Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Как да постигнем успех чрез позитивна психическа нагласа

Наполеон Хил, У. Клемънт Стоун

Тук са разказани десетки истории на хора, изминали трудния път между проблема и решението. Поуката винаги е една: начинът на мислене определя начина на живот.

Не обстоятелствата и не „лошата съдба“ са причина за неблагополучия и нещастия. Ключът е в нагласата на ума. А този ключ е в ръцете на човека. Самодисциплината на ума и характера, изграждането на навик за позитивен поглед към света вършат чудеса – от бедност към богатство, от хаос към равновесие, от нещастие към пълноценен и смислен живот.

Тайната е, че тайна няма, казват авторите Наполеон Хил и У. Клемънт Стоун. Има прости правила, основани на елементарни психологически механизми, които определят успеха ни.

Остава да решим да ги следваме...

  • Корица: Мека
  • Страници: 416
  • Тегло: 0.400 кг
  • Издадена: 16.05.2016 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Наполеон Хил
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

25,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...




Анотация на книгата

Подробности

Вашият успех, здраве и благополучие зависят от начина, по който използвате своя невидим талисман. Какъв е този талисман? Той е винаги на врата ви, денонощно, всеки ден без изключение, искате или не искате, знаете или не знаете това. От едната му страна е изписано „Позитивна психическа нагласа“ (ППН), а от другата – „Негативна психическа нагласа“ (НПН). От коя страна ще бъде обърнат този талисман – зависи от вас и този избор ще определи вашия живот: дали в него ще преобладава просперитетът или недоимъкът, дали здравето или болестта, дали хармонията или унилостта.

Биография и факти за автора

Наполеон Хил Наполеон Хил (Napoleon Hill) е американски автор, който се счита за един от основателите на жанра „самопомощ“ и за един от най-влиятелните изследователи на успеха. Неговата най-известна книга „Мисли и забогатявай“, издадена за пръв път през 1937 г., е една от най-продаваните книги за всички времена и е повлияла за успеха на милиони хора. Написването на култовата книга му отнема 20 години, но тя се превръща в настолно четиво за всички, които искат и търсят пътя към успеха. Само до 1970 г., когато Хил умира, са продадени повече от 20 млн копия от нея. 

В своите книги Наполеон Хил изучава силата на личните вярвания и ролята, която имат за личния успех.  Една от най-знаменитите му фрази е „Това, което може да постигне разумът на човек и в което може да повярва, това може и да постигне.“  

Наполеон Хил е роден в бедност през 1883 г., в планинска хижа в щата Вирджиния. Когато е на 10 години, майка му умира, а само 2 години по-късно – и баща му. 

Кариерата му на писател започва още на 13-годишна възраст като “планински репортер” за малък вестник, за да се превърне в най-обичания от всички американци автор на мотивационна литература. 

В работата му на репортер, младият Хил получава задача да напише серия от истории за успеха на известни хора. И неговият „голям удар” е, когато моли за интервю стоманения магнат Андрю Карнеги, считан за един от най-богатите и влиятелни хора в света. Той силно вярвал, че формулата на успеха може да бъде описана и прилагана от всеки. Карнеги помага на Хил да интервюира над  500 милионери, за да открие тази формула, която може да бъде използвана от обикновения човек. Измежду интервюираните хора били Томас Едисон, Александър Бел, Хенри Форд, Теодор Рузвелт, Уудро Уилсън, Джон Рокфелер и много други. 

Впоследствие Наполеон Хил става съветник на Андрю Карнеги и с негова помощ успява да формулира „философията на успеха”.   

Как именно да постигне успех обикновеният човек е основна тема в книгите на Хил. Сред най-известните му заглавия са „Да прецакаш дявола“, „Вълшебните семена на успеха“, „Направете го сега“, „Изкуството на продажбата“, „Магическата стълба на успеха“ и др. 

Той е посветил повече от 25 години от живота си, за да определи причините, поради които толкова много хора се провалят в постигането на истински финансов успех и щастие в живота. 

Имал е големи успехи и като адвокат и журналист. Бил е съветник на президента Рузвелт. 

След 1952 г. сам разпространява своята философия на успеха. Оглавява фондация, носеща неговото име, и образователна организация с идеална цел, пропагандираща идеите му. През 1963 г. Наполеон Хил създава Академията за личен успех, а на осемдесетгодишна възраст започва да провежда присъствени и задочни курсове.  

Наполеон Хил умира през 1970 г. след дълга и успешна кариера на писател, учител, и лектор. Неговите трудове са използвани за основа при създаването на концепцията за модерната мотивация и са повлияли много автори. 

***

У. Клемънт Стоун (1902–2002) е американски бизнесмен, филантроп, автор, разработващ идеята за лично самоусъвършенстване. Израснал в бедност, започнал да припечелва от малък с продажба на вестници, впоследствие Стоун изгражда мултимилионна застрахователна компания, превръщайки се в жив пример за прилагането на философията на успеха. Двамата с Наполеон Хил основават месечното списание „Неограничен успех“, в което прокламират значението на положителната умствена нагласа за постигането на житейските цели.

У. Клемънт Стоун е автор и на книгата „Вярвай и успявай: 17-те принципа на успеха“, ползваща се с изключителен успех сред световната читателска общност.

Откъс от книгата

Силата на вашето съзнание е неограничена!

 

Тази книга ви показва как да използвате позитивната психическа нагласа (ППН), за да изчистите съзнанието си от умствените „паяжини“, как да си поставите цели и как да ги постигате чрез насочена мисъл и позитивно действие.

Авторите представят пет „себемотиватора“, които служат като трамплин към успеха,... шест стъпки към доброто настроение – жизненоважен фактор в човешките взаимоотношения... и три начина да се освободите от чувството за вина – една толкова често срещана бариера към успеха.

Тръгнете без колебание по своя път към успеха – както в бизнеса, така и в личния си живот. Ще се запознаете с много човешки истории, разказващи за драматично лично развитие и постигнато благоденствие. Мнозина са съумели да си изградят един прекрасен живот – вие също можете!

 

„Великият датски философ и религиозен мислител Сьорен Киркегор беше написал: „Една книга е добра, ако успее да те прочете“.

В ръцете си държите точно такава книга – книга, която не само се е превърнала в класика сред заглавията, посветени на самопомощта, но също така притежава и рядкото качество да влезе в пряка връзка с проблемите ви, да прояви съчувствие към тях и да ви предложи съвет как да ги разрешите, както би постъпил мъдър стар приятел.

И все пак, трябва да ви предупредя: тази книга няма да направи нищо вместо вас. Ако искрено желаете да промените живота си за добро и сте готови да платите цената, изразяваща се във време и обмисляне, а също и да положите усилия да постигнете целите си (и ако, разбира се, не се опитвате да се самозалъгвате) – бъдете сигурни, че държите в ръцете си истински диамант, изровен сред речните камъчета на брега, пътна карта към по-добро бъдеще, ценен подробен план за цялостно преструктуриране на вашия живот.

Говоря от личен опит. Преди много години, в резултат на собствената си глупост и грешки, аз изгубих всичко, което беше ценно за мен – семейството си, дома си и работата си. Почти без пукната пара и без каквото и да е било напътствие, започнах да скитам из страната в търсене на себе си и на отговори на няколко въпроса, които биха направили живота ми поносим.

Прекарвах дълги часове в обществени библиотеки, защото ползването им беше безплатно, а пък и там беше топло. Изчетох всичко от Платон до Пийл в търсене на едно-едничко послание, което да ми обясни къде бях сбъркал и какво бих могъл да направя, за да спася остатъка от живота си.

Накрая намерих търсения отговор в книгата на У. Клемънт Стоун и Наполеон Хил „Как да постигнете успех чрез позитивна психическа нагласа“. В продължение на повече от петнадесет години аз използвам простите техники и методи, които открих в това забележително произведение. Те ме дариха с далеч повече богатство и щастие, отколкото съм заслужил. От беден скитник, без какъвто и да е било корен, в края на краищата аз станах президент на две корпорации и изпълнителен редактор на най-прекрасното по рода си списание „Неограничен успех“. Освен това написах шест книги, едната от които, „Най-великият търговец в света“, се превърна в бестселър за търговци на всички времена, преведена е на четиринадесет езика и от нея са продадени над три милиона екземпляра.

Нито едно от тези неща нямаше да ми се случи, ако ежедневно не прилагах принципите за успех и живот, които намерих в класическото произведение на Стоун и Хил. Ако аз съм успял да постигна всичко това, започвайки от нулата, само си представете какво вие бихте могли да направите, тръгвайки от равнището, което вече имате!

Живеем в странен и бързо движещ се свят, всеки ден се появява по някой лъжлив пророк, който проповядва собствената си вълшебна рецепта за щастие и успех. Подобно на ексцентрична и краткотрайна модна вълна, всички тези магически рецепти ще изчезнат толкова бързо, колкото са се и появили – и когато мъглата се вдигне, книгата на Стоун и Хил все още ще променя живота на хиляди хора.

Искате ли наистина да насочите живота си към по-добро?

Ако намерението ви е искрено, тази книга може да се окаже най-големият късмет, който някога ви е спохождал. Прочетете я. Изучете я. Прочетете я отново. И сетне се заловете за работа. Всичко е много просто – наистина, ако решите да се заемете с нея.

И прекрасни неща ще започнат да ви се случват.

Просто знам от опит.“

 

Ог Мандино

 

 

… Хенри Дж. Кайзер бил истински успешен човек, защото се отнасял към себе си с високо самочувствие. Компаниите с името „Хенри Дж. Кайзер“ притежават активи на стойност над един милиард долара. Тъй като Кайзер бил щедър и милостив към хората, немите са проговорили, сакатите се възстановили и можели да водят смислен живот – и изобщо стотици хиляди хора са получили болнични грижи на много ниска цена. Всичко това е пораснало от семена, посети в мисленето му от неговата майка.

Мери Кайзер дала на сина си Хенри безценния дар. Тя го научила да прилага най-великата ценност в живота.

Безценният дар: След като приключела работата си за деня, Мери Кайзер прекарвала часове като медицинска сестра-доброволка и помагала на бездомните. Тя често казвала на сина си: „Хенри, никога и нищо не се постига без работа. Ако в наследство не ти оставя нищо друго, освен желанието да работиш, значи ще съм ти оставила един безценен дар – радостта от работата.“

Най-великата ценност в живота: „Майка ми беше тази – казва Хенри Дж. Кайзер, – която първа ме научи на някои от най-великите ценности в живота. Сред тях са любовта към хората и важността да служиш на другите. Тя често казваше: Да обичаш хората и да им служиш е най-ценното в живота.“

Хенри Дж. Кайзер знае силата на ППН. Той знае какво може да направи тя в неговия живот и за неговата страна. Но той познава също така и силата на НПН. По време на Втората световна война той построил над 1500 кораба с такава бързина, че изумил света. Когато заявил: „Ние можем да строим по един кораб „Либърти“ на всеки десет дни“, експертите казали: „Това няма как да стане – невъзможно е!“ (НПН). Но Кайзер го направил. Онези, които са убедени, че не могат, отблъскват позитивното, те използват негативната страна на талисмана си. Онези, които вярват, че могат, отблъскват негативното, те използват позитивната страна.

Ето защо трябва да внимаваме, когато използваме този талисман. Неговата ППН страна може да ви предостави цялото благоденствие на живота. Може да ви помогне да преодолеете трудностите и да откриете силните си страни. Може да ви помогне да излезете пред конкурентите си и, както в случая с Кайзер, може да превърне онова, което другите казват, че е невъзможно, в реалност.

Но обратната страна, НПН, е също толкова мощна.

Тя може да привлече отчаяние и поражение. Както при всяка сила, талисманът е опасен, ако не го използваме правилно.

Как силата на НПН отблъсква благополучието.

Има една много интересна история, която показва как действа мощта на НПН. В един южен щат, където камините на дърва все още се използват за отопление на домовете, живеел един дървар. Той бил неуспешен човек. В продължение на повече от две години снабдявал един свой клиент с дърва за огрев. Дърварят знаел, че цепениците не бива да бъдат по-дебели от размерите на камината му.

Един ден клиентът поръчал кубик дърва, но не си бил вкъщи, когато те били доставени. Когато се прибрал, той установил, че по-голямата част от дървата били по-дебели от отвора на камината му. Той се обадил на дърваря и го помолил да замени дебелите дънери с други или пък да ги нацепи на по-малки.

„Не мога да го направя – казал дърварят. – Това ще струва повече, отколкото цената на целия кубик.“ И затворил телефона.

И така, нашият човек бил оставен сам да се оправя. Запретнал ръкави и се захванал да цепи дървата. Когато приключил с около половината купчина, той забелязал, че в една цепеница имало доста голяма дупка, която някой бил запушил. Повдигнал дървото, а то било необичайно леко, сякаш кухо. Замахнал той сръчно с брадвата и го разполовил. От кухината изпаднало почерняло руло, обвито с алуминиево фолио. Човекът се навел, вдигнал рулото и внимателно го развил. За негова изненада то съдържало много стари банкноти от по 50 и 100 долара. Той внимателно ги преброил – били точно 2250 долара. Банкнотите очевидно били престояли в дървесната дупка дълги години, тъй като хартията им била ронлива. Стопанинът имал медальон, обърнат от страната на ППН. Единствената му мисъл била да върне парите на законния им собственик. Вдигнал телефона, обадил се отново на дърваря и го попитал откъде е сякъл дървата. И отново НПН на дърваря показала отблъскващата си сила.

„Това си е само моя работа – отговорил той. – Ако си споделяш тайните, хората ще започнат да те мамят.“ Въпреки искрените си усилия, стопанинът така и не разбрал откъде са дървата и кой е запечатал парите в кухината...

Поуката от тази история обаче не е в иронията.

Вярно е, че човекът с ППН намерил парите, а този с НПН не. Но също така е вярно, че има добри възможности в живота на всеки човек. Но онзи, който живее с НПН, няма да може да се възползва от щастливите възможности, които животът му поднася. Докато човекът с ППН така ще подреди нагласата си, че ще превърне в предимство дори и неблагоприятните обстоятелства.

В отдел „Продажби“ на застрахователната компания „Къмбайнд иншурънс кампъни ъв Америка“ работел служител на име Ал Алън. Той имал амбицията да бъде търговецът-звезда на компанията. Опитвал се да прилага принципите на ППН, с които се запознал от вдъхновяващите книги и списания. Веднъж попаднал на уводна статия в списанието „Неограничен успех“, озаглавена „Изградете вдъхновяващо неудовлетворение“. Скоро след това той имал възможност на практика да приложи прочетеното – бил сполетян от лош късмет. Това му дало възможност да ориентира нагласата си така, че да може да използва страната ППН на талисмана си ефективно.

Той изградил вдъхновяващо неудовлетворение.

През един мразовит зимен ден Ал обикалял всички магазини по протежението на оживена улица в Уисконсин, за да набира клиенти, влизал без предварителна уговорка в офисите и се опитвал да продава застраховки. През този ден обаче Ал не успял да продаде нито една полица. Разбира се, бил неудовлетворен. Но ППН на Ал преобразувала това неудовлетворение във вдъхновяващо неудовлетворение.

Как?

Той си спомнил за статията, която бил прочел. И решил да пробва принципа. На следващия ден, преди да потегли от офиса си, той разказал на своите колеги застрахователни агенти за неуспеха си предния ден. И заявил: „Само гледайте. Днес ще мина отново през същия участък и ще продам повече застраховки от всички вас взети заедно!“

И Ал наистина го направил! Той обходил същата улица и отново говорил със същите тези хора, които му били отказали предишния ден. И сключил 66 застраховки срещу злополука!

Това било наистина необичайно постижение. Предишният му неуспех бил част от поредицата случаи на „лош късмет“, когато се тътрел в мраз и вятър по осем часа, без да продаде и една полица. Но успял да пренастрои нагласата си – успял да трансформира негативния вид неудовлетворение, който повечето от нас биха изпитвали при подобни обстоятелства на провал, във вдъхновяващо неудовлетворение, което завършило с успех на следващия ден. Ал наистина станал най-добрият застрахователен агент на компанията и бил повишен в шеф на отдел „Продажби“.

Тази способност да се обръща невидимия талисман към страната, която има силата на ППН, а не тази на НПН, е характерна за мнозина от истински успешните хора. Повечето от нас имат склонността да гледат на успеха сякаш той идва по някакъв загадъчен начин чрез пътища и механизми, с които ние не разполагаме. Може би всъщност просто не ги виждаме. Очевидното често остава незабелязано. Основното предимство на всеки човек е неговото ППН и в това няма нищо загадъчно.

Хенри Форд, след като вече бил постигнал успех, се превърнал в обект на забележителна завист. Хората си мислели, че успехът му е заради добрия му късмет или влиятелните му приятели, или пък заради вродения му гений, или в каквото там си въобразявали, че се крие „тайната“ му. Несъмнено, някои от тези обстоятелства изиграли своята роля в съдбата му. Но имало и нещо друго. Може би имало хора, които знаели истинската причина за успеха на Форд, но тези неколцина се срамували да говорят за това, защото то било много просто.

Преди години Хенри Форд решил да разработи известния днес двигател V-8. Искал да създаде двигател, при който всичките осем цилиндъра да се отлеят в един блок. Той инструктирал инженерите си как да проектират такъв двигател. Инженерите, всички до един, били на мнение, че да се отлее осемцилиндров бензинов двигател като една част било просто невъзможно.

Форд настоял:

– Все пак направете го.

– Но – възразили те, – това е невъзможно!

– Залавяйте се за работа – разпоредил се твърдо Форд, – и не се отказвайте, докато не успеете, независимо колко време ще ви струва.

Инженерите се захванали за работа. Нямало как – искали да продължат да работят в компанията на Форд. Минали шест месеца, а те все така не успявали. И още шест месеца минали без резултат. Колкото повече се мъчели инженерите, толкова по-невъзможна изглеждала задачата.

В края на годината Форд събрал всички. Те отново потвърдили, че не са в състояние да осъществят идеята му.

– Продължавайте да работите – поклатил глава Форд. – Искам го и ще го имам.

И какво мислите станало?

Е, разбира се, двигателят съвсем не бил невъзможен като конструкция. Форд V-8 станал най-забележителният и успешен автомобил, който изстрелял Хенри Форд и компанията му толкова далеч пред най-големия му конкурент, че били нужни години някой да го настигне. Форд използвал ППН. Същата тази сила, която е и на ваше разположение. Ако я използвате, ако носите на врата си вашия талисман от правилната страна, както направил Хенри Форд, вие също можете да постигнете успех и да направите от невъзможното възможно. Ако знаете какво искате, ще намерите начин да го постигнете.

На 25-годишна възраст човек има пред себе си около 100 000 работни часа, в случай, че трябва да се пенсионира на 65. Колко от работните ви часове ще се изпълнят с жизненост с прекрасната сила на ППН? И на колко от тях животът им ще бъде изцеден със смъртоносните удари на НПН?

Как подхождате, за да впрегнете мощта на ППН (вместо НПН) в живота си? Някои хора, изглежда, инстинктивно използват тази сила. Хенри Форд бил един от тях. Други трябва да се учат. Ал Алън се научил, като приел и асимилирал онова, което прочел във вдъхновяващи списания и книги.

Вие също може да се научите да развиете ППН.

Някои хора използват ППН за известно време, но когато ги застигне неуспех, губят вяра. Всъщност те започват правилно, но някакъв „лош късмет“ ги принуждава да обърнат талисмана от погрешната страна. Те не стигат до осъзнаването, че успехът се поддържа от онези, които продължават да се опитват с ППН. Донякъде приличат на прословутия стар състезателен кон Джон П. Гриър. Този кон бил многообещаващо породисто животно, всъщност толкова големи надежди възлагали на него, че бил поддържан, трениран и обявен за единствения кон, който би могъл да победи най-великия състезателен кон на всички времена Ман ъв Уор.

Не позволявайте поради психическата си нагласа да отпаднете от класацията. На Дуайър Стейкс в Акуадакт през юли 1920 година двата коня най-накрая се срещнали. Денят бил прекрасен. Всички погледи били приковани към стълба на старта. Конете започнали наравно, дълго време на пистата те били един до друг. Но някак било ясно, че Джон П. Гриър ще се бори на живот и смърт. На четвъртината от трасето конете все още били равни. На половината – равни. На трите четвърти – също на равно. На осмия стълб – шия до шия. След това Джон П. Гриър изправил публиката на крака. Бавно, но мощно той успял да дръпне напред.

Това бил кризисен момент за жокея на Ман ъв Уор. Той взел решение. И за пръв път в кариерата си великият кон бил шибнат здраво по задницата от жокейския камшик. Ман ъв Уор реагирал мигновено, сякаш са му подпалили опашката. Той се стрелнал напред и надминал Джон П. Гриър, сякаш онзи бил неподвижен стълб. В края на надбягването Ман ъв Уор бил със седем дължини напред.

Но важното в случая, от наша гледна точка, бил ефектът от поражението върху другия кон. Джон П. Гриър бил кон с много силен дух, победата била в неговата нагласа. Но той бил толкова сломен от преживяването, че никога не се съвзел. На всички състезания след това полагал слаби, апатични усилия и така и не спечелил вече нито едно надбягване.

Хората не са състезателни коне, но тази история ни напомня за твърде много мъже, които през 20-те години на миналия век – годините на икономически разцвет – започнали с прекрасна нагласа за успех. Те постигнали финансов успех и след това, когато през 1930 година ги връхлетяла Голямата депресия, те се почувствали смазани. Тяхната нагласа се променила от позитивна към негативна. Талисманът им се обърнал откъм страната „НПН“. Те престанали да опитват и, подобно на Джон П. Гриър, изпаднали от класацията.

Някои хора, изглежда, използват ППН непрекъснато. Други започват, след това се отказват. А трети – за съжаление, по-голямата част от нас – все още не са започнали да осъзнават огромните сили, които са на наше разположение.

Всъщност можем ли изобщо да се научим да използваме ППН, така както научаваме и усвояваме други умения?

Отговорът, подкрепен от дългогодишния ни опит, е: да!

Това е темата на тази книга.

В следващите глави ние ще ви дадем идея как може да стане това. Струва си да положите усилия да се научите, защото ППН е основната съставка във всеки успех.

Запознайте се с най-важния човек във вашия живот. Денят, в който ще разпознаете своята ППН, е денят, в който ще се запознаете с най-важния за вас човек! Кой е той ли? Ами, най-важният човек сте вие! Вгледайте се в себе си. Не е ли вярно, че носите със себе си невидим талисман, на който от едната страна пише ППН, а на другата – НПН? Този „талисман“ е вашето съзнание. ППН е позитивната психическа нагласа.

Позитивната психическа нагласа е правилната психическа нагласа. А какво е правилна психическа нагласа? Тя най-често се съдържа в положителни характеристики, изразявани чрез думи като вяра, почтеност, надежда, оптимизъм, смелост, инициативност, щедрост, толерантност, тактичност, доброта и благоразумие. Човек с позитивна психическа нагласа си поставя високи цели и непрекъснато се опитва да ги постига.

НПН е негативната психическа нагласа. Тя има точно противоположните на ППН характеристики.

След години, прекарани в изследване на успешните хора, ние стигнахме до заключението, че именно позитивната психическа нагласа е едничката проста тайна, която обединява всички тях.

Именно ППН е помогнала на С. Б. Фулър да преодолее недостатъците на бедността. Именно ППН е мотивирала Том Демпси въпреки своята инвалидност да отбележи най-паметния гол за всички времена в професионална футболна игра. И определено позитивната психическа нагласа дала възможност на Хенри Дж. Кайзер да строи по един кораб „Либърти“ на всеки десет дни. Именно умението на Ал Алън да обръща талисмана си откъм правилната страна го мотивирало да се върне при потенциалните си клиенти – същите, които са му отказали само ден преди – и да постави нов рекорд на брой сключени застраховки.

Знаете ли как да накарате невидимия си талисман да работи за вас? Може би знаете, а може би не. Може би вие вече до някаква степен сте развили интуитивно вашата ППН и сте започнали да осъществявате всяко ваше смислено желание. Но ако още не сте се научили, можете да научите техниките, чрез които да освободите силата на вашата ППН и нейната магия във вашия живот. Нашата книга ще ви покаже как.

Има един основен принцип от общо Седемнадесетте принципа, описани в тази книга, за постигане на смислен успех. Успехът се постига чрез комбинация на ППН с един или повече от останалите шестнадесет принципа за успех. Можете да ги усвоите. Започнете да ги прилагате един след друг, докато четете страниците по-нататък. Когато превърнете всеки един от тези принципи в част от живота си, вие ще постигнете позитивна психическа нагласа в най-мощната й форма.

В резултат ще бъдете възнаградени с успех, здраве, богатство, благоденствие – или каквито други конкретни цели сте си поставили в живота. Ще имате наистина всичко това – в случай, че не нарушавате законите на Безкрайния интелект и правата на ближните си. (Тези нарушения са най-отблъскващите форми на НПН.)

 

Пилот № 1

 

Mисли, които да следвате

1. Запознайте се с най-важния човек във вашия живот! Този човек сте вие. Вашият успех, здраве, щастие, богатство зависят от начина, по който използвате своя невидим талисман. Как ще го използвате? Изборът си е ваш. 

2. Вашето съзнание е вашият невидим талисман. Буквите ППН (позитивна психическа нагласа) са изписани на едната му страна, а на другата е изписано НПН (негативна психическа нагласа). Това са мощни сили. ППН е правилната психическа нагласа – винаги, независимо от случая. Тя има силата да привлича доброто и красивото. НПН ги отблъсква. Тя е негативна психическа нагласа, която ви ограбва всичко, за което си струва да се живее. Задайте си следния въпрос: „Как мога да си изградя подходяща психическа нагласа?“ Бъдете конкретни.

3. Не обвинявайте Бог, ако успехът ви убягва. Подобно на С. Б. Фулър, вие можете да развиете пламенно желание да успеете. Как? Поддържайте в съзнанието си нещата, които искате, и изхвърляйте онези, които не искате. Как? С упорство.

4. Подобно на С. Б. Фулър, четете Библията и други вдъхновяващи книги, които ще ви помогнат да огледате своята цел от различни ъгли. Помолете се за божествено ръководство. Търсете светлината. Задайте си следния въпрос: „Вярвате ли, че е правилно да се помолите за Божествено ръководство?“ 

5. Във всяка беда се съдържа семето на равна по размер (или по-голяма) полза за онези, които имат ППН. Понякога нещата, които изглеждат като провал и лош късмет, са за добро (Всяко зло за добро, казва поговорката). Задайте си следния въпрос: Бихте ли си отделили време да помислите и определите как можете да превърнете злополучието в семе на равна по размер (или по-голяма) полза?

6. Приемете безценния дар – радостта от работата. Прилагайте най-голямата ценност в живота: обичайте хората и им служете. И подобно на Хенри Дж. Кайзер ще привлечете в живота си големи, щедри порции успех. Можете, ако развиете ППН. Задайте си следния въпрос: „Бихте ли се заели да разберете как да развиете ППН, докато четете тази книга?“ 

7. Никога не подценявайте отблъскващата сила на негативната психическа нагласа. Тя може да не ви позволи да се възползвате дори от добрия късмет, който животът ви поднася. Задайте си следния въпрос: „Ако ППН привлича добрия късмет, как мога да си изградя навика за ППН?“

8. Можете да извлечете полза от разочарованието – ако с помощта на ППН то се превърне във вдъхновяващо неудовлетворение. Подобно на Ал Алън, развийте вдъхновяващо неудовлетворение. Пренастройте вашата нагласа и обърнете провала от един ден в успех на друг ден. Как мислите, че можете да развиете вдъхновяващо неудовлетворение?

9. Можете да осъществите невероятното – като придобиете ППН. Кажете си това, което Хенри Форд казал на инженерите си: Продължавай да работиш! Задайте си следния въпрос: „Имате ли смелостта да се прицелите високо и ежедневно да полагате усилия да държите целта пред очите си?“

10. Не позволявайте на психическата си нагласа да ви извади от класацията. Когато постигнете успех, а сетне изпаднете в депресия или трябва да се справите с друго неблагоприятно обстоятелство, което ви въвлича в загуба или поражение, включете себемотиватора: Успехът се постига от онези, които се опитват, и се поддържа от онези, които продължават да опитват с ППН. Със сигурност ще избегнете поражението.

 

Универсални принципи

• Във всяка беда или злополучие се съдържа семето на равна по размер (или по-голяма) полза.

• Величието спохожда онези, които развиват пламенно желание да постигат високи цели.

• Успехът се постига и поддържа от онези, които опитват и продължават да опитват с ППН.

• За да станете експерт в постигането на цели в която и да е област на човешка дейност, ви трябва практика,... практика,... практика.

• Най-великата сила на човека е скрита в силата на молитвата.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: