Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Кандидатът

Хорхе Букай

Излезе дългоочакваната нова книга на най-четения автор в България – Хорхе Букай – „Кандидатът“. Тя е удостоена с престижната награда за роман на град Торевиеха за 2006 г. в размер на 500 000 долара.

„Кандидатът“ е изпълнен с напрежение психологически трилър, който се фокусира върху опасната игра на властимащите. На показ излиза способността на политиците да манипулират обикновените хора и да използват стремежите им за свобода и справедливост за лична облага. Тук Хорхе Букай се разкрива като безупречен разказвач и романист, способен да проникне в мотивите на човешкото поведение, както и да предложи една заплетена и завладяваща интрига. История, която има нужда не от читатели, а от съучастници.

  • Корица: Мека
  • Страници: 432
  • Тегло: 0.300 кг
  • Издадена: 5.11.2015 г
  • Издателство: Хермес
  • Виж още от Хорхе Букай
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,95 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

След няколко десетилетия на жестока диктатура в Сантамора генерал Куевас изненадващо насрочва демократични избори. Въодушевлението и радостта на населението бързо се превръщат в ужас и объркване заради поредицата от терористични атентати, отвличания и убийства. В последвалия хаос психиатърът Агустин Монтиляно, телевизионната репортерка Каролина Гихаро и приятелят им – лекарят Марио Фоси, ще се опитат да разберат кой дърпа конците на заговора. Конспирацията явно цели да унищожи единствената възможност на страната за демократично бъдеще. Разследването ще изложи живота им на опасност и ще ги накара да преразгледат приятелството, идеите и ценностите си.

„Кандидатът“ е изпълнен с напрежение психологически трилър, който се фокусира върху опасната игра на властимащите. На показ излиза способността на политиците да манипулират обикновените хора и да използват стремежите им за свобода и справедливост за лична облага. Тук Хорхе Букай се разкрива като безупречен разказвач и романист, способен да проникне в мотивите на човешкото поведение, както и да предложи една заплетена и завладяваща интрига. История, която има нужда не от читатели, а от съучастници.

Биография и факти за автора


Хорхе БукайАвтор на повече от 20 книги, преведени на над 30 езика, Хорхе Букай е един от най-четените писатели на нашето време. Книгите му са бестселъри в цяла Южна Америка и особено в Аржентина, Венесуела, Чили, Уругвай, както и в Мексико... Книгите му се радват на огромна популярност и в редица европейски държави: Испания, Германия, Русия, Гърция и др. Правата за книгите на Хорхе Букай са купени дори в Китай и Япония, където тиражите се измерват в стотици хиляди. В последните години, благодарение на ИК „Хермес“, и България се нареди сред страните, оценили подобаващо творбите на Хорхе Букай. 

Аржентинският писател е роден на 1 януари 1949 г. в скромно семейство във Флореста, недалеч от Буенос Айрес. Започва да работи едва тринайсетгодишен и минава през най-различни професии – от търговец до шофьор на такси, за да стане прочут автор, терапевт и преподавател.

През 1973 г. Хорхе Букай получава диплома по психиатрия към Медицинския университет в Буенос Айрес и специализира гещалттерапия в Аржентина, Чили и САЩ. След повече от 30 г. работа като психиатър и психотерапевт, той определя себе си като „професионален утешител“, а своите книги – като „терапевтични инструменти“. На въпроса как е станал толкова добър терапевт, Хорхе Букай отговаря, че не толкова образованието, а именно „школата на живота“ и разнообразните професии, които е сменил, са му дали способността да разбира така добре хората.

Макар самият Хорхе Букай да твърди, че не е писател в буквалния смисъл на думата, през 2006 г. книгата му „Кандидатът“ печели авторитетната испанска награда на град Торевиеха за най-добър роман на испански език. Тази награда е една от най-щедрите в света. Сумата, която получават победителите, се нарежда на трето място след Нобеловата награда за литература и испанската награда „Планета“. През 2014 г. политическият роман „Кандидатът“ се публикува за пръв път в Русия и става абсолютен хит. Мнозина откриват в него стряскащи паралели на кризата между Русия и Украйна. Може би защото темата за безхаберието, продажността и задкулисните игри на политическата върхушка е винаги актуална.

Книгите на Хорхе Букай са интересни, провокиращи и много мъдри. Според него цялата философия на живота се изразява в това да си отговорим на три простички въпроса: Кой съм аз? Накъде отивам? С кого? Успеем ли да го направим, ще сме открили пътя на щастието и личното удовлетворение. Самият Хорхе Букай никога не дава магически формули и предписания как да живеем живота си. Той разказва истории, които черпи както от живота, така и от антични митове, дзен мъдрости, притчи на суфите, народни приказки и басни. Тези истории могат да ни трогнат или да ни разсмеят, но най-вече ни карат да се замислим. А това е първата стъпка по пътя към себепознанието и личностното израстване. 

В произведенията си Хорхе Букай говори открито за наболелите проблеми на съвременния човек, търси първопричините им и предлага възможни решения. Част от темите, които засяга, са търсенето на смисъл, самоуважението, отношенията в двойката и семейните конфликти, преодоляването на скръбта, вината и депресията, нуждата от любов и самоутвърждаване, стремежът към самопознание и приемане. Със сина си Демиан, също терапевт и писател, Хорхе Букай пише книга в съавторство за сблъсъка между поколенията. 

За Хорхе Букай критиците отбелязват: „Този мъдър и несъмнено оптимистичен писател притежава явната способност да говори просто за сложни неща. Четенето на неговите книги може да се сравни с реално посещение при психотерапевт“.

Специално е отношението на Хорхе Букай към България. Към момента е гостувал у нас четири пъти, а предговорът към книгата му „Разказвай с мен“ е специално написан за българските читатели. Всеки път, когато идвам в България, сякаш се връщам у дома – твърди писателят. – Тук получих обичта на цял един народ, открих скъпи на сърцето ми приятели и се влюбих в музиката, храната и най-вече в сърдечността на българите. За мен е гордост да принадлежа към семейството на „Хермес“ и съм благодарен за начина, по който те се грижат за книгите ми и ги представят на читателите.

Днес Хорхе Букай е постоянно канен да ръководи множество семинари, курсове и научни конференции по цял свят, като междувременно се занимава и със социални проекти и писане. Разпределя времето си най-често между Аржентина, Испания и Мексико. Редактор е на популярното в Европа и Латинска Америка испанско списание „Здрав дух“, където сътрудничи и синът му.

Книгите на Хорхе Букай: „Нека ти разкажа“, „Приказки за размисъл“, „Да се обичаме с отворени очи“, „Трите въпроса“, „20 стъпки напред“, "Пътят на сълзите", "Разказвай с мен", "Пътят на срещата", "Да продължа без теб", "Пътят на самозависимостта" и др., са извор за себепознание и вдъхновение за милиони читатели по цял свят. 

Откъс от книгата

Призори в сряда, 3 март, избухна бомбата, която промени необратимо бъдещето на Република Сантамора.

Мишената на атентата беше една от най-старите обществени сгради – Главният архив на Република Сантамора, внушително четириетажно здание от колониалната епоха, с каменни стени и големи прозорци на фасадата.

Беше след полунощ; в района почти не се движеха коли и не се мяркаха минувачи, с изключение на някой пиян, изгубил се по пътя към близките кръчми и бардаци.

Сигурно поради тази причина никой не забеляза сенките, които се появяваха и изчезваха като призраци по прозорците на сградата на Главния архив: четирима маскирани и облечени в черно мъже обхождаха мълчаливо едно по едно всяко от помещенията, сякаш познаваха всяка педя от тях. Почти не им се налагаше да поглеждат чертежа, който един от тях носеше, за да изберат колоните и да сложат на тях устройствата, които вадеха от едни черни торби.

На портала на сградата пети маскиран стискаше в едната ръка автомат, с който се целеше в изпадналия в безсъзнание пазач; в другата ръка държеше уоки-токи.

След като приключиха задачата си, четиримата нападатели отидоха при петия на входа. Без да произнесат нито дума, двама от тях вдигнаха пазача за раменете и го завлачиха по старинните каменни плочи на тротоара. Стигнаха до едно празно място на съседната уличка, където завързаха ръцете му и го оставиха проснат на земята.

Уоки-токито се включи. Мъжът, който го носеше, каза лаконично: „Готови сме“. После се отправи към уличката. Останалите вече го чакаха в един пикап.

- Отървахте ли се от пазача? – попита той, след като се качи.

Един от тях кимна утвърдително.

- Тръгваме – обяви той на групата.

Пикапът потегли, мина край огромната сграда и потъна в пустите улици на Милагрос, столицата на Сантамора.

Точно в два след полунощ силна експлозия разруши голяма част от колониалната сграда на Главния архив на Република Сантамора и огромно огнено кълбо обгърна това, което беше оцеляло. Точно срещу Архива, на отсрещната страна на двупосочната улица, се издигаше сградата, в която Агустин Монтиляно и Каролина Гихаро живееха заедно под наем. Беше жилищен блок в рустикален стил с немного големи апартаменти, но на достъпна цена за средната класа и за специалистите, които, като Агустин, се опитваха да преживяват с ниските заплати, наложени от диктаторския режим на Северино Куевас.

Оглушителният гърмеж изтръгна Каролина Гихаро от леглото и тя падна на пода, оплетена между чаршафа и завивката.

Парчета от стъкла заваляха в стаята, а експлозивната вълна залюля етажерките и гардероба и те без малко да се стоварят върху леглото.

Зашеметена, Каролина опита да се раздвижи; с мъка координираше движенията си, ушите й пищяха, а когато понечи да стане, прониза я силна болка в ръката. Допълзя до нощното шкафче и запали лампата. Раната кървеше обилно.

Превърза я криво-ляво с калъфката на възглавницата. Постепенно осъзнаваше положението, а това засилваше още повече объркването й. Мислите й се блъскаха хаотично в главата. Помисли си за Агустин; не беше в спалнята. Доколкото си спомняше, имаше дежурство тази нощ, но не беше напълно сигурна. Може би се намираше някъде в апартамента, ранен като нея. Извика името му, но не чу дори собствения си глас. Не знаеше дали се дължеше на това, че бе онемяла, или беше толкова оглушала, че не чуваше дори виковете си.

Затвори очи, желаейки всичко това да е някакъв кошмар, и заплака. След известно време, което й се стори цяла вечност, спалнята се изпълни с червени и сини отблясъци, идващи от линейките, пожарните и полицейските коли, които пристигнаха на мястото на експлозията. Дано да дойдат за нея, помисли си тя, преди да изгуби съзнание.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.