Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Кирил и Хипатия

Николай Петков

Или пък тези разкази идваха от някой, който не знаеше границите между истинското и неистовото, между чудното и чудовищното. От някакво митологическо същество, подобно на феникса, което ту мен измисляше, ту аз - него...

Николай Петков

 

Наличност: Да

12,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Николай Петков alias отец Николай от Дивдядово в Шуменско в някакъв смисъл не съчинява, макар да доразвива събитията, следвайки собствената им логика. Той разказва себе си, линиите на собствения си живот, станалото с него и в него. Факт е, че някои от историите му се случват след записването им, което той отбелязва, без прочее да изпада в особено удивление... В мрежата, тъкана от Николай, не се знаят границите между т.нар. „истинско” и приеманото за „неистово”, между „чудното” и „чудовищното”; още повече, че тези предели най-често просто ги няма. В тази мрежа „горните и долните граници на естественото и неестественото” така се доближават, че „ако бяха граници на кръвно налягане, отдавна щяха да се съберат в инфарктна прегръдка”. Опитът се оказва сложна и нееднозначна сфера.

Георги Каприев

Откъс от книгата

В една късна пролет, недалеч от Бургас, в старата част на красиво българско градче с коктейл се откриваше традиционният литературен фестивал. Хора от различни части на Европа и Америка трябваше чрез авторски разкази да покажат митологията, красотата и многообразието на своите национални литератури. Очакванията бяха невероятни. По-точно, бяха фантастични. Сякаш не торта, а самото небе щеше да бъде разрязано и всеки щеше да получи своето заслужено парче от него. Вече имаше традиция в началото на лятото това място да се превръща в българския Карлови Вари, а точно този литературен фестивал – може би защото беше юбилеен, бе съпътстван от необичайна тържественост и празничност. Не друг, а лично културният аташе на САЩ откри форума, като вдигна първата наздравица. Излишно е да уточнявам, че виното беше повече от елитно. Не една, а поне три фондации се бяха постарали най-добрите сортове от далечна Калифорния до близка Тракия да бъдат дискретният фон, върху който ще се открояват образите на участниците. Неслучайно казах думата „фон“, защото чрез нея исках да създам всеобщото убеждение, че всеки един от гостите на коктейла, дори със самото си присъствие, беше част от едно художествено произведение. В него всичко трябваше да бъде единно и цялостно, завършено и съвършено като канона на Поликлет. Точно по тази причина всички пиеха умно, бавно и спокойно. Добре знаеха, че всеки излишен жест, всяко рязко движение, всяка непремерена дума не просто се забелязваха, но и оставаха докрай ту безмълвни, ту твърде красноречиви обвинители.

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: