Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Кармичен мениджмънт

Геше Майкъл Роуч, Лама Кристи Макнали, Майкъл Гордън

Тази книга ви предоставя един съвсем нов подход към изпълнението на вашите задачи и проекти. Той няма нищо общо с онова, което сте чували или вече познавате, но действа… действа безотказно! Тя е продължение на една от най-популярните книги за бизнес "Шлифоващият диаманти”.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

10,00 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Каквото посееш, това и ще пожънеш в Бизнеса и в Живота си 

Кармичен мениджмънт” е отдавна чаканото продължение на „Шлифоващият диаманти” от Геше Майкъл Роуч – една от най-популярните книги за бизнес, преведена на повече от петнайсет езика, спечелила милиони читатели по цял свят. „Шлифоващият диаманти” ви запозна с възхода на една от най-успешните компании в историята на Ню Йорк, а „Кармичен мениджмънт” сега ще ви посочи пътя, по който вие сами можете да постигнете такъв успех. Изконните мъдрости, стигнали до нас от най-дълбока древност, които ще усвоите тук, са използвани от най-успешните глобални мениджъри и лидерите на новия свят. 

Вашият шеф сформира екип от дванайсет души и ви прави ръководител на проекта. Задачата ви е следната: да пуснете на пазара 100 000 бройки от новия продукт и да осъществите продажбата им в рамките на шест месеца.

Или пък съпругата ви е решила, че кухнята има нужда от ремонт, и ви отпуска един месец да го приключите.

Може и току-що да сте си поставили за цел да загубите пет лири до другия понеделник.

Стоте хиляди бройки може да са книги, пици или програмни продукти, продавани онлайн, без значение. Работата е там, че някакъв конкретен проект или задача трябва да се изпълни в определен срок. Ваша е отговорността да организирате нещата така, че това да стане в рамките на този срок.

Нека си го кажем без заобикалки, животът ни представлява един дълъг низ от задачи. И ние се нуждаем от знание за това как да ги изпълним по най-добрия начин; нужна ни е безпогрешна рецепта за постигане на сигурен успех. Финансов успех, естествено… нали за това става дума. Но в същото време искаме да сме успешни и като личности – да сме добродетелни, да сме щастливи, здрави психически и физически. А ако вършим нещата както трябва, ние помагаме на всички около нас и едновременно с това помагаме на целия свят.

Тази книжка ви предоставя един съвсем нов подход към изпълнението на вашите задачи и проекти. Той няма нищо общо с онова, което сте чували или вече познавате, но действа… действа безотказно! Пробвайте го. Трябва само да отделите един час от личното си време. Ние вярваме, че ако дадена идея е правилна, тя може да бъде обяснена само с няколко думи… тъй че останалото зависи от вас.

 

 Откъс от "Кармичен мениджмънт

Правило №1 ПРЕСТАНЕТЕ ДА ВЪРШИТЕ НЕЩА, КОИТО НЕ ВОДЯТ ДО ЖЕЛАНИЯ РЕЗУЛТАТ ДРЕВНА МЪДРОСТ

Всички провали произтичат от погрешно разбиране.

Колелото на живота, 500 пр.Хр. ИГРА НА ЗАЛАГАНИЯ

За малко да наречем тази част „Петдесет хиляди години издънки”.

Изчислено е, че тук на земята организирана човешка дейност се осъществява в продължение на близо петдесет хиляди години. Което ще рече, че още от онези времена хора са се опитвали да действат заедно, за да свършат някаква работа или да осъществят някакъв свой замисъл: придвижвали са огромни каменни блокове, за да изградят пирамидите, или са създали или осигурили 100 000 бройки от някакъв програмен продукт. Милиарди и милиарди задачи, важни и незначителни, дело на човешки ръце. Милиарди и милиарди сделки: „Ще ти дам този житен клас, ако ми преместиш онзи камък.” Всяко отделно действие целяло да доведе до нещо свършено. И всички те завършвали с провал. До едно. Стопроцентов провал. Но как така? Пирамидите си стоят и до днес; компютрите ползват програмни продукти. Само че я се вгледайте по-внимателно. Всеки, който е опитвал да започне някакъв бизнес, може да ви каже, че девет от десет нови делови начинания се провалят или замират в рамките на първите три години. Спокойно може да се заяви, стига цитатът от „Колелото на живота” да е правилен, че почти всички ние имаме погрешно разбиране за това как нещо трябва да се доведе до успешен край. А къде тогава остава успехът? Какво да кажем за разни там „Гугъл”, „Майкрософт”, „Уолмарт”? Ето, на това място нещата започват да стават интересни. Ще ни се наложи тук да дадем някакво определение за „успех”.

Какво означава „да успеем” в дадено начинание? Бихме казали, че постигаме успех, когато определена свършена работа или замисъл довеждат до планираните от нас резултати поради начина, по който сме изпълнили въпросната задача или проект. И това ни вкарва в залаганията. Странни сме ние - хората, населяващи земята през последните петдесет хиляди години. След всичкото това време все още не сме съвсем сигурни защо нещо работи. Колата ви ще запали ли днес, когато стане време да тръгвате за работа?

Ако сте честни пред себе си – а според първото правило в "Кармичен мениджмънт" вие трябва да сте напълно честни пред себе си – ще ви се наложи да отговорите: „Струва ми се, че ще запали.”. Защото ви е ясно, че не можете да отговорите: „Зная, че ще.” Дори колата ви да е била в изправност, когато сте изгасили двигателя предишната вечер, от личен опит знаете, че не можете да отвърнете „със сигурност”, като става въпрос за това дали ще работи на сутринта. И така ние непрекъснато си играем на залагания.

Целият ни живот е игра на рискове. Има някаква възможност, определен процент вероятност днес да умра в автомобилна катастрофа на път за работа. Има някаква вероятност днес да бъда уволнен дори и да се добера до работа. И също така има някаква вероятност, независимо какви решения взимам днес на работа, някои от тях да не успеят. И така ние сме едно тъжно човечество - тези последни 50 000 години.

Успехът в големия бизнес често е дефиниран не като какво се случва по начина, по който сме го очаквали, а по-скоро като колко „гъвкави” можем да бъдем: колко бързо можем да променим курса, когато нещата не вървят по начина, по който сме очаквали. Ние мислим, че мъдър е онзи, който знае, че нещата никога не се развиват през цялото време според очакванията ти, защото те просто не се - за когото и да било. Идеята е, че тези 50 000 години опитност доказват едно нещо. Ние все още не знаем как да направим нещата да се случват – ние дори още не знаем защо нещата се случват – защото ако знаехме, нямаше да съществува провал по света. Малцината успели биха ни казали как да направим така, че нещата да сработват всеки път – но дори те си играят на залагания. Дори и те не са сигурни дали колата им ще запали сутринта, или дали тяхното следващо голямо бизнес решение няма да е онова, което да ги съсипе. Успехи или провали, всички ние все още само си играем със съдбата, надявайки се на най-доброто.

Биография и факти за автора

Геше Майкъл Роуч Геше Майкъл Роуч е тибетски монах, бивш собственик на компания за търговия с диаманти, гуру и автор на духовна литература. Завършва университета Принстън с медал от президента Ричард Никсън. После заминава в Тибет и служи в манастир 25 години. Връща се в САЩ, създава и развива една от най-успешните диамантени компании „Андин Даймънд“. След 16 години я продава и написва първата си книга „Шлифоващият диаманти“ 

 

Геше Майкъл Роуч е първият американец, който получава титлата Геше или "Магистър по будизъм" от тибетски манастир.

 

Той е автор на бестселъра "Шлифоващият диаманти", който разказва как да създадем бизнес за 200 милиона долара и после да помогнем на бедните с печалбата. В момента Геше Майкъл е директор на Института на шлифоващия диаманти, като помага на хора от цял свят да успеят в бизнеса и личния си живот.

 

Историята как е развил успешен бизнес благодарение на прилагането на основните принципи на будизма се превръща в бестселър и му носи световна известност. Книгата е преведена на 20 езика. Следват седем негови книги на духовна тематика.

 

През 2003 г. Геше Майкъл заедно със свои приятели и ученици създава университета Даймънд Маунтин в Аризона, където хиляди хора се обучават безплатно в ценностите на будизма. Геше Майкъл инициира и подкрепя и проекти за подпомагане на тибетските бежанци и за спасяване на съкровищницата на тибетското културно-духовно наследство. Сред тях е и проектът за превод и дигитализиране на над 14 000 древни текста. Геше Майкъл е преводач от санскрит и тибетски. Той е консултант и член на управителния съвет на библиотеката на Американския конгрес, член на Руската академия на науките, д-р на тибетския университет Сера Мей.

 

Освен с "Шлифоващият диаманти", Майкъл Роуч е познат у нас и с книгите „Кармата на любовта“, „Градината“, „Източният път към Рая“, „Философията на Йога“, „Кармичен мениджмънт“.

 

 

Интервю с Геше Майкъл Роуч

 

Какво ви мотивира да станете Будистки монах? 
Две неща - моята майка умираше и имах проблеми с приятелката си, страданието се превърна в моя мотивация. Родителите ми бяха алкохолици и преминаха през тежък развод. Трудно ми беше да разбера, защо хора, от едно семейство, могат да се обърнат един срещу друг и защо, някой когото обичам, щеше да умре. След това спечелих стипендия да уча в Дхарамсала, Индия, там където е живял Негово светейшество Далай Лама, градът на Тибетското правителство в изгнание, където учих през следващите 22 години. Аз не се отрекох от християнството, всъщност все още съм християнин. Исках да разбера значението на живота, при условие че всеки трябва да остарее и да умре. 


Много хора преживяват същите страдания. Какво бихте казали на тези, които са се сблъскали с алкохолизма, загубили са любим човек или имат проблеми в семейството? Нещо, което би могло да им помогне да преминат през болката и страданието.
Най-ценното нещо, което научих от Будизма е, че всичко, което ни се случва и всичко което получаваме, е резултат от това как се държим с останалите. Първият етичен код на йога Сутра гласи, че ако се грижиш за другите, светът ти ще се промени и насилието в него ще изчезне. Алкохолизмът е вид насилие, лошата връзка също е вид насилие. 


Какво ще кажете за нерешителността, която проявяваме, когато се грижим за другите хора? Как е възможно, да имаш любящо и състрадателно сърце и да не го показваш? 
Просто казано, вие не можете да се грижите за другите, без да се погрижите за себе си. Голяма част от същността на йога е да се грижим за собствения си ум и тяло, за да можем впоследствие да се грижим за другите. Ако жертвате своето собствено здраве, за да служите на другите, това би бил провал. 


Във вашата книга "Тибетска книга за Йога”, при стила йога-сърце, дихателният цикъл започва с издишване последван от вдишване. Книгата казва, че когато се раждаме ние вдишваме, а когато умираме ние издишваме. Променяйки това дихателно течение ние оставяме смъртта настрани. Помогнете ми да разбера тази концепция. 
В Тибетските манастири не се позволява да се занимаваш с йога първите 25 години на обучението. Първоначално се изучават етическите норми на живота, когато разказвах на тибетските лами, че 20 милиона от американците се занимават с йога, те бяха шокирани. От друга страна те смятат, че това е голямо кармично съзряване. В манастирите, йогата в дългосрочен план се използва, за да се преодолее смъртта. Същността да се издишва първоначално, а после да се вдишва, е да се отвори централния канал, това цели да се измени вътрешното тяло и системата от чакри. Когато първо издишваме, а после вдишваме, концентрираме Прана в централния канал, това се нарича „предвестник”. Практиката Асана, започва с движение, което те кара първо да издишваш. Това е начин, с който вие пресмятате вдишванията, тибетските лами вярват, че това е огромно духовно съзряване. Основната цел в йога е да се помага на възможно повече хора по едно и също време. 


В сърдечната йога вие обръщате внимание на мисловния поток и изпращане на мисли за любов, състрадание и търпение към хора, които обичаме. Крайният резултат е чувство на удовлетвореност и състрадателно сърце. 
Да! Надявам се, че се получава така. 


В това упражнение вие визуализирате роза в сърцето си с диамант в средата. Трябва да вдишваш проблемите на твоя любим в диаманта и след това да го взривиш, така проблемите са унищожени. Това ме плаши, защото ако някой не е добър в тази техника, той всъщност би могъл да се нарани енергически. 
В манастира са много стриктни, към това да не задържаш в себе си чуждо страдание. Трябва да унищожиш всеки атом от тяхното страдание, чрез сърцебиене. Да, сигурно има момент на колебание или страх, когато вдишваш проблемите на друг човек . Трябва да взривиш диаманта на мига или той ще те нарани! 


Вегетарианец ли сте и какво бихте казали за яденето на месо и кармата? 
Да, вегетарианец съм от дълго време. Тибетските лами ядат месо предимно заради мястото, където живеят, там растителност не вирее. Що се отнася до кармата, може да изпитате карма от храната. Когато консумирате месо, което е добито с жестоки средства, съзнанието ви ще стане по-жестоко, ще имате повече жестоки мисли. Трябва да започнете от източника - от нещо толкова просто, каквото е храната, която ядете и вкарвате в тялото си. Главният смисъл на книгата е, че ако практикувате йога, но не сте мил с останалите, йогата няма да работи. Ако сте мил с другите, това ще виждате и във вашия свят. Ако нараните друг човек, това ще получите. 


Предлагате практикуването на йога, като алтернатива на наркотиците и алкохола. 
В Тибетските манастири полагаш клетва да не употребяваш алкохолни напитки. В древния Будистки текст, (на 3000 години), се казва не на ферментирали или химични интоксикации. Заведох майка си, когато умираше, да види Далай Лама, който й каза че ако иска да получи ефект на интоксикация, да практикува йога и медитация, да изучава етикета и да се грижи за другите хора. 


Разкажете за Просветителския Бизнес Институт, който създадохте.
ПБИ е отделен проект. Исках да спечеля пари за Тибетските бежанци, открих диамантна компания в Ню Йорк и я развих единствено върху духовните принципи. Чрез ПБИ ние обучаваме как да подобрите бизнеса си въз основа на духовните принципи. Йога или бизнес, това е едно и също нещо. Твоята Йога работи за твоето тяло само тогава, когато се грижиш за другите хора и бизнесът ти работи само тогава, когато се грижиш за останалите. Водейки бизнеса си чрез духовните принципи, вие ставате делови човек от висок клас. В книгата ми “Шлифоващият диаманти” подробно се обяснява всичко това. 


Звучи сякаш има огромна аудитория за това. 
Да, огромна. Всъщност, книгата е бестселър в няколко държави. 


Заключителни коментари на Геше Майкъл Роуч...
Всички имаме желания в живота си. На много примитивно ниво ние всички искаме да ядем, да правим секс, да сме успели, да ни обръщат внимание. На най-дълбоко ниво, ние искаме да се грижим за другите, Йога ни позволява да се свържем с този подтик. Другото нещо е да живеем по-скромно, така ще бъдем по-щастливи. Притежанието на повече неща е вредно, остава ни по-малко енергия да създаваме и да се грижим за другите - Кристи Макнали и аз живеем в колиба!

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.