Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Специална цена!

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО СЕПТЕМВРИЙСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Как работи животът

Андрю Матюс

Световен бестселър! От автора на бестселърите BEING HAPPY! и СЛЕДВАЙ СЪРЦЕТО СИ

Защо щастливите хора успяват. Как да бъдеш като тях! Превърни се в магнит за всичко, което пожелаеш!

Тази книга обяснява защо СЕ СЛУЧВАТ ХУБАВИ НЕЩА, КОГАТО СЕ ЧУВСТВАМЕ ДОБРЕ, защо СЕ СЛУЧВАТ ЛОШИ НЕЩА, КОГАТО СЕ ЧУВСТВАМЕ ЗЛЕ и как да се чувстваме по-добре, за да ни се случват още повече хубави неща.

Дали ще намериш работата на мечтите си, ще съхраниш здравето си или ще откриеш идеалния спътник в живота зависи от начина, по който се ЧУВСТВАШ.

„Как работи животът“ може да укрепи вярата ти в онова, което логиката смята за невъзможно, но което дълбоко в себе си винаги си знаел.

Животът ти не е лотария. И никога не е бил.

Вселената не е логична. Тя е магична!

В този процес може да получиш прозрение по въпросите:

 • защо бедите понякога сполетяват добрите хора;
 • защо плацебото върши работа за разлика от диетите;
 • защо богатите правят пари – дори по случайност;
 • защо напоследък приятелката ти среща обожатели на всяка крачка.

Ще разбереш още защо когато си тръгваш изнервен от офиса, хората в метрото са груби с теб, а когато си влюбен светът изглежда толкова разлчино!

Защо когато потриеш една ябълка, целунеш любимия, нагрубиш съседа си или простиш на брат си отключваш верижна реакция и електроните във Вселената се преподреждат.

Как истинските житейски възможности много често се изпречват на пътя ти, предрешени като несполуки и нещастия и защо болестта и здравето водят началото си от ума.

„Невинаги се нуждаем от нова информация, понякога ни трябва просто едно напомняне!“, смята авторът.

Всичко това ще научиш заедно с интересни истории и весели рисунки, гарнирано с приятния стил и великолепното чувство за хумор на Андрю Матюс.

Оптимистична и вдъхновяваща, тази книга може да промени живота ти!

 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ КНИГИ И ПРОМОЦИИ ЗА ТОЗИ АВТОР ТУК!

 

 • Корица: Мека
 • Страници: 184
 • Тегло: 0.380 кг
 • Издадена: 12.10.2016 г
 • Издателство: Гнездото
 • Превод от английски език: Анна Златанова
 • Виж още от Андрю Матюс
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

Редовен Цена: 14,90 лв.

Специална цена: 8,94 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Световен бестселър!

От автора на бестселърите BEING HAPPY! и СЛЕДВАЙ СЪРЦЕТО СИ Андрю Матюс 

Защо ти се случват все едни и същи неща? Защо богатите стават по-богати? Защо някои хора винаги падат на краката си? 

Всички тези неща могат да се обяснят със случайността. Но в това има нещо повече. Квантовата физика вече е доказала онова, на което духовните водачи учат от три хиляди години насам: мисълта оказва въздействие върху материята и всичко – хора и събития – е свързано.

Мислите са напълно реални. Твоите мисли създават обстоятелствата около теб. Но това е само половината истина. По-важното всъщност е как се ЧУВСТВАШ.

Тази книга обяснява защо СЕ СЛУЧВАТ ХУБАВИ НЕЩА, КОГАТО СЕ ЧУВСТВАМЕ ДОБРЕ, защо СЕ СЛУЧВАТ ЛОШИ НЕЩА, КОГАТО СЕ ЧУВСТВАМЕ ЗЛЕ и как да се чувстваме по-добре, за да ни се случват още повече хубави неща.

Можеш ли да привлечеш в живота си всичко, което пожелаеш? Можеш. Дали ще намериш работата на мечтите си, ще съхраниш здравето си или ще откриеш любовта на живота си зависи от начина, по който се чувстваш. 

Тази книга ще укрепи вярата ти в онова, което логиката смята за невъзможно, но ко­ето дълбоко в себе си винаги си знаел.

Животът ти не е лотария. И никога не е бил!

Вселената не е логична. Тя е магична!

В този процес може да получиш прозрение по въпросите:

 • защо бедите понякога сполетяват добрите хора;
 • защо плацебото върши работа за разлика от диетите;
 • защо богатите правят пари – дори по случайност;
 • защо напоследък приятелката ти среща обожатели на всяка крачка.

Ще разбереш още защо когато си тръгваш изнервен от офиса, хората в метрото са груби с теб, а когато си влюбен светът изглежда толкова разлчино! Защо когато потриеш една ябълка, целунеш любимия, нагрубиш съседа си или простиш на брат си отключваш верижна реакция и електроните във Вселената се преподреждат. Как истинските житейски възможности много често се изпречват на пътя ти, предрешени като несполуки и нещастия и защо болестта и здравето водят началото си от ума.

„Невинаги се нуждаем от нова информация, понякога ни трябва просто едно напомняне!“, смята авторът.

Всичко това ще научиш заедно с интересни истории и весели рисунки, гарнирано с приятния стил и великолепното чувство за хумор на Андрю Матюс.

Оптимистична и вдъхновяваща, тази книга може да промени живота ти!

 

Читателски отзиви

„Преди време бях убеден, че книгите за самопомощ не са за мен, но, Боже мой, колко много съм грешал! Книгите ти се четат с лекота, те са забавни и вълнуващи. Мога да прилагам тези неща ЕЖЕДНЕВНО.

Не е за вярване колко се промени животът ми във всяко едно отношение. На 44 открих мечтаната работа в голяма авиокомпания! Благодаря, благодаря ти! Ти си велик!“

Анди Джаксън, Окланд, НОВА ЗЕЛАНДИЯ

 

„Открих книгите ти преди пет години, когато се намирах в отчаяна ситуация: баща ми беше получил инфаркт, съпругът ми бе претърпял злополука, на майка ми ѝ поставиха диагнозата сарком и за капак на всичко останах без работа – и това в рамките на три месеца!

Срещата с книгите ти беше като приятелска ръка, протегната за помощ. Преди това имах усещането, че потъвам, но изведнъж се почувствах в безопасност. Благодаря ти от сърце!“

Розана Монако, Цюрих, ШВЕЙЦАРИЯ

 

„Преди да се срещна с книгите ти, разчитах на другите хора и на нещата извън мен да ме направят щастлива. Дълго време бях зависима от алкохола и наркотиците, ходих на терапия и трябваше да взимам антидепресанти.

Но когато прочетох книгите ти преди три години, осъзнах, че заслужавам да бъда щастлива и да постигам успехи, и за първи път в живота си разбирам какво означава това от личен опит.“

Нанси Хейс, Аляска, САЩ

 

„Прочел съм стотици книги за личностно развитие. Но всички те взети заедно не ме зареждат с вдъхновението, прозрението и вътрешния покой, които получавам от книгите на Андрю Матюс. Те спасиха живота ми. За 1 месец постигнах повече, отколкото за 40 години!“

Питър Томпсън, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО

 

„Бях на легло с ужасна депресия, носех товара от детството си, а бизнесът ми не вървеше. Тогава прочетох книгите ти.

Оттогава животът ми се промени напълно. Започнах да тренирам тялото и ума си. Сега управлявам национален консултантски бизнес. Ценя всеки свой ден. И се чувствам много благодарен.“

Адам Сандерсън, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО

 

„Когато живеех в пълен мрак, книгите ти ми донесоха светлина. Промениха целия ми светоглед. За мен те са като Библия... Приеми моята НАЙ-ИСКРЕНА И ДЪЛБОКА ПРИЗНАТЕЛНОСТ.“

Мунсун Чой, КОРЕЯ

 

„Книгите ти промениха живота ми! Всичко е поднесено толкова просто и ясно, че можеш незабавно да го приложиш на практика. Сега съм много по-щастлива и самоуверена. Благодаря!“

Шимон Прзедвожки, ПОЛША

 

Биография и факти за автора

Андрю Матюс

Автор на бестселърите КАК РАБОТИ ЩАСТИЕТО и СЛЕДВАЙ СЪРЦЕТО СИ

Андрю Матюс е най-известният австралийски автор на книги по популярна психология, художник и международно признат лектор. Той не поучава, а вдъхновява милиони хора по целия свят.

Стопроцентов оптимист, Матюс ни окуражава да вярваме в себе си и деликатно ни съветва как да преодоляваме трудните житейски изпитания. Искреният му позитивизъм се допълва от чувството за хумор и веселите рисунки, с които обогатява всяка своя книга.

Андрю Матюс е вече добре познат не само в родната си Австралия. Книгите му са преведени на 42 езика в над шейсет страни. Четат го и тези, които се страхуват, че „много хубаво не е на хубаво“, и онези, които вярват в поговорката „Всяко зло – за добро“.

Матюс разколебава скептиците, окуражава реалистите и окриля оптимистите. Той има и свое уникално оръжие срещу мрачните мисли – веселите рисунки, с които сам илюстрира книгите си.

Освен с книгите си Андрю Матюс е международно известен лектор. Той провежда обучения и семинари на пет континента в над хиляда международни корпорации, болници, държавни институции и учебни заведения. Теми на лекциите му са личностното развитие, щастието, успеха и благоденствието. Над един милион души са присъствали на негови семинари и презентации в Австралия, Азия и Северна Америка.

Матюс е прочут с чувството си за хумор и с необичайно бързото си рисуване „на живо”. Той е истинска медийна звезда с участие в стотици радио и телевизионни предавания на четири континента. Книгите му често се използват от психолози и психиатри по целия свят. В САЩ има дори университетски курсове, базирани на книгите му.

Андрю Матюс е познат на българските читатели с книгите „Щастие в трудни времена” и "Следвай сърцето си". 

Откъс от книгата

Глава 1


Когато не ти върви

Една късна вечер Трент караше по магистралата, когато заблудена крава реши да пресече шосето. Той завъртя волана, но въпреки това удари челно кравата. Колата му се преобърна. И... кравата беше мъртва.
Трент оцеля. Поправи колата си. Но бедите все още не бяха свършили...

Трент се нуждаеше от почивка. Отиде за риба и там поряза крака си на един камък. Не беше дълбоко срязване, но отказваше да заздравее. За всеки случай Трент отиде на лекар. Лекарят каза: „Не се тревожи! Само възпалено сухожилие.“ Но когато дясното му стъпало стана с размерите на диня, Трент потърси второ мнение. Хирургът отсече: „Имаш тежка инфекция. Може да изгубиш крака си.“

Следващите няколко дни той прекара в болница. Успяха да спасят крака му.
Отново на работа, Трент шофираше по някакъв селски път и свивайки на един ъгъл, първото, което видя, беше изгубила контрол Тойота Корола от грешната страна на шосето, която идваше право насреща му. Трент удари спирачките – а също и Королата.

Той оцеля, но бедите още не бяха свършили...
Трент реши да се възползва от получен финансов съвет. Инвестира всичките си пари в компания на име Сторм Файненшъл. Всичко вървеше идеално – до Световната икономическа криза, когато Сторм Файненшъл попадна в истинска буря. Трент оцеля, за разлика от Сторм Файненшъл.
Но изгуби всичките си спестявания.

Историята на Трент е вашата история и моята също. Защо сметките и калпавите шофьори „вървят винаги ръка за ръка“?
Имаме ли контрол върху привидно случайни събития или животът е само лотария от заблудени крави и упорити бактерии? Ще стигнем до това съвсем скоро...

Когато ти върви

Джейн беше на трийсет и необвързана. Всичките ѝ приятелки имаха гаджета или съпрузи. Джейн също искаше да си има някого. Задаваше си въпроса: „Какво не ми е наред?“
Беше обсебена от идеята да си намери мъж. Когато влизаше в супермаркета, качваше се на асансьор или на самолет, винаги се питаше: „Дали той ще е тук?“
Но никога не беше.

Всяка уговорена среща се проваляше. Един от мъжете хвана пневмония и отмени уговорката. Друг напусна страната, тъй като баба му от Италия получила инфаркт. Джейн реши да опита със запознанства по интернет, но не ѝ хареса. Накрая ѝ дойде до гуша и си каза: „Не ми трябва мъж. Ще се захвана с учене. Ще си взема и куче!“

Записа онлайн курс по китайски. Свърза се с някои стари приятелки. Тръгна на театър. Започна да се радва на живота. Взе си кученце.
Сами ще познаете какво стана после. В деня, в който се освободи от фикс идеята за партньор, заваля порой от мъже.
Привлекателен съсед спаси палето от падане през парапета на стълбите и я изведе на кафе.

Приятел от гимназията я издири във Фейсбук, въоръжен с обичайното „Тъкмо се разведох, а ти си единствената, която съм обичал“.
Братът на хазяина ѝ се отби да смени една крушка и остана за закуска.

А тя не търсеше. Дори не полагаше усилия. Не прекара нито минута в някой неугледен бар. Всичко се получаваше от само себе си.
Как става така, че хубавите неща, които се случват, водят след себе си още хубави неща?

Случайност ли е това?
Някога случвало ли ти се е?
Каниш се да звъннеш на позната, с която не си се чувал от месец, а неочаквано се обажда тя.
Научаваш за интересна книга и решаваш, че искаш да я прочетеш. На другия ден се отбиваш в дома на приятел, влизаш в антикварен магазин или се качваш на влака и – хоп – попадаш на книгата.
Тананикаш си стара песен, пускаш радиото и я чуваш.

Или пък?
Излизаш на среща и си мислиш: „Ще бъде ужасно да срещна бившия ми съпруг!“ Влизаш в ресторанта и веднага го виждаш с новата му годеница.
Купуваш си нова кола и си казваш: „Дано не я надраскам.“ Не минават и двайсет и четири часа и някакъв хлапак разбива задните ѝ стопове с открадната пазарска количка.
Цяла година планираш ваканцията си на ски. Безпокоиш се: „Дано не се разболея!“ Хващаш настинка по време на полета и прекарваш цялата седмица в хотелската си стая.

Всички тези неща могат да се обяснят със случайността. Но в това има нещо повече.
Квантовата физика вече е доказала онова, на което духовните водачи учат от три хиляди години насам: мисълта оказва въздействие върху материята и всичко – хора и събития – е свързано.
Мислите са напълно реални. Твоите мисли създават обстоятелствата около теб. Но това е само половината истина. По-важното всъщност е как се ЧУВСТВАШ.
Тази книга обяснява защо СЕ СЛУЧВАТ ХУБАВИ НЕЩА, КОГАТО СЕ ЧУВСТВАМЕ ДОБРЕ, защо СЕ СЛУЧВАТ ЛОШИ НЕЩА, КОГАТО СЕ ЧУВСТВАМЕ ЗЛЕ и как да се чувстваме по-добре, за да ни се случват още повече хубави неща.

В този процес може да получите прозрение по въпросите:

 • защо бедите понякога сполетяват добрите хора;
 • защо плацебото върши работа за разлика от диетите;
 • защо богатите правят пари – дори по случайност;
 • защо напоследък Джейн среща обожатели на всяка крачка.

Дали ще намериш работата на мечтите си, ще съхраниш здравето си или ще откриеш идеалния спътник в живота зависи от начина, по който се ЧУВСТВАШ.
„Как работи животът“ може да укрепи вярата ти в онова, което логиката смята за невъзможно, но което дълбоко в себе си винаги си знаел.
Животът ти не е лотария. И никога не е бил.

Червеното БМВ
На двайсет и шест карах стар Датсун 180В. Исках хубава кола и разполагах с бюджет от 10 000 долара.
Някои от приятелите ми бяха залепили на хладилника си вкъщи фотографии на целите си. Казваха ми: „Каквото посееш в подсъзнанието си, това привличаш“. Затова изрязах от едно списание цветна снимка на ярко червено БМВ 320i и я залепих на стената над бюрото си. Никой не я видя. На никого не споменах за колата, която исках. От време на време си представях какво ще е да карам едно 320i, но в действителност не предприех нищо.
Няколко седмици след това си бъбрех с приятеля ми Стивън в едно кафене. Той обича колите. Попита ме:
– Защо не си вземеш прилично возило?
– Смятам да го направя.
Но не му казах каква кола искам, нито какъв е бюджетът ми.
Месец по-късно налетях на Стивън, който ми каза:
– В един двор на улица „Франклин“ видях страхотна малка колица, която се продава.
– Каква е? – попитах го.
– БМВ – каза той.
С тези думи привлече вниманието ми.
– Какъв модел?
– 320i.
– Какъв цвят?
– Ярко червена.
– За колко?
– Искат ѝ 11 000 долара, но би могъл да предложиш 10 000.

Очите ми едва не изскочиха от орбитите. Помислих си: „Колко странно!“
Купих колата за 10 000 долара, като отдадох всичко това на съвпадението. Но сега вече знам, че не е било съвпадение, след като трийсет години виждам как такива неща се случват и изучавам хората, които ги карат да се случват.
Изписани са стотици книги за силата на подсъзнателния ум, сред които: „Мисли и забогатявай“, „Психокибернетика“, „Вярата прави чудеса“ и „Силата на положителното мислене“.
Посланието на всички тези книги е, че мисълта е съзидателна и колкото повече мислиш за дадено нещо – независимо дали го желаеш или не – толкова по-вероятно е то да се случи.
Как работи подсъзнанието? И какво е значението на вярата?
Нека да видим...

Съдържание

Глава 1 Когато не ти върви

Глава 2 Кое управлява живота ти

Глава 3 Защо ми се случват все едни и същи неща?

Глава 4 Как гледаме на себе си

Глава 5 Какво представлява мисълта?

Глава 6 Получаваш това, което чувстваш

Глава 7 Законът за привличането

Глава 8 Когато законът за привличането не работи

Глава 9 Представи си!

Глава 10 Светът е твоето огледало

Глава 11 Важно ли е действието?

Глава 12 Съпротива

Глава 13 Отпусни се!

Глава 14 Когато всичко върви зле

Глава 15 Приемане

Глава 16 Прошката

Глава 17 Чудесата на тялото

Глава 18 Сърцето

Глава 19 Всички сме свързани

Глава 20 Вдъхновението

Глава 21 По-добрият начин за постигане на целите

Глава 22 Как работи животът в резюме

Глава 23 Бъди благодарен

Глава 24 Живей в настоящето

Глава 25 Обичай себе си

Глава 26 Защо съм тук?

Мнения за книгата

Потребителски мнения (2)

Заслужава си да се замислишМнение от Цветелина
Оценка:
Книгата е страхотна. Доста ми помогна в начина си на мислене напоследък. Смятам да я препрочитам, докато съвсем си променя начина на мислене към по-добро :) (Публикувано на 16.08.2019)
Много лека и приятна за четенеМнение от Адриян
Оценка:
Изчел съм много книги по темата и всички винаги са успявали да ме заредят с желание за действие и постоянство. "Как работи животът" не е изключение, но като че ли е книгата, в която информацията е поднесена най-леко и приятно. Въобще не усетих кога я прочетох, а не пропусна абсолютно нищо от всички останали източници по темата, допринесе и с допълнително разбиране и детайли.

Силно препоръчвам както на хора живеещи с тази философия, които просто обичат постоянно да се подхранват с гледната точка на различни автори, така и на хора, които за пръв път са решили да вземат нещата в свои ръце! (Публикувано на 6.02.2017)

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също:

Ичиго-ичие

Ичиго-ичие

Редовен Цена: 13,95 лв.

Специална цена: 9,77 лв.

Икигай

Икигай

4 Мнение(я)

Редовен Цена: 13,95 лв.

Специална цена: 9,77 лв.

Да изживееш своя икигай

Да изживееш своя икигай

Редовен Цена: 13,95 лв.

Специална цена: 9,77 лв.

Ефектът на теломерите

Ефектът на теломерите

Редовен Цена: 19,95 лв.

Специална цена: 13,97 лв.

Генетика и хранене: Историята на човешкия апетит

Генетика и хранене: Историята на човешкия апетит

1 Мнение(я)

Редовен Цена: 22,95 лв.

Специална цена: 16,07 лв.