Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

"Хората губят малките радости в преследване на голямото щастие, а то е скрито именно в тях." Пърл Бък

Една книга извън времето и модата, изпълнена с невероятна енергия. Прости истини, които попадат право в сърцето...

Промоцията продължава до 31 юли 2020 г. при поръчка онлайн!

Животът е вкусен

Ути Бъчваров

Любимото ястие е храна за тялото и душата. Приготвянето на традиционна българска трапеза е емоция и за домакина, и за гостите. С книгата, която държите в ръцете си, ще отворите вратите на вашия дом за рецептите и емоциите, които щастливи новодомци споделиха в национален ефир в предаването на Ути Бъчваров. Празнувайте, веселете се с близки и добавяйте по щипка любим вкус в живота си всеки ден!

  • Корица: Твърда
  • Страници: 216 - цветни
  • Тегло: 0.800кг
  • Издадена: 2014 г
  • Издателство: Сиела
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

25,00 лв.

 

Истината за волята ще ви накара да забравите всичко, което сте си мислили, че знаете за нея...

Промоцията продължава до 31 юли 2020 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...




Анотация на книгата

Подробности

Любимото ястие е храна за тялото и душата. Приготвянето на традиционна българска трапеза е емоция и за домакина, и за гостите. „Животът е вкусен с Ути Бъчваров и Fibank” е един проект, зад който Fibank (Първа инвестиционна банка) застана, вярна на традициите си да подкрепя българското.

С книгата, която държите в ръцете си, ще отворите вратите на вашия дом за рецептите и емоциите, които щастливи новодомци споделиха в национален ефир в предаването на Ути Бъчваров. Домашният уют, атмосферата, щастливото семейство и най-близките ни и любими хора са непреходните ценности в нашия живот, които са смисълът на ежедневието ни.

Празнувайте, веселете се с близки и добавяйте по щипка любим вкус в живота си всеки ден!

Биография и факти за автора

Ути БъчваровПетър Бъчваров, по-известен като Ути Бъчваров, e роден на 01-ви Март 1970 г. в София. Зодия Риби. 

Майка му, Галя Бъчварова е директор на Телевизионният театър от момента на неговото създаване през 1960 г. до 1990 г., така че Ути е израснал изцяло в артистични среди. Неговият дядо Стоян Бъчваров е един от най- големите български актъори. Театърът във Варна носи неговото име. През 1990 г. Ути Бъчваров е приет в Националната академия за театър и изкуство "Кръстьо Сарафов", където завършва  "Театрална критика" и "Кинорежисура". Докато е студент той написва 150 статии за кино и театър, отпечатани в най-елитните български специализирани печатни издания, както и в масовите вестници, снима филми, участва в телевизионни предавания. В продължение на 6 г. е водещ на предаване за лов и риболов по Българско национално радио. Ловът е негова голяма страст и повод да обиколя света надлъж и шир. През 1996 г. започва първото по рода си кулинарно предаване в телевизионния ефир на България, наречено „Вкусно”. Предаването „Вкусно” е без никаква конкуренция на медийния пазар и се превръща в тотален лидер, а Ути Бъчваров в символ на добрата храна и всичко свързано с храненето в България. Тогава националната телевизия е абсолютен монополист на пазара и за броени месеци Ути се превръща в истински любимец на българския зрител и емблема на кулинарните предавания до ден днешен. Предаването се излъчва в прайм тайм, 18.30 ч., преди вечерните новини, с изключителна гледаемост и всички – от млади до стари, направо обожават Ути, който успява да съчетава готвенето, подхода към изтънелия семеен бюджет и разбира се, доминира с неговото чувството за хумор. През годините предаването няколко пъти е сменяло своята визия и време на излъчване, като в момента е в най-успешния си вариант. 

Петър Бъчваров е участвал и в няколко игрални филма, сред които е Трафик (1995). 

Написал е няколко книги, сред които: „Как отслабнах с 50 килограма”,"Пътешествие из страни на орли и замъци", съвместно с проф. Николай Овчаров и "Вкусно - Рецептите на Ути". 

Водещият е един от малкото хора у нас, посветен изцяло на своята страст, а именно кулинарията. Ето защо той е фигура, която се ползва с голямо доверие сред цялата българска аудитория.

Откъс от книгата

Новодомско парти, Семейство Йозови, Плевен

Доктор Валери Йозов и жена му Весела определено са щастливци. Преди година им се раждат близнаците Йоана и Никола. Оказва се обаче, че жилището става тясно.

Късметът отново е на негова страна, когато апартаментът близнак до неговия, на същия етаж е обявен за продажба. Трябва да се действа бързо и решително.

Речено-сторено — успешни преговори с Fibank и голямото семейство вече е подсигурено. Докторът освен футбола, обича студена бира и добро мезе. Сготвям му шишчета с пилешки крилца с цитрусов сос на фурна и бърза тахо-махо пица, а жена му нарязва фантастични розови домати. Освен щастливите родители и прекрасните близнаци, на празничната трапеза е седнал и моят адаш майстор Петър. Именно на него предстои тежката задача да направи втория „близнак“ уютен и усмихнат дом. Вдигаме наздравица за веселата къща, пълна с деца!

 

Салати и предястия

Пилешки крилца на шишчета с цитрусов сос

НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ

(за 4 порции)

800 г пилешки крилца — цели с пиките, средната част и бутчето

4 пъдпъдъчи яйца

Олио

Черен пипер

Сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разделете крилата на пики (крайни части), средни фаланги и бутчета. Пиките сложете в тенджера с вода за бульон, добаве те моркови, лук, пресен лук, чесън, всякакви зеленчуци по желание. Средните фаланги нанижете на шишчета. Посолете ги и ги намазнете. Изпечете ги на барбекю. Обелете кожата на бутчетата отгоре, така че да се види кокалът и за да може там да се хващат. Подредете ги в съд за печене. Поръсете ги със сол и черен пипер и ги оставете настрана, докато приготвите соса.

За цитрусовия сос:

½ глава лук

1 скилидка чесън

50 г масло

2 с. л. мед

1 лимон

1 портокал

Топинг карамел

Сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА СОСА

Настържете кора от лимон и портокал. Наситнете лук и чесън. В тиган с разтопено масло запържете лука, чесъна и цитрусовите кори. Добавете топинг карамел и мед. Изстискайте в соса сока от лимона и портокала. Изсипете по-едрото от соса върху бутчетата. Печете ги на фурна, на 180 °C с вентилатор за 20 минути. Шишчетата намажете със соса и преместете на втория етаж на барбекюто. Оставете ги да се пекат още 10 минути или до пълна готовност. В горещия бульон чукнете по едно пъдпъдъче яйце, добавете листа от свежи подправки и портокалов сок и сервирайте в чаши за кафе.

Десерти

Шоколадова Павлова със страчитела маскарпоне и ягоди

Проблемът на тази рецепта е, че обикновено се изяжда преди да бъде посрещната с аплаузи на сцената.

НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ

(за 4 порции)

За целувката:

4 белтъка

200 г захар

1 с. л. какао

1 с. л. царевично нишесте

50 г натрошен черен шоколад

За крема:

250 г маскарпоне

250 г животинска сметана

50 г натрошен черен шоколад

2 с. л. пудра захар или на вкус

250 г пресни ягоди или череши

Балсамова редукция

Разтопен черен шоколад за сервирането

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За да приготвите сочната целувчена основа, разделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте на сняг с миксера, докато се образуват меки връхчета. Започнете бавно да прибавяте захарта лъжица по лъжица, като разбърквате много добре след всяко прибавяне (това е тайната за сочната консистенция на целувката отвътре и хрупкавата коричка отвън, нишестето също помага, но ако захарта не се прибави малко-по малко, няма да получим добра конструкция на белтъка, нужния блясък и твърдина). След това добавете останалите съставки — какаото, нишестето и начупения шоколад. Разбъркайте до пълното им хомогенизиране, без да прекалявате, за да не спаднат белтъците. Разпределете сместа на 4 или 5 части върху застлана с хартия за печене тава и оформете гнезда. Печете на 140 °С за около 30 минути. След това изгасете фурната, отворете я и оставете целувките да изстинат в нея за още половин час. През това време пригответе крема като избиете сметаната с миксер. В купа сложете маскарпонето и пудрата захар, разбъркайте с тел, прибавете избитата сметана и разбъркайте внимателно на ръка. Прибавете и натрошения шоколад. Отново леко разбъркайте и разпределете крема върху вече изстиналите целувчени гнезда. Сервирайте с нарязани пресни ягоди, полейте с разтопен на водна баня шоколад и малко балсамова редукция.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.