Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

"Хората губят малките радости в преследване на голямото щастие, а то е скрито именно в тях." Пърл Бък

Една книга извън времето и модата, изпълнена с невероятна енергия. Прости истини, които попадат право в сърцето...

Промоцията продължава до 31 юли 2020 г. при поръчка онлайн!

Женската мъдрост и мъжката логика

Игор Калинаускас

Авторът ни напомня колко различно устроени сме мъжете и жените и колко прекрасен е този факт. Това не трябва да е повод за дисбаланс и съревнование, а напротив – баланс и допълване. Разглеждайки биологията, психиката и възможностите на разума, ще откриете силните и слаби страни на двата пола. Ще разберете как мъжът и жената може да не воюват, а да си съдействат и да не се страхуват един от друг.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

12,99 лв.

 

Истината за волята ще ви накара да забравите всичко, което сте си мислили, че знаете за нея...

Промоцията продължава до 31 юли 2020 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Плашливият в любовта е несъвършен! 

- тя ражда; той брани. 

- той гради; тя дава живот. 

- той мисли; тя вижда. 

- неговият свят е социумът; нейният е природата. 
 

Мъжкото и женското са две противоречиви, неразделни и вечни части на този свят. Също така вечно продължава спорът: кой е отгоре, кой е по-важен, кой е по-умен, кой е по-силен... Светът се пръска по шевовете ту от мъжкия шовинизъм, ту от женския феминизъм, ту от обезличаващия всичко унисекс. При което и двете воюващи страни мечтаят – можете ли да си представите? – за любов! 

Има ли друг път? Има! Той се нарича „принцип на допълнителността“ и се основава на това, че мъжът и жената са принципно различни същества - физически, психически и интелектуално. И няма никакъв смисъл да се съревновават. 

Нека тръгнем по спиралата на биологията, през психиката и възможностите на разума, да видим в кое сме силни и къде са слабостите ни, и как мъжът и жената може да не воюват, а да си съдействат. И да не се страхуват един от друг, защото „плашливият е в любовта несъвършен“.

„Женското съзнание принципно, базисно, основно се различава от мъжкото.

Как проличава това?

Детството. По какво се различават жените от мъжете като деца? Почти по нищо, с изключение на това, че жената обикновено много рано се включва в големия свят. И този голям свят за нея е природата. Затова, дори още да не може да говори, жената знае всичко. Не може да го каже, но знае и демонстрира това с поведението си.“ 

Биография и факти за автора

Игор Калинаускас Игор Николаевич Калинаускас е една изключително интересна и богата личност. Той е познат като театрален режисьор, художник, музикант и автор на редица книги в областта приложна психология и самопознание.

Калинаускас е роден през 1945 г. в гр. Новгород. Още като дете той се интересува от изобразително изкуство, рисува акварели, но съдбата се разпорежда така, че той става художник едва в зряла възраст и така и не получaва художествено образование. Но интересът му към изкуството го отвежда в Театралния институт „Борис Щукин“ и след завършването му той става театрален режисьор.

Като режисьор той е известен с името Игор Николаев. Поставил е 68 постановки на сцената на редица театри в тогавашния Съветски съюз.

Още в началото на професионалния си път той търси възможност да реализира две свои идеи – мечтата му за собствен театър и разработка на уникална система за подготовка на актьори. Разработвайки тази система, той използва най-новите изследвания в областта на психологията и най-напредничевите постижения в театралната педагогика. Но търсенията му в областта на саморазвитието отвеждат Игор към суфистките учения и техните нетрадиционни методи, което затваря пътя му към театрите в онези времена.

Така през 1985 г. Игор Калинаускас постъпва в треньорския факултет на Института по физкултура. Започва да работи като психолог със спортисти от най-висок ранг.

Година по-късно Калинаускас започва работа като психолог и защитава дисертация на тема „Някои аспекти на патологичната адаптация на личността“. През 1999 г. е избран за действащ член на Международната Академия за наука и култура в Сан Франциско (IASC) и получава званието доктор по философия в областта Философия и психология на личността, а по-късно и в областта Соционика.

Първата книга на Игор Калинаускас „Наедине с миром“ излиза през 1991 г., след което е преиздавана 8 пъти и преведена на чешки, словашки, литовски и английски. Следват отще редица книги, най-популярни от които са  „Жить надо“, „Хорошо сидим“, „Игры, в которые играет Я“ и други.

Книгата му „Женската мъдрост и мъжката логика“ е издадена и в България през 2015 г.

 

Откъс от книгата

МЪЖЪТ И ЖЕНАТА. ФАЗИ В ЖИВОТА

Женското съзнание принципно, базисно, основно се различава от мъжкото.

Как проличава това?

Детството. По какво се различават жените от мъжете като деца? Почти по нищо, с изключение на това, че жената обикновено много рано се включва в големия свят. И този голям свят за нея е природата. Затова, дори още да не може да говори, жената знае всичко. Не може да го каже, но знае и демонстрира това с поведението си.

Следва прословутият период на индивидуалността. Що е това периодът на индивидуалността? Това е времето, когато именно природната енергия обуславя човешкия живот. Естествено, през периода на индивидуалността момичетата се развиват бързо, красиво и така нататък, а момчетата през това време не знаят какво да правят с пъпките си. Затова почват да спортуват усилено. Тоест за момчетата природата е съревнование и така е устроен мозъкът им - оцелява по-силният.

А страхът от стихията, който е характерен за социума като логическо построение, страхът от друга истина, истината на логоса, точно през този период обзема момичетата. Момичетата, девойките, младите жени. От една страна, именно периодът на индивидуалността е предназначен за размножаване. Защото за това е налице всичко: енергия, организъм, хормони - всичко. От друга страна, социумът нарежда, че всичко това трябва някак да се забави.

Що е това жената и съзнанието й през този период? Същество с два центъра, тоест тяло и душа, в най-добрия случай без усложнения от гледна точка на разума. Пърхаща пеперудка.

През това време нещастният мъж, вместо също да припка весело из природата, според законите на социума е натоварен с други проблеми: подготвят го за „истинския живот". Защото мъжът ще се формира тепърва - в периода на личността. Въпреки че не са по-глупави от жените, през периода на индивидуалността мъжете изглеждат по-глупави, защото според социума те още не са съвсем готови, нуждаят се от „довършителни работи".

През периода на доминиране на природната енергия всичко у жената протича в съответствие с природата и затова тя придобива мъдрост. Мъжете пък изобщо отказват да разберат, че през периода на индивидуалността жената, от една страна, от социалната страна, е лекомислена, непостоянна, вятърничава, сама не знае какво иска. Но именно през този период жената разполага, поради природата си, със споменатата природна мъдрост. Може да я наречем интуиция, може да я наречем инстинкт, няма значение. Важното е, че на жената това й е дадено и затова тя е „по-голяма".

Поради това е много важно през периода на индивидуалността на жената да й провърви. Да има късмета да се реализира свободно според природата и нагласата си. Естествено, необходими са и регулиращи механизми, доколкото живеем в общество.

Периодът на индивидуалността има решаваща роля в живота на жената и в съзнанието й. Ако през този период всичко протича максимално органично, базовата част на женското съзнание е мъдрост. Можете ли да си представите - в древността мъжете са казвали, че за да стане мъдър, човек трябва да стигне осемдесетте. И са го казвали във времена, когато средната продължителност на живота е била 35 години. А жените са природно мъдри още от две- тригодишни.

Спрямо рационалната мъдрост природната е като вода за суха почва. Защото рационалната мъдрост е мъртва. Знанията са смърт на квадрат. А природната мъдрост е животът. Затова мъжкото съзнание се развива в посока към смъртта, унищожаването на природата, ликвидирането на природата като такава, ликвидирането на всяка стихия. Женската мъдрост би трябвало да се развива в посока на живота и тогава ще се получи равновесие. Но такова единодействие между мъжкото и женското като цяло засега още няма... Може би някой ден човечеството ще го доживее. Но това е под голям въпрос.

Жената, ако иска да използва предимството си, предимството на съзнанието си, трябва на първо място да осъзнае природната му основа. А за да го осъзнае, повтарям, трябва да се научи да говори със себе си на женски език. Именно със себе си. Социумът е игра. Затова със социума, стига да не се отъждествяваш с него, може да се говори на какъвто и да било език.

Женското съзнание има още едно потенциално предимство, което социалният свят не само не използва, но и дори като че ли не забелязва. На базата на природосъобразното си съзнание жената е способна веднага да различи мъртвото и живото. Без изобщо да го анализира - просто го поглежда, усеща и разбира: това е мъртво. Поглежда например нещо хилаво и неспасяемо от мъжка гледна точка и разбира: това е живо, ще порасне. И ако се погрижи за него, ще спечели. Но не защото иска да спечели, а просто защото то е живо и трябва да порасне. Така се развиват фирмите-организми, живите проекти, живите идеи. Но и това качество жената трябва да открие в себе си и да се научи да взаимодейства с него.

Накратко, първата задача за жената е да избягва мъртвите зони. Основната й система за ориентиране е „мъртво - живо".

За жената е много по-лесно да направи кариера в социалния свят, ако си остане жена, а не подражава на мъжете. Защото тя притежава главното - тя просто вижда живото и неживото, онова, което ще порасне, и онова, което няма. А какво друго е нужно в света на конкуренцията?

Главният и сложен момент в живота на жената е преходът от индивидуалността към личността. Какво означава това на практика? (...)

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.