Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Как Пруст може да промени живота ви

Ален де Ботон

Книгата ни предлага решения на следните екзистенциални въпроси: - как да живеем тук е сега? - как да извличаме полза от прочетеното? - как да не прахосваме времето си? - как да страдаме с удоволствие? - как да изразяваме чувствата си? - как да бъдем добри приятели?

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

18,00 лв.

Анотация на книгата

Подробности

В недалечната 1997 г. Ален де Ботон сменя писането на романи с написването на едно дълго и вълнуващо есе със заглавието "Как Пруст може да промени вашия живот", а книгата изненадващо става бестселър в категорията "Помогни си сам!".

Книгата, с която читателят може да разплете връзката между Монти Пайтън, потомката на Софроний Врачански и Марсел Пруст, ни предлага решения на следните екзистенциални въпроси:

- как да живеем тук е сега?

- как да извличаме полза от прочетеното?

- как да не прахосваме времето си?

- как да страдаме с удоволствие?

- как да изразяваме чувствата си?

- как да бъдем добри приятели?

- как да ни се отворят очите?

- как да сме щастливи в любовта?

- и не на последно място изключителната провокация - как да оставим книгите?

 

Как Пруст може да промени вашия живот - pdfМожете да разгледате откъс от книгата в pdf формат: Глава 6

 

Биография и факти за автора

Ален де БотонАлен де Ботон (Alain de Botton) е писател, философ, телевизионен водещ и предприемач. Автор е на множество книги, сред които бестселърите Essays In Love (1993) Status Anxiety (2004), както и издадената у нас "Как Пруст може да промени вашия живот". Член е на Кралското литературно общество в Лондон.

 

В своите книги и телевизионни програми Ален де Ботон говори на различни теми и аспекти от съвременния живот, акцентирайки на приложението на философията в ежедневието.

 

Ален де Ботон е роден в Цюрих, Швейцария, през 1969 г. В момента живее в Лондон.

 

Неговите книги, обогатени от чувството му за хумор, огромната му философска култура и безпогрешния му усет на романист, увлекателно разказват за ценните моменти в живота, като разглеждат едни от най-големите предизвикателства на съществуването ни и търсят отговори на въпросите: "Щастливи ли сме?" и "Къде е мястото ми в живота?".

 

Ален де Ботон е основател на две социални движения. Първото е в подкрепа на архитектурата и се нарича "Живата архитектура", с което се ангажират най-известните архитекти да строят почивни домове, които могат да бъдат наемани от всеки желаещ. Второто социално движение е "Училището на живота".

 

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: