Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Как да спечелим по един час всеки ден

Майкъл Хепъл

Това бързо и лесно четиво работи и е пълно с блестящи идеи, тактики и предложения, предназначени да ви спечелят ценно време. Ако сте готови да инвестирате само час от времето си, за да прочетете, да подберете идеите, които ви се сторят ефективни и ги приложите, ще си създадете допълнително време – във всеки един ден и по неподозиран досега начин.

  • Корица: Мека
  • Страници: 184
  • Тегло: 0.230 кг
  • Издадена: 2015 г
  • Издателство: Locus
  • Виж още от Майкъл Хепъл
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

12,90 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

"Сигурен съм, че тази книга ще ви помогне да пестите по един час всеки ден, гарантирам го. Ако вече сте прочели книгата, приложили сте идеите й на практика, но все пак не сте спестили този важен час, готов съм да ви върна парите." – Майкъл Хепъл 

Искате ли да имате по един допълнителен час всеки ден? Да го използвате за каквото пожелаете?
Нека не ви звучи като невъзможна мечта, защото имам добра новина: наистина може да разполагате с този допълнителен час! 

Това бързо и лесно четиво работи и е пълно с блестящи идеи, тактики и предложения, предназначени да ви спечелят ценно време. Ако сте готови да инвестирате само час от времето си, за да прочетете, да подберете идеите, които ви се сторят ефективни и ги приложите, ще си създадете допълнително време – във всеки един ден и по неподозиран досега начин. 

Наред с много други неща, тази книга ще ви подогне: 

- да преодолеете склонността си да отлагате, както и да вземате по-добри и по-бързи решения

- да извлечете скрито време – време за важните неща

- да откриете мощни нови начини да организирате времето и живота си

- да разбере как да се справите със смъртоносните “окопи от време”

- като канализира и опрости абсолютно всичко, което вършите – както на работа, така и вкъщи 

 

Написана в лек и игрив стил, книгата дава безценни и нестандартни съвети за по-добро организиране на времето. Ето и някои от тях:

1. Водете си дневник на дейностите, които извършвате всеки ден.

„Лесна работа“, ще си кажете вие. Но ще сбъркате, ако пишете в дневника в стил: „Ставам в седем, на работа съм от девет до шест, а после се прибирам вкъщи“. Защо ставате в седем сутринта? Какви дейности извършвате от момента на отваряне на очите до захлопване на входната врата? Колко време пътувате до офиса? Какво точно правите в работно време – час по час, минута по минута?

Направете си експеримент и записвайте всяко свое действие и времетраенето му в продължение на седмица. Мислите си, че най-много часове летят в попълване на безкрайни отчети? А ако се окаже, че всъщност губите ценни минути, докато говорите ненужно дълго по телефона, докато се къпете протяжно сутрин в напразни опити да се разсъните, или пък докато пътувате до мястото, където обикновено обядвате? Резултатите ще ви изненадат, а установяването на проблема е първа стъпка от решаването му.

Хепъл например твърди, твърде дългите телефонни разговори рязко ще загубят от времетраенето си, ако ги провеждате изправени до бюрото.

2. „Сега“ е винаги...точно сега

Не отлагайте кратки задачи, ако имате сили и вдъхновение да ги направите преди големите и трудоемки проекти. Не смесвайте различни дейности, но използвайте принудителните паузи (например докато чакате отговор от бизнес партньор, или докато компютъра ви се рестартира), за да свършите нещо малко, което отдавна ви виси на главата – така ще се почувствате много по-продуктивни и мотивирани да продължите да отхвърляте възложената работа. Също така, научете се да казвате „Не“ по извънредни, но маловажни въпроси; не позволявайте да ви затрупват с работа, която не влиза във вашата длъжностна характеристика или домашни задължения.

Важно е да следите часовника – установете си цикъл „работа-почивка“ и не нарушавайте пропорционалността му. Всяка преумора ще ви се „отплати“ с понижена работоспособност на следващия ден.

В „Как да спечелим по един час всеки ден“ е отделено място за почти всяка житейска дейност – като се започне от безкрайните оперативки в офиса, та се стигне до не по-малко досадното гладене вкъщи. Дадени са множество практични съвети как да съкратим времетраенето на всяка подобна “операция”, както и 25 страхотни идеи за разнообразяване на най-рутинните дейности.

3. Осъзнайте ползите и вредите на списъците със задачи за вършене

 Майкъл Хепъл особено набляга на т.нар. “To Do Lists” и влиянието им върху човешката психика. Да, приятно е да задрасквате ред по ред нещата, които сте свършили, но един безконечен конвейер от списъци може да депресира и най-педантичната личност. Идеята на печеленето на време не е в това да се превърнете в роб на лист хартия, а още по-малко – в роб на часовника. Напишете най-отгоре на списъка си какво искате да направите в допълнителния час време, който може да спечелите – това ще ви дава сили да преминавате от точка в точка, и същевременно ще ви напомня, че животът е време, което изживявате пълноценно и в работа, и в почивка. Също така, добре е да пишете списъците си за деня от предходната вечер – така мозъкът се настройва за предстоящите предизвикателства.

Хепъл предлага и направата на списък с неща, които НЕ трябва да извършвате – като например отлагане на рутинна дейност, излишни посещения на Фейсбук, преяждане на обяд, което ви прави мудни през целия ден, и т.н.

Не забравяйте – всички усилия са в името за един свободен час, или иначе казано, за време с любимите хора, за сън, за хубава книга или филм, за спорт... или, ако желаете, за ощеработа. Този час е най-безценният подарък, който сами можете да си направите!

 

Биография и факти за автора

Майкъл Хепъл е признат за мотивационен коуч номер едно на Великобритания. Семинарите му са посещавани от хиляди, а сред клиентите му са Microsoft, Vauxhall, HSBC, John Lewis, O2, Virgin Atlantic и много други.  

 

Наричат го още “Лекът за посредствения живот.” Книгите му са преведени на 23 езика.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.