клетъчно пробуждане на Барбара Рен е насочен към задълбочаване на връзката между вътрешната същност на човека и способността му за самоизцеление, дадена на всеки от нас по рождение.
 Етапите на лечението целят да възстановят нашата цялостност и да отворят енергийните пътища в тялото, водещи към неговата вътрешна мъдрост, наследена от единството ни с мъдростта на Вселената.


„Изцелението се осъществява отгоре надолу, отвътре навън, от по-важните органи към по-маловажните и в ред, обратен на появата на болестта. Истинският лечебен процес е обратен на начина, по който болестта се е проявила. За щастие, обратното пътуване към здравето обикновено се осъществява много по-бързо, отколкото пътуването към болестта.“

Вие знаете как да излекувате себе си. Ако имате чувството, че не знаете, причината, е че токсичността е скрила посланието. Барбара ни учи как внимателно да позволим на тялото си да се освободи от ненужното, а след това идва и изцелението.
 Клетъчното пробуждане е изцяло свързано със завръщането към онази част от вас, която знае как да реализира мечтаното от вас здраве, мечтания от вас живот.

ЗАЩО КЛЕТЪЧНО ПРОБУЖДАНЕ

Книгата е написана с намерението да помогне на читателя, да разбули мистерията на здравето и да даде контрол над същността и развитието на човека. Всеки от нас е роден с вътрешно знание за същността и мисията си, но мнозина от нас са го забравили, защото животът ги е отклонил в друга посока. Въпреки това, всеки от нас носи пълната отговорност за съществуването си и наше задължение е да си припомним колко прекрасни и изумителни сме всъщност. Ние сме същества, които разцъфтяват от светлината и сме в състояние да я задържим в себе си и около всяка клетка в тялото. Това придава изцяло ново значение на идеята за просветлението и отваря ума ни за нови възможности.


Клетъчното пробуждане е начин да се научим да разбираме тялото си и да се свържем с вътрешната си мъдрост. Като постигнем това, ще се чувстваме добре, балансирани и в хармония на всички нива – от менталното до клетъчното.

Учили са ни, че ако искаме мъдрост и знание, трябва да търсим извън себе си, че жизненоважната информация е в библиотеките, в университетите и в умовете на другите. Но никога не са ни казвали, че можем да погледнем и навътре. Въпреки че през последните години много хора започнаха пътуване към себе си чрез медитация, йога и други практики, все още сме склонни да чакаме други да ни казват как да бъдем себе си. Всеки път обаче, когато потърсим мъдростта извън себе си, вместо наша, тя се превръща в нечия чужда мъдрост. В такъв случай не сме в състояние да дадем израз на собствената си неповторимост, на собствената си мъдрост в универсаланата картина. Престанем ли да се вглеждаме навътре и насочим ли поглед навън, това ни води до посредственост и стандартизация.
Отговорът на всеки въпрос, който бихте могли да зададете, е вътре във вас, във вашата изумителна същност.
Всички ние сме много повече, отколкото можем да си представим.
За да изявим себе си, ни трябва просто баланс и хармония.

„За 35 години практика аз усвоих широк кръг техники, които могат да се използват, за да подкрепят тялото в пътуването му към здравето. Тези техники осигуряват необходимите инструменти за осъществяване на оздравителната програма за много кратко време. Ако по някакъв начин тялото например е претоварено с токсини, това оказва незабавен ефект върху неговите функции, върху чувствата и мислите на човека. Подходящите техники помагат да се създадат движение и пространство и позволяват да облекчим товара на тялото и да освободим ума. Един от най-важните аспекти на работата ми с пациентите е снемането на анамнезата, защото по този начин се разбира историята на пациента. Ако се вгледаме в живота на човека, както и в здравето на родителите и предците му, започваме да виждаме как се е стигнало до настоящото положение. Тълкуването на историята на болестта често е откровение за пациентите. Щом разберете вашата история, ще можете да започнете да пишете нова – история на здравето, щастието и свободата. А когато сами пишете собствената си история, дори привидно непреодолими пречки могат да бъдат преодолени. Чудесата стават възможни, защото поемате контрола над собствената си реалност. Акцент в моята работа е обучението на пациентите, за да могат да разберат защо са в сегашното си състояние. Старая се да ги науча как да поемат контрола над собствения си лечебен процес.“ 

Вече никоя болест не е нелечима!

„Естественото състояние на човека е да бъде едно със Земята и с Вселената. Когато нашият микрокосмос, енергията на клетъчно ниво, е в хармония с макрокосмоса, няма нещо, което да не можем да постигнем. Само страхът може да ни попречи да направим онова, което наистина желаем.  Страхуваме се от бедността, от лошото здраве, от войната и тероризма и правителствата се грижат да не спираме да се страхуваме и ни убеждават, че те правят всичко възможно да ни спасят от това, от което се страхуваме. Може би е време да изберем да насочваме вниманието си към желаното, вместо към страха и нежеланото. Ако се научим да се освобождаваме от страха и да се научим да се свързваме с вътрешната си мъдрост, няма да има нещо, което не можем да направим.

Казват, че използваме само 10% от мозъка си, представете си какво бихме могли да постигнем, ако съумеем да осветлим и останалите 90%. Учейки се да реализираме своя потенциал, ние се превръщаме в нещо, което другите възприемат като ходещо чудо. Вече никоя болест не е нелечима, тъй като разбираме, че всяка болест е изцяло и недвусмислено лечима отвътре, без изключения! Вече не се страхуваме от бъдещето, тъй като вътрешно знаем, че сме господари на съдбата си.

С какво разполага човек, за да постигне баланс и хармобия?  

„Смята се, че някои неща са нелечими и непроменими и че трябва да се примирим и да приемем ситуациите, които не харесваме. Но убеждението е само мисъл, която се повтаря отново и отново в ума. Ако промениш начина си на мислене, променяш убежденията си, а онова, което е невъзможно в една система от убеждения, в друга става реалност. Природата ни осигурява всички необходими инструменти, за да постигнем баланс и хармония. Просто трябва да използваме тези инструменти. Ако искате да намерите баланс, ако искате здраве, трябва да поемете пълната отговорност за постигането му – това е единственият път към здравето.

Мнозина страдат от хронични заболявания и не са в състояние да постигнат трайна промяна, защото винаги се фокусират върху симптомите. Все едно да се втренчиш в проблемите, вместо да търсиш решение. Тялото е изумително. То притежава невероятна устойчивост и способност да се лекува, а умът е господарят. Когато умът се свърже истински с тялото, все едно светлина преминава през всяка клетка. Тялото става жизнено и цялостно. С всеки изминал ден то върви устойчиво към баланс и хармония.“

На какво се крепи балансът в човешкото тяло

"Ако сме учени, можем да си представим тялото като епруветка, в която протичат различни процеси. Условията, вътре в нея, ще бъдат от голямо значение за крайния резултат. Знаем, че промените в нивата на светлината, влажността, РН и температурата оказват огромно въздействие върху тялото.

Светлината е изключително важна, защото свързва всичко във Вселената, включително и всяка клетка в тялото. Затова наличието на светлина и способността на тялото да я складира и използва са от голямо значение, ако искаме да се свържем с нашата вътрешна мъдрост и да я излъчваме.

Хидратацията също е много важна. Когато тялото се обезводни, състоянието на всички клетъчни мембрани се променя. Аз наричам клетъчната мембрана „портиер“, тъй като тя надзирава всичко, което влиза и излиза от клетката. Промените на нивото на хидратация вътре в тялото означават промени в комуникацията между клетките.

Поддържането на правилен РН баланс в тялото, също е важно за доброто здраве. Много от ензимите в храносмилателната система се активират и дезактивират от промените на РН в храносмилателния тракт. Ако станем прекалено киселинни, ние буквално губим способността си да смиламе храната правилно, тъй като необходимите ензими не могат да бъдат активирани.

Всъщност ние сме леко алкални същества, но в продължение на един 24 часов цикъл настъпват промени и се налага да възстановяваме естественото си състояние. Главоболието и болките са някои от индикаторите за неправилен РН баланс. Когато сме прекалено киселинни, светогледът ни е помрачен и ограничен, което ни лишава от способността да живеем качествено.
Температурата също е много важна за баланса и благополучието Минералите играят жизненоважна роля във всички аспекти на човешката биохимия и липсата на определени минерали може да окаже драматично въздействие върху здравето."

По въпроса за имунизациите

"Често – вместо да предпазва индивида от заразяване с болестта, ваксината събужда дремещи дисбаланси, наследени от предци, чиито тела са боледували. Всички ние сме родени с предразположения, идващи от предците ни, и те също трябва да се вземат под внимание, за да разберем нашата неповторимост. На Запад е масова практика децата да бъдат ваксинирани с около 32 различни ваксини, преди да навършат две години. Внасянето на резонансите на 32 различни инфекции в тялото на дете, което осъществява важния преход от бебе към малчуган с всичките белези на развитието, едва ли е разумно.

Страхът е могъщ инструмент, що се отнася до света на ваксините. Ако вземете предвид, че нарастващият брой проблеми при децата като аутизъм и СДВХ (синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност) точно съответства на нарастващия брой ваксини, ще трябва да се запитате дали конвенционалното мислене за основните принципи на здравето е разумно."

Биография и факти за автора

Барбара РенБарбара Рен e световноизвестен натуропат, хомеопат и водещ специалист по нутрициология и здравословно хранене, с над четиридесетгодишен опит в областта на холистичната медицина, автор на бестселъра „Клетъчно пробуждане“. Основател и директор на Института по нутрициология в Лондон „The College of Natural Nutrition“, обучил едни от водещите специалисти в областта и с трансформиращи идеи, помогнали на хиляди хора да променят живота си.

Барбара е родена през 1939 г.  Първият й контакт с медицинската професия е на 18 години като студент и медицинска сестра е в престижната болница "Сейнт Мери“. През това време тя развива анорексия, която продължава да бъде проблем в продължение на много години. След това Барбара е работила в Юнивърсити Колидж Хоспитъл, Лондон, с пациенти с рак на щитовидната жлеза.

В следващите десет години тя създава семейство и ражда 4 деца. След раждането на четвъртото дете Барбара развива симптоми на МС - множествена склероза и почти се обездвижва. Медицината остава без отговори за здравословните й проблеми и така тя поема пълната отговорност за собственото си изцеление. Прочела е голяма част от предлаганата литература и е успяла да създаде своя собствена философия за изцелението.

Премества се в Девън, югозападна Англия, и участва в основаването на мрежа от клиники (Natural Health Network Clinic). Тя започва да практикува като диетолог в местната GP практика. От тези обвързаности Барбара още повече развива своята философия и започва да вижда цалостната картина – серията от връзки, а не изолирания случаи.

Истинското изпитание за философията на Барбара е да се излекува. Тя започва да прилага всичките си идеи в работата си и се впуска по пътя към възстановяването. Процесът е много успешен и нейното изцеление се явява кулминация на години предварителна работа, и всичко това, преди да роди петото си дете, на 43 години. По време на тази бременност Барбара е съосновател на Институт по диетология The College of Dietary Therapy, където тя започва да споделя своите идеи с учениците. Този колеж съществува от 1982 до 1989 и обучава много диетолози. От този момент нататък тя търси да сподели идеите си с различни групи и организации в цялата страна. Има публикувани няколко статии на нейната философия в националната преса.

Освен че изнася лекции, Барбара продължава да практикува. Търсят я пациенти, които са преминали без успех различни терапии и отчаяно се опитват да получат подобрение. Тя поставя акцент върху обучението на пациентите си, за да разберат защо те са в сегашното си състояние. Учи ги да поемат контрола над собствения си лечебен процес. Денят й, обхващащ управление на колежа, активна практика, и семейството с пет деца, доказва, че нейната философия наистина работи. 

„Ние имаме невероятно тяло, което неизменно се стреми да намери баланс и хармония. Нашият потенциал е много по-голям, отколкото можем да си представим, и е неразривно свързан със ставащото вътре в нас на клетъчно равнище. Всяка от трилионите клетки в изумителното човешко тяло притежава способността да задържа и използва светлината под формата на биофотони-субатомни частици светлина. Когато клетката бъде осветена, ДНК в тази клетка също се осветява, осигурявайки ни здраве и достъп до универсалната мъдрост в нейната матрица.“

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.