Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Какво видя кучето и други приключения

Малкълм Гладуел

Книгата представлява сборник от деветнайсет блестящи и провокативни есета, чрез които Гладуел ни кани в мисленето и нагласите на цяла плеяда от впечатляващи с поведението си хора. Избраните лично от автора истории и идеи са вдъхновявали и вдъхновяват читателите на New Yorker дълго след публикуването им. Те се занимават с теми, които на пръв поглед нямат нищо общо помежду си, но в крайна сметка са обединени от намерението на Гладуел да ни представи света през очите на другите.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,99 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

"Какво видя кучето" е сборник от деветнайсет блестящи и провокативни есета, чрез които Малкълм Гладуел ни кани в мисленето и нагласите на цяла плеяда от впечатляващи с поведението си хора. Избраните лично от автора истории и идеи са вдъхновявали и вдъхновяват читателите на New Yorker дълго след публикуването им.

Те се занимават с теми, които на пръв поглед нямат нищо общо помежду си, но в крайна сметка са обединени от намерението на Гладуел да ни представи света през очите на другите и гравитират около убеждението, че това любопитство към същината и устройството на чуждия свят се нарежда сред фундаменталните човешки импулси - импулс, който Малкълм Гладуел задоволява по удивителен, ентусиазиращ и предизвикателен начин. Тази книга е еднакво ценна както за хората, които вече са спечелени като читатели на ексцентричния канадец, така и за онези, които тепърва ще се запознават с текстовете му.

"Какво видя кучето" получава щедри положителни отзиви от сериозни издания като New York Times, Guardian, Time Magazine, Los Angeles Times и Independent. Най-високо са оценени богатия език и разказваческите умения на автора. Критическите забележки са насочени най-вече към преизобилието от статистически данни и липсата на техническа основа. Какво видя кучето дебютира като No 3 в списъка с бестселърите на New York Times, като се задържа в класацията цели 16 седмици в конкуренция с предишната книга на автора – "Изключителните".

Отзиви

„Малкълм Гладуел е една от най-ярките звезди на медийния небосклон... Ясната му проза и умението му да хвърля в смут общоприетите мъдрости в сферата на социалните науки превръщат книгите му Повратната точка, Проблясък и Изключителните, както и дългите му статии на най-разнообразни теми [събрани в тази книга], в задължително четиво.“ – Алекс Олтман, Time


„Наличните доказателства за ефекта на Гладуел ни помагат да предскажем . . . че новата книга на Гладуел ще бъде успешна колкото и първите му три. Тази книга е сборник, представящ най-силните страни на автора. Тя подчертава умението му да открива чудати теми и да използва всяка една от тях като врата към нещо по-съществено.“ – Джанет Мазлин, The New York Times


„Гладуел е писател с множество дарби. Нюхът му да открива неразказани истории би накарал много от читателите му нееднократно да си промърморват: „Брей, че интересна работа!“. Той избягва изтърканите теми, лесните поуки и общоприетите мъдрости и поощрява читателите си да мислят, премислят и преосмислят... Някои от главите са шедьоври на есеистичната
форма.“ – Стивън Пинкър, The New York Times Book Review


„Гладуел притежава дарбата да описва личности, безпогрешно чувство за точния момент и склонност към необичайно мислене. Харесва му да започне творбата си като ви настани върху удобната възглавничка на общоприетото, та после със замах да я измъкне изпод вас.“ – Крейг Селигман, Bloomberg News
„Гладуел сглобява фактите привидно непохватно. После хвърля общ поглед върху поколението и културата, като прибавя известно количество статистически данни. Набира скорост в средата на текста, обвързвайки съдбата на читателя си, надеждите и мечтите му с усилията на своя главен герой. Забавя темпото към финала, който почти винаги съдържа момент на
споделено възхищение.“ – The Los Angeles Times

 

pdfМожете да разгледате откъс от "Какво видя кучето" в pdf формат

 

Биография и факти за автора

Малкълм Гладуел Малкълм Гладуел (Malcolm Gladwell) е журналист, лектор и писател. Някои го наричат едно от най-влиятелните пера на 21 век. През 2005 г. влиза в класацията на 100-те най-влиятелни личности на списание “Тайм”, а през 2011 г. е отличен с  Ордена на Канада.

 

Гладуел е роден през 1963 г. във Великобритания, отраснал е в Канада, където през 1984 г. завършва история в университета в Торонто, а днес живее в Ню Йорк.

 

Журналистическата му кариера започва през  1987 г. във вестник „Вашингтон пост”, а след 1996 г. започва да пише като щатен журналист за списание „Ню Йоркър”, където печели стотици хиляди привърженици.

 

Автор е на пет книги, в които събира журналистическите си наблюдения и обобщава заключенията си в резултат на проучванията си в областта на социологията, психологията и социалната психология.

 

Книгите му Повратната точка: Как малките неща могат да доведат до големи промени (2000 г.), „Проблясък: Силата на мигновените решения“ (2005 г.), Изключителните: История на успеха (2008 г.), Какво видя кучето и други приключения (2009 г.) попадат в класацията на бестселърите на The New York Times. Тези четири книги са издадени в България.

Последната му книга „Давид и Голиат“ излезе на американския пазар в края на 2013 г.

 

Запитан за това как пише своите книги, Гладуел казва: „Има две основни неща, от които се интересувам – интересни истории и интересни изследвания. Това, което търся са случаи, в които двете неща се преплитат.“ 

 

Биография

Гладуел е роден във Феърхам, Хемпшир (Англия). Майка му Джойс Гладуел е ямайка, а по професия – психотерапевт. Баща му, Греъм Гладуел е британец, по професия – професор по математика. Когато Малкълм е на 6 години, семейството му се премества в Елмира, Онтарио (Канада).

 

Бащата на Малкълм забелязва, че синът му е амбициозен и има необичайно свободни схващания. Когато Малкълм е на 11 години, баща му  му позволява да идва в университета във Ватерлу, в който преподава, и така Малкълм започва да проявява интерес към четенето и книгите. Докато е в гимназията Малкълм се отличава с постиженията си при бягане на средни разстояния като спечелва първо място в дисциплината бягане на 1500 метра в шампионата на училището. През пролетта на 1982 г. постъпва на стаж в National Journalism Center във Вашингтон. Завършва история в Trinity College през 1984 г.

 

„В началото нямах почти никакъв опит, а в края се чувствах като експерт. Отне ми точно 10 години.“

Оценките на Гладуел като ученик не са много добри (както сам Гладуел казва: „колежът не беше най-доброто ми време“), но въпреки това той решава да се насочи към рекламата. След като е отхвърлен от всички рекламни агенции, в които кандидатства за работа, Гладуел се насочва към журналистиката. През 1987 г. започва да пише бизнес и научни статии за „Вашингтон пост”. В подкрепа на правилото за десетте хиляди часа, което популяризира в книгата си „Изключителните“, Гладуел отбелязва: „В началото нямах почти никакъв опит, а в края се чувствах като експерт. Отне ми точно 10 години.“

 

Когато през 1996 г. Гладуел започва работа в „Ню Йоркър”, първата му задача е да напише статия за модата. Вместо да пише за висша мода, той избира да направи статия за човек, който произвежда тениски. „Беше много по-интересно да напишеш статия за човек, който произвежда тениски за 8 долара, отколкото за рокля, която струва 100 000 долара. Всеки може да направи рокля за 100 000 долара, но е много трудно да се направи тениска, която да струва само 8 долара.“ – казва журналистът.

 

По-късно Гладуел става изключително популярен с две статии за списанието - Повратната точка и The Coolhunt, които стават и основа за книгата „Повратната точка“. За нея авторът получава 1 млн. долара в аванс. 

 

Книгите „Повратната точка“ и „Проблясък“ се превръщат в бестселъри по цял свят. Над 2 млн. копия от „Повратната точка“ са продадени само в САЩ. „Проблясък“ също се продава повече от добре. Към ноември 2008 г. от двете книги са продадени общо 4,5 млн. екземпляра. „Повратната точка“ е обявена за една от най-добрите книги на десетилетието от потребителите на Amazon.com.

 

През 2008 г. Гладуел изнася около 30 речи годишно, повечето от които за десетки хиляди долари според сп. New York. През 2011 г. дава консултации на представители на малкия бизнес като част от обиколката си в три града на тема Bank of America. 

 

Вижте известната лекция за TED: Малкълм Гладуел за сосовете от спагети. В нея той  говори за промяната в мисленето на хранителните компании.


Можете да разгледате и уеб страницата на Малкълм Гладуел

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.