Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Как се прави камбана

Диана Иванова

„Как се прави камбана” е един необикновен наръчник. Когато го прочете, човек разбира, че е прочел наръчник по медитация, устна история или дори елементарна теория на музиката.

Изследвайки случая с откраднатата камбана на Горна Бела Речка, книгата поставя акцента върху версиите за кражбата сред хората от селото, разширява контекста върху кражбите на камбани в България през последните години (един сам по себе си любопитен и неизследван феномен) и накрая разкрива някои от тайните на най-старите камбанолеяри в България – Велеганови. Така например читателят научава, че 100 килограмова камбана произвежда тона До, а 80-килограмова – Ре и че това е закон. От практическите съвети накрая на книгата става ясно, че правенето на камбана е емоционално събитие и всеки, който тръгне да прави камбана, трябва да е готов да преживее силни емоции.

„Как се прави камбана” е наръчник за разбиране на собствения ни опит при възстановяването на традиционни символи и как да разказваме за тях в европейски контекст. Защото, както пита в книгата австрийската психоаналитичка Елизабет Викукал – можем ли да намерим нови начини, за да бъдем заедно, когато живеем във време, когато вече няма камбани, които да ни  призовават да се срещаме.

 

Наличност: Да

15,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Автори на тази необикновена книга са: Адем Мурат, Бабак Салари, Елизабет Викукал, Галина Иванова, ученици от Пловдив и др.

Фотографиите са на Албена Ковачева и Борис Велков, а за оформлението и графичния дизайн на наръчника Райчо Станев получи специалната награда на СБХ на първото Биенале на българския дизайн през есента на 2008 г. в София.

"Защото наръчникът "Как се прави камбана" споделя историята на едно самородно гражданско усилие, което и респектира, и вдъхновява. На два пъти камбаната на селото е открадната и, видиш ли, появяват се хора от близо и далеч, които искат да я възстановят, за да влеят нов живот в линеещото село.

Не, камбаната не е черковна, но осветената през 2008 година нова камбана превръща, по думите на местния свещеник, селото в черква. Защо камбаната е веща вещ, която събира хората не само от Горна Бела речка и в паметта, и в бъдещето...

Чудесната книга, зад която, разбира се, стои Диана Иванова, съдържа непретенциозните свидетелства на местните хора за магията на звука, разкази за други откраднати камбани, простички и дълбоки бележки на майстора. За мен обаче искрено затрогващ беше сдържаният разказ на Галина Иванова, ангажирала се с материалните измерения на проекта.  Не забравяйте, книгата е наръчник."

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: